PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103774
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

Czy komuś chciało się płakać kiedy było zasysane w przestrzeń kosmiczną? :'(

ocenił(a) film na 7
ButterflyIsDead

Nie chciało mi się płakać, wręcz przeciwnie obel, jak patrzyłem na tego zmutowanego kosmitę to chciałem, żeby go zassało :D
Jeszcze złożyło by jaja.

ButterflyIsDead

Może nie płakać, ale było mi go żal, może przez te "krzyki" które wydawał.

ButterflyIsDead

Mnie! Mnie!

ocenił(a) film na 9
ButterflyIsDead

No trochę szkoda stworka, podobało mi się jak wcześniej ukręcił łeb temu irytującemu wojskowemu granemu przez Raymonda Cruza.

ButterflyIsDead

Mi :( Te jego krzyki i reakcja Ripley...

ocenił(a) film na 9
ButterflyIsDead

Płakać to może nie, ale gula w gardle była, chociaż oglądałam go dość dawno temu, niewykluczone że teraz bym beczała, nawet na "Avatarze" mi się ostatnio przytrafiło.

ocenił(a) film na 9
ButterflyIsDead

nie był to miły widok. straszna śmierc, musiał naprawde cierpieć.

ocenił(a) film na 8
ButterflyIsDead

Bardzo smutna scena. W oczach jej dziecka widać było zaufanie i pełne oddanie, a ona je zabiła w tak bolesny sposób. Ono nie rozumiało dlaczego tak postąpiła.

Ciekawe, że jedynie ludzie są zdolni do podjęcia takich decyzji. Co dzień się słyszy o niemowlakach leżących na śmietnikach pozostawionych na pewną śmierć. Powiedzenie "bądź ludzki" powinno oznaczać same negatywy, a nie pozytywy jak to powszechnie się odbiera...

ocenił(a) film na 6
Andurion

Mylisz się. Ptaki wyrzucają najsłabsze pisklęta aby reszta dobrze się rozwijała. Inne zwierzęta np. niektóre psy zjadają swoje młode. Słaby jestem z biologii, ale te 2 argumenty chyba wystarczą.

zulombo

Zgadzam się mojej koleżanki mysz zjadła swoje młode zaraz po urodzeniu ich :/ to jest dopiero smutne!

użytkownik usunięty
ButterflyIsDead

yyyy nie ?

ButterflyIsDead

Yyyy tak, bo to dopiero była dzidzia.

ButterflyIsDead

Ja trochę nie kumam tej sceny.
Juz sam fakt, ze wysysa się całe ciało obcego przez dziurkę jest troszeczke naciągany:)
Ale co innego zwróciło moją uwagę: skoro ciało obcego było rozrywane, to przecież powinna tryskać po statku jego żrąca krew.. tu nic takiego nie ma miejsca.

ocenił(a) film na 6
pittek

To był zmutowany Alien. Geny żrącej krwi przejęła Ripley, a zapewne on przejął geny czy jak to tam inaczej nazwać ludzkiej krwi.

ocenił(a) film na 10
pittek

Przecież pomieszczenie nie było szczelne.. więc skąd niby miała być żrąca krew na pokładzie statku ? Chyba nie zdajesz sobie sprawy jaka to różnica ciśnień..

ocenił(a) film na 5
ButterflyIsDead

To była metafora aborcji - dziecko jest wysysane odkurzaczem z łona matki, a na koniec miażdży się mu główkę i wyciąga szczypcami. Tutaj głowa utknęła na szybie aż w końcu się rozpadła. Pytaniem jest, po której stronie opowiada się francuski reżyser? Przeciwników i stąd brutalność tej sceny, czy też zwolenników? To był potwór, nie mógł żyć normalnie pośród ludzi, trzeba go było "usunąć"?

ocenił(a) film na 9
Szalony_Przemo

Ostra interpretacja. Nie śpię dzisiaj.