6,6 50 tys. ocen
6,6 10 1 50246
7,1 32 krytyków
Obława
powrót do forum filmu Obława

grała naprawdę słabo, bez emocji i werwy... gdyby nie jej gra film byłby jeszcze lepszy niż jest.

ocenił(a) film na 7
marliija

Każdy ma prawo do opinii, ale Twoja jest niczym nieumotywowana. Ja akurat uważam, że zagrała bardzo prawdziwie, dość oszczędnie, z wyczuciem. Dużo grała nie mówiąc. Dużo wzrokiem. Dobra rola.

ocenił(a) film na 7
miko1aj

Jeżeli już coś, w moich oczach, raziło mnie w tym filmie to słabe aktorstwo kobiece, nie tylko W.Rosati. Ale jak słusznie zaznaczasz to sprawa gustu. Rosati to żadna aktorka, taka celebrytka próbująca zaistnieć w filmie.

pessoaa

Mnie drażni bardzo Bohosiewicz. Taka przaśna, nieco obleśna. Nie przekonała mnie w żadnej roli.

ocenił(a) film na 7
pessoaa

pessoaa – znowu nie napisałaś żadnego argumentu. To, co piszesz to czyste emocje. Celebrytka, nie celebrytka. Nieważne. Ważne, że dobry reżyser wziął ja do filmu i obsadził, udanie, w dramatycznej roli (dość prostej, ale łatwej do przerysowania).
Zdarzyło Ci się kiedyś uznać i z podziwem wypowiedzieć o kimś kogo nie lubisz?
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
miko1aj

Dlaczego uważasz, że jej nie lubię? Mój stosunek do niej jest obojętny, chłodny. Pierwszy raz widziałem ją na ekranie.
Po prostu zagrała słabo, podobnie jak Bohosiewicz, sztucznie i nienaturalnie. Cały czas podczas projekcji miałem wrażenie, że męczy się z własnym ciałem, aby słowom dodać choć trochę gestów. I wypada sztywno.
Gra ciałem czasami więcej przekazuje niż słowa. Była, moim zdaniem, nienaturalna i to mnie rozpraszało.
Żadnych emocji. Jej arsenał, choć może nie mnie to oceniać, jest niewielki. I tyle.
Nie wiem jak z ocenianiem aktorki czy aktora, którego się nie lubi. Chyba jeszcze mi się nie zdarzyło, choć jak każdy mam swoich faworytów i tych, których mniej cenię.
Słowo "znowu" świadczy, że śledzisz moje wpisy. Dlaczego?
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
pessoaa

Nie. Nie śledzę. W tej dyskusji był już Twój wpis. Teraz podałeś (sorry – myślałem, że Twój nick wskazuje na kobietę) argumenty i ok. Nie lubię po prostu kiedy ktoś publicznie oskarża kogoś nie podając argumentów.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
marliija

też mi się nie podobała gra rosati .. nie trzeba tego argumentować ,to są kwestie emocjonalne, czujesz to czy wierzysz aktorowi czy przeciwnie widzisz jego grę (co z reguły cię denerwuje) .. ona do mnie kompletnie nie przemawia