6,6 50 tys. ocen
6,6 10 1 50246
7,1 32 krytyków
Obława
powrót do forum filmu Obława

Witam, kiedy film był szeroko reklamowany mówiono o nim że jest świetny, wybitny w ogóle niesamowicie dobry. Co za okrutne KŁAMSTWO!!! Poszłam do kina i jedyne co mogę powiedzieć to to że wybitnie dużo ludzi wyszło w trakcie filmu - co chyba mówi samo za siebie. Zostałam, dałam szansę, obejrzałam do końca w nadziei na poprawę. Nic z tego. Film jest nudny, całkowity brak akcji - żenada!!! Ja rozumiem że chodziło o pokazanie kilku ważnych aspektów wojny ale można było to zrobić w sposób który nie umęczy widza (albo przynajmniej nie uśpi). No i przepraszam ale zachwycanie się aktorstwem jeśli chodzi o ten film nie ma prawa bytu. Niektóre postacie zupełnie bez wyrazu i umiejętności reszta też słabo. Cieszę się że miałam darmową wejściówkę bo bym się wkurzyła jeszcze bardziej gdybym musiała za to zapłacić.

ocenił(a) film na 8
fly_attendant

Spokojnie, dorośniesz...

ocenił(a) film na 5
pi_kawka

hehe ja już nie mam nastu lat żeby nie rozumieć i "dorastać" to tego typu filmu. Zrozumiałam ale mnie taka forma przekazu absolutnie nie przekonała. O ile zauważyłam to nie jestem odosobniona w tej kwestii. PZDR pi_kawka

ocenił(a) film na 7
fly_attendant

A ja myśle ze nie zrozumiałas :) Mozliwe ze to nie jest twoj gatunek ulubionych filmów, a poszłas na film tylko dlatego ze zobaczyłas reklame. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
fly_attendant

Pewnie też mieli darmowe wejściówki więc wyszli na Avengers lub coś w tym stylu. Tam się sporo działo i nie było nudy...

użytkownik usunięty
fly_attendant

Zgadzam się z Tobą. Cała "akcja" dzieje się w lesie i powiedzenie "akcja jak na grzybach" jest tu całkowicie uzasadnione. Zero oprawy muzycznej i wieje nudą jak ten wiatr po lesie.....

ocenił(a) film na 7
fly_attendant

Skoro żenadą jest dla Ciebie brak akcji, to faktycznie masz problem ze zrozumieniem filmu

fly_attendant

Radzę wam uważać, bo za chwilkę tutaj wbiją "pro-geniusze" którzy pozjadali mózgi i zaczną wytkać wam błędy ortograficzne, bo nie posiadają już żadnych innych argumentów. Polskie zacofanie. Ale co do filmu się zgodzę... żenada :)

ocenił(a) film na 5
fly_attendant

Nie sądziłam że aż tyle osób obruszy się czytając moją osobistą opinię dot. tego filmu. Wręcz zarzuca mi się brak zrozumienia ukazanego w nim problemu. Możliwe że opinia jest dość ostra ale niestety takie właśnie mam odczucia po obejrzeniu tej produkcji. Film nawet w połowie nie spełnił moich oczekiwań stąd moje rozczarowanie. A tak swoją drogą to zamiast oceniania mnie ktoś poda jakiś dobry kontrargument... pozdrawiam