6,6 50 tys. ocen
6,6 10 1 50246
7,1 32 krytyków
Obława
powrót do forum filmu Obława

Chcialam zauwazyc kilka rzeczy, moze zanim przejde do krytyki napisze troszke o sobie. Jestem mgr polonistyki, aktualnie koncze PWST...
Zastanawiam sie czy glebia przekazu i artyzm filmu musi epatowac jakims dziwnym naturalizmem i turpizmem budowanym na sile ?
Film aktorsko nieslychanie nierowny, tandetna Rosati i jeszcze bardziej tandetna Sonia. Przy calkiem niezlym Macku i Dorocinskim.
Czytalam wasze komentarze:
- film jest super bo mocny (gdzie tam moncy? Moncy bo ktos pokazuje masturbacje albo obcieta glowe ? wybaczcie - nie moge sie w tym zgodzic.

Sama historia - obdarta z aktorstwa i zdjec wydala mi sie absolutnie prosta i intuicyjnie nic nie wnoszaca i o niczym.

Piekne zdjecia i wyczucie atmosfery to odrobnie za malo, zeby ten film byl w stanie zrobic na mnie jakies wrazenie.

I uwazam, ze nowy Bond jest duzo lepszy - nawet jezeli chodzi o dialogi.

ocenił(a) film na 4
Kilirian

W pełni Panią popieram, byłem na tym filmie "dwa" razy tzn. pierwszy i ostatni i jak TV zdecyduję się na jego emisję to po prostu przełączę na inny kanał

Kilirian

No ładnie Pani magister operuje słowem i polskie znaki widzę są jej zupełnie obce, eh.

ocenił(a) film na 9
Kilirian

Nie zgodzę się film jest bardzo dobry, ukazuje wojnę z zupełnie jeszcze nie oklepanej w polskiej kinematografii strony. Bez zbędnego nadęcia i patosu. Porównywanie go do takiego megagniota jak nowy Bond to nieporozumienie.