PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 103 tys. ocen
7,0 10 1 103318
5,9 39 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

Moja opinia

użytkownik usunięty

Zdecydowanie najgorsze część serii, mam wrażenie że robiona na siłę aby tylko wyciągnąć co jeszcze się da. Po pierwsze to brak tu tego klimatu który był w poprzednich częściach, a przynajmniej ja go nie czuję. Po drugie to okropnie napisany scenariusz, co przełożyło się na słabą grę aktorską i momentami żenujące sceny. Praca kamery jak i montaż też pozostawiają wiele do życzenia. No i oczywiście leży fabuła, no przypuśćmy że ma to jakiś sens że po 200 latach nagle postanowili ją sklonować, i sklonowali ją wraz z obcym którego wcześniej miała w środku, i na dodatek sama stała się na wpół obcym. Do mnie to jakoś nie przemawia. No i to zakończenie, skoro nie wiedzieli że na ziemia wygląda jak wygląda, to dlaczego postanowili rozbić statek o jej powierzchnie? No i na koniec powiem że efekty specjalne w niektórych momentach wyglądały gorzej niż w jedynce.

ocenił(a) film na 8

też tak uważałem dopóki nie obejrzałem Covenant, po tym szicie zaczynam uważać 4 za całkiem dobre kino

użytkownik usunięty
amp_litude

Jeszcze nie oglądałem najnowszej odsłony, ale póki co to słyszę same negatywne głosy.