Sory, ale jak czytam opinie wiekszosci to nie dziwie sie ze w Polsce majac demokracje mamy tak jak mamy. Film najlepszy z calej serii. Ciekawa fabula, swietny motyw z Newbornem, nieziemskie cytaty ("sama sie tu czuje jak obca", etc) i najwiecej horroru- nie bede tutaj nikogo urazac, ale mozna sobie wyrobic zdanie o wielu osobach. Pozdrawiam
Też nie wiem czemu tyle ludzi się przyssało do tej części.Przecież każda część Obcego jest zajebiście klimatyczna,ta również
Jest zupełnie poza schematem pierwowzoru, totalnie wyprany klimat pierwszych dwóch ... jak pisałem jest ok, ale bez dużej podniety.
No tak, skoro Tobie się podoba, to trzeba obrażać tych, którzy mają inne zdanie. Masz rację, dlatego właśnie mamy taką demokrację, jaką mamy, skoro istnieją, i to w większości, ludzie tacy jak Ty.
A gdyby nie było demokracji to myślisz, że Twoja ulubiona część by była w ogóle dostępna w dystrybucji w naszym kraju ? Śmiem wątpić ...
Przebudzenie jest dobrym filmem ze świetnym klimatem, muzyką i fabułą... Aktorstwo jest całkiem niezłe ale oprócz sigourney i winony to nikt się tutaj nie popisał... Minusy tego filmu to to że ca bardzo przekombinowali z królową i newbornem... klony mogłem jeszcze znieść ale widok królowej, widac niedopracowany... ta królowa nie miała wogóle ścięgień w szczęce... to wygląda strasznie głupio... Innym minusem jest to że Obcy wygląda bardziej zwierzęco i prymitywnie.. mimo to nie pozbawiono go inteligencji.. chociaż jak go vries zaatakował w szybie wentylacyjnym to mógł chyba uciec na gdzieś na sufit albo rozwalić tą kratę pod sobą i go załatwić...
Najlepszą cześcią jest jedynka, za klimat za grozę za klaustrofobię i za biomechaniczny wygląd obcego...