PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103774
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

Podsumowanie: gniot :-\

użytkownik usunięty

Dlaczego film jest słaby?

1. Brak napięcia. Komuś udało się w ogóle przestraszyć??? Zazdroszczę, też bym chciał...
2. Chaotyczny początek, trudno zorientować się co się dzieje. Śledzenie fabuły początkowo wymaga wyjątkowej koncentracji, a dodatkowo męczy widza.
3. Końcówka wyjątkowo obrzydliwa, ale nawet odrobinę nie była straszna.
4. Karykaturalni i/lub komiksowi bohaterowie. Nie ma tu ani jednej postaci, o której można by powiedzieć, że jest "z krwii i kości".
5. Słaba gra aktorska. Sztuczne emocje, sztuczne dylematy moralne, sztuczne konflikty...
6. Sam pomysł nie trzyma się kupy. Wspomnienia przekazywane klonowi? Z Science-Fiction zostało Fiction...

Podsumowując: z Horroru SF, wyszedł dramat fantasy...

użytkownik usunięty

Zgadzam się tobą, ale dramat tego nie wyszedł bo nie wzruszyłam się, nikogo nie było mi szkoda, postacie bez emocji..statek kosmiczny wygląda gorzej niż ten w pierwszej części Obcy Paser Nastromo.

użytkownik usunięty

Popieram opinie, strasznie kiczowata część. Film ledwo co trzymający spójność logiczną oraz okropnie sztampowe, przewidywalne postacie. Szkoda, że cała seria oparła się na przebudowywaniu motywów z pierwszej części. Efekty specjalne zadziwiająco szybko "zestarzały" się. Nie polecam ponownie oglądać.

Nigdy nie potrafiłam się przekonać do tej części. Brakowało napięcia, postacie bez emocji, w poprzednich częściach to nawet więźniów było mi szkoda a tu nikt nie budził sympati, Bishop był fascynujący w przeciwieństwie do Annalee Call...nawet imion bohaterów tego filmu nie jestem w stanie zapamiętać,...przyłączam się do twojej opini z, którą się zgadzam.