Może mi ktoś powiedzieć skąd oni mają próbkę krwi Ripley? Z tego co pamiętam to w trzeciej części Ripley ani razu nie krwawiła, ponieważ nosiła w sobie obcego i obcy ją ochraniał a nie chciał jej zabić.
z nosa ciekła jej krew w części 3 , a jak zdobyli ta krew to cholera ich wie , może zebrali cała krew jaką znaleźli w tym wiezieniu w którym była akcja a potem porównali z tą co mieli w bazie danych (na bank każdy w tamtych czasach ma taką bazę danych) , ale to tylko moje przypuszczenia.
nie było pokazane................jak clemens jej pobirał próbkę krwi i znaleźli ją w sali zabiegowej :P
Jednak nie. Jestem świeżo po obejrzeniu edycji specjalnej, która jest o kilka minut dłuższa od reżyserskiej i nie stwierdziłem, aby Clemens pobierał od Ridley krew. Jedynie wstrzykiwał jej "koktajle". A więc skąd oni wzięli krew Ridley w części czwartej?
nie było??? a to może po prostu nie chciało im się robić s eny i nie wiedzieli że będzie następna...a tamciz przebudznia wymyślili sobie że Clemens jej pobierał.....?
Wydaje mi się, że twórcy przewidzieli jedynie trzy części tej sagi. Czwarta była wymyślona na siłę, tylko dla pieniędzy. W przebudzeniu nikt nie wspomina o tym, że Clemens pobiera jej krew. Jedynie jest wspomniane, że mieli krew. Mnie interesuje skąd ją wzięli.
Z kapsuły hibernacyjnej, z chusteczki higienicznej, z zużytego tamponu... Serio wszystko musi być podane na tacy?
Nie musi, ale fajne by było gdyby były pokazane połączenia między poszczególnymi częściami. O ile przejścia z 1 części do 2 i z 2 do 3 były płynne. O tyle czwarta część jest oderwana od całości. Twórcy zapewne nastawiali się na trylogię. Czwarta część to nic więcej jak żerowanie na portfelach fanów gatunku.
Więc uważasz że gdyby Dillon nie pszybiegł na czas to obcy by ją ochronił kiedy więźniowie chcieli ją zgwałcić?
Nie wiadomo jak by to się skończyło. Być może alien by ją obronił, a być może pozwoliłbym im zgwałcić Ridley. W końcu jej życie nie było zagrożone, tylko jej godność.
Niewiadomo co oni chcieli z nią zrobić potem.... Możliwe że skończyłaby na wysypisku śmieci jak Bishop.
wtedy by się szybciej dowiedziała że jak obcy jej nie zabił to ma pewnie w sobie królową i clemens by zdążył ją uratować
Nie wiem czy najlepsza wg mnie. Patrząc na oceny jakie wystawiłem to obcy 3 ma u mnie najmniej (7/10 i nie potrafię teraz powiedzieć dlaczego ponieważ ocenę wystawiałem zaraz po obejrzeniu filmu). Wszystkie trzy części są dla mnie bardzo dobre. Jedynie nie podoba mi się czwarta część (po prostu nie podoba mi się i już). Mam odczucie, że 4 część powstała wyłącznie dla nabicia pieniędzy jakie płynęły za popularnością Obcego. Dla mnie istnieją jedynie 3 części po której nie powinna powstać Część czwarta (przynajmniej nie z Ripley). Z przyjemnością obejrzał bym nowy film z obcym, ale już w nowej aranżacji.
Pisałem to już mnóstwo razy ale napisze jeszcze raz każda część jest zrobiona przez innego reżysera i każdy miał swoją koncepcje filmu wiadomo jakieś nie dociągnięcia były ale patrząc przez pryzmat całości trzeba powiedzieć że każdy reżyser zaczynając od dwójki robił świetne przejścia jeżeli wiecie o co mi chodzi nie którzy mogą się czepiać że przejście z dwójki na trójkę było trochę drastyczne też kiedyś tak myślałem ale ktoś mi uświadomił że ripley i rebeca mogła by się zrobić z tego telenowela a nie porządny film o obcym.