PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103774
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

10/10

użytkownik usunięty

Konsekwentnie trzymam się tego, że dla mnie jest to najlepszy film w historii kina!

użytkownik usunięty

Tak, tak. Podobnie ty jesteś największym krytykiem w historii Filmwebu.

ocenił(a) film na 10

Ma do takiego zdania prawo, szkoda tylko że zabrakło stosownej argumentacji...

użytkownik usunięty
wwl1

Jeśli za kontrowersyjnym stwierdzeniem idą argumenty to jego autor jest człowiekiem o poglądach godnych uwagi. Jeśli to tylko puste baranie beczenie to autor stwierdzenia jest baranem.

użytkownik usunięty

Nie przejmujcie sie lizardem, to pospolity głupek. Taki film nie wymaga argumentacji. 10/10 to 10/10, jest w każdym calu doskonały. Lizard niech milczy, nie ma pojecia o kinie.

użytkownik usunięty

mandolinio, ty każdym postem robisz z siebie pośmiewisko a kogoś nazywasz głupkiem ??? Argumentacji nie wymaga jedynie stwierdzenie że jesteś społecznym idiotą.

Sam jesteś baran, koleś wyraźnie napisał, że jego zdaniem jest to najlepszy film i chuj Ci do tego. I wcale nie musi Ci podawać żadnych argumentów, bo siebie przekonywać nie musi, argumentacja jest potrzebna wtedy, gdy chce się kogoś innego przekonać. A ten post wyraźnie nie ma takiego zamierzenia.

"Jeśli za kontrowersyjnym stwierdzeniem idą argumenty to jego autor jest człowiekiem o poglądach godnych uwagi" sam sobie dołki kopiesz, bo nie dajesz konkretnego argumentu, żeby nazwać kogoś baranem.

cokane87

Bo brak argumentacji nie jest argumentem w tym przypadku, o "wielki krytyku filmowy filmwebu"

cokane87

Bo brak argumentacji w tym momencie nie jest argumentem do obrazy założyciela tematu... *

zaspany jeszcze jestem ^^

ocenił(a) film na 4
cokane87

"Sam jesteś baran, koleś wyraźnie napisał, że jego zdaniem jest to najlepszy film i chuj Ci do tego"

Mylisz się. Jeśli ten błazen napatoczył się na publiczne forum ze swoimi rewelacjami, to nie jest już "chuj" komukolwiek do tego. Od tego momentu przyzwoitość nakazuje mu uargumentować własną opinię, niezależnie od tego, czy zależy mu na przekonaniu kogokolwiek, czy nie.
A jeśli ktoś uważa, że "chuj" innym do jego opinii, to po kiego zbója włazi na forum DYSKUSYJNE?

"I wcale nie musi Ci podawać żadnych argumentów"

Oczywiście. A ja nie muszę mówić ci dzień dobry i powstrzymywać się od wyzywania cię od ciućmoków. Jednak dziwnym trafem, powszechnie się uważa, że mimo wszystko lepiej to robić, bo tak jest przyzwoicie i podług tego, co zrobiłby człowiek cywilizowany.

"argumentacja jest potrzebna wtedy, gdy chce się kogoś innego przekonać"

Bzdura.

ocenił(a) film na 10

I masz do tego prawo :)
Dla mnie może nie najlepszy film ever ale zdecydowanie najlepsza cześć serii .

ocenił(a) film na 5

Moim zdaniem ta część jest najgorszym filmem z serii Obcy. Absurdalne elementy fabuły totalnie mnie zabiły.
1. Klonowanie Ripley która zginęła w poprzedniej części, jej pamięć genetyczna i do tego jeszcze Alien w brzuchu po klonowaniu... paranoja
2. No może ja jestem nienormalny ale kurwa mać szkoda że jeszcze się na końcu nie całowała z tym Obcym, jej synem, w zasadzie wnukiem, nie wiem skąd ten reżyser bierze takie pomysły. Pomysł że ten nowy obcy nabiera ludzkich uczuć jakoś do mnie nie trafia.

Moja Ocena 5/10

Mocno się rozczarowałem bo 8 pasażer Nostromo był bardzo dobry (9/10) a 2 następne części dobre (7/10)

użytkownik usunięty
siara15madrid

ludzie wszystko co można napisać o serii filmu obcy zostało już napisane.
nic nowego nikt nie napisze jeden powie że film jest świetny a inny ze do dupy i tyle.

Niekoniecznie...Przystąpiłem pewnego kwietniowego wieczoru roku 2009 do przyswojenia sobie sylwetki jednego z bohaterów Obcego 4 ,czyli niejakiego Dominica Pino i pamiętam,że Obcy wszedł do mojego pokoju!!Tak!! To nie zaden żart!!Oczywiście byłem po całej paczce środka psychotropowego"Cloranxen".Poprosiłem Dominica,by obronił mnie przed tymi śmierdzącymi Obcymi i muszę przyznać,że chłopak się spisał!!Rozpierducha jaką uczynił,by mnie obronić godna była akcji Obcego 5,który jeszcze nie powstał!Potem zasnąłem snem sprawiedliwego.

użytkownik usunięty
UFOLOG

//"Sam jesteś baran, koleś wyraźnie napisał, że jego zdaniem jest to
najlepszy film i chuj Ci do tego"

Mylisz się. Jeśli ten błazen napatoczył się na publiczne forum ze swoimi
rewelacjami, to nie jest już "chuj" komukolwiek do tego. Od tego momentu
przyzwoitość nakazuje mu uargumentować własną opinię, niezależnie od
tego, czy zależy mu na przekonaniu kogokolwiek, czy nie.
A jeśli ktoś uważa, że "chuj" innym do jego opinii, to po kiego zbója
włazi na forum DYSKUSYJNE? //

i na tym właśnie dzieci polega DYSKUSJA...

//"I wcale nie musi Ci podawać żadnych argumentów"

Oczywiście. A ja nie muszę mówić ci dzień dobry i powstrzymywać się od
wyzywania cię od ciućmoków. Jednak dziwnym trafem, powszechnie się
uważa, że mimo wszystko lepiej to robić, bo tak jest przyzwoicie i
podług tego, co zrobiłby człowiek cywilizowany. //

a to dzieci drogie nazywamy KULTURĄ OSOBISTĄ!

//"argumentacja jest potrzebna wtedy, gdy chce się kogoś innego
przekonać"

Bzdura.//

a to dzieci akurat prawda i chuj wam do tego xD

ocenił(a) film na 6

Jak dla mnie Obcy powinien skończyć się na 3 części...zaś 4 została zrobiona na siłę. Momentami była nawet śmieszna a nie straszna