PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103764
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

TOP Alienów

ocenił(a) film na 4

1."Alien"- 9/10 i serducho
2."Alien 3"- 7/10 i serducho
3."Aliens"- 7/10
4."Prometeusz"- 6/10 i serducho
5."Alien: Resurrection" 4/10

ocenił(a) film na 6
napruto

1.Prometeusz - 9 i serducho (zdecydowanie najlepszy, pozostałe części mają mocno zawyżoną 9)
2.Obcy 8 pasażer Nostromo - 9
3.Obcy Decydujące starcie - 9
4.Obcy 3 - 7
5.Obcy Przebudzenie - 6

speedcube

Prometeusz 9
Alien 9
Aliens 8
Alien 3 6

ocenił(a) film na 7
speedcube

buahahahahaha

ocenił(a) film na 6
LeoMessi86

Na pewno będę się Tobą przejmowal jeśli Głupiego i głupszego oceniłeś na 10.

ocenił(a) film na 6
napruto

Prometeusz to nie kolejny Alien.

ocenił(a) film na 8
napruto

Alien -10
Alien 3-10
Alien 4 - 8
Aliens -9
Ha Ha Ha haaaa ma najnizsza ocene i chyba tak zostanie xD Prometeusz

użytkownik usunięty
napruto

1. Prometheus
2. Alien Ressurection
3. Alien
4. Aliens
5. Alien 3

ocenił(a) film na 8

Prometeusz może pięty lizac Alienom...

użytkownik usunięty
eragonmark

Wiszą mi narzekania fanów, oceniam po swojemu.

ocenił(a) film na 8

Dam sobie głowę odciąc ,że gdyby Alien miał premierę teraz a Prometeusz w tym samym czasie co Obcy Ósmy Pasażer Nostromo no głosy były by odwrotne;P Bo teraz z tego co widzę najważniejsze są efekty specjalne a nie jakosc fabuły, umiejętności aktorksiej itp

użytkownik usunięty
eragonmark

Prometeusz miał najlepszy klimat z wszystkich części, mimo, że jest najnowszy. Dlatego lubię go najbardziej. No i Fassbender ;)

ocenił(a) film na 8

Jak już wspomniałem;P Gusta i guściki;)

ocenił(a) film na 7

Prometeusz to shit!

użytkownik usunięty

Mnie wkurza to szykanowanie fanów Prometeusza. Poza tym musi się komuś ten film podobać.

Ja sie akurat z tym nie zgodze, ale ten Fassbender! W sumie to ogladalam ten film ze wzgledu na niego ;D

ocenił(a) film na 8
napruto

3 Finchera POTEM 4 ,1 i 2 a prometeusz nuda nuda nuda

użytkownik usunięty
napruto

1. Aliens - 9
2. Alien - 8
3. Alien vs Predator - 3
4. Prometheus - 3
5. Alien: Ressurection - 3
6. Alien 3 - 3
7. Alien vs Predator: Requiem - 1

ocenił(a) film na 3

Alien - 10
Alien 3 - 9
Aliens 8

Alien: Resurrection 4/10 - powinni twórcom uciąć jaja za ten film

ocenił(a) film na 10
era

Naszczęście utną Tobie.Twórcy bardzo dobrze się spisali wyszła bodaj najlepsza część właśnie.Zaraz wszyscy się oburzą ale efekty są w s-f w sumie najważniejsze taka prawda.Nie tylko one się liczą ale są najważniejsze piątej części nie było po prostu Weaver się nie zgodziła wiadomo już za stara i pewnie miała też troche dość.Chociaż może nie zakceptowała żadnego scenariusza.....Szkoda Alienow nigdy dosyć ..

1.Alien 4
2.Alien 3
3.Aliens 2
4.Prometeusz
5.Alien 8 pasażer
6.Predator
7.Predator 2
8.Aliens vs Predator
9.AliensvsPredator 2

ocenił(a) film na 3
twokill

'Zaraz wszyscy się oburzą ale efekty są w s-f w sumie najważniejsze taka prawda.' Chyba żartujesz. Takim tokiem rozumowania, to Transformers jest wiekopomnym dziełem... A nie jest, bo oprócz efektów nie dostajemy nic w zamian. Efekty zawsze będą mniej ważne od scenariusza. Z resztą jakie są najlepsze filmy s-fi w historii? Odyseja Kosmiczna, Łowca Androidów, Alien, Terminator, Otchłań. To są filmy, które coś zmieniły.

A Alien 4 to po prostu wyciskacz pieniędzy zrobiony bez większego pomysłu i bez tej 'ciemności' poprzednich filmów. Po prostu.

ocenił(a) film na 10
era

Zmienił właśnie Alien 4 pokazał nowe standardy w efektach które są do dziś doskonałe,A scenariusz też ma i to bardzo dobry lepszy niż poprzednie części.

ocenił(a) film na 3
twokill

po tym poście widzę, że już nie ma z Tobą sensu polemizować....

ocenił(a) film na 10
era

TO nie polemizuj........Raduje mnie to.

ocenił(a) film na 3
twokill

nowe standardy w efektach? 8 pasażer jest z '79 czyli zapewne rodzice cię jeszcze nie mieli w planach a jeśli chodzi o technikę to nie było jeszcze nawet dos-a a mimo to obraz zachwyca, ogląda się go bez zażenowania po ponad 30 latach. zapewne dlatego jest kultowy.
a wy dzieci neo na siłę chcecie wmwić światu że to za "waszych" czasów powstało coś kultowego. NIE POWSTAŁO! alien skończył się na trójce (ewentualnie) a reszta jest zbijaniem kasy na marce ende

ocenił(a) film na 4
twokill

Efekty tu są słabe, kiczowate

ocenił(a) film na 4
era

Racja

ocenił(a) film na 7
napruto

1. Alien & Aliens - 10/10 i serducho
2. Alien 3 - 9/10 i serducho
3. Alien: Resurrection - 7/10

Prometeusz nie jest częścią Sagi, podobnie jak oba AvP, nie wstawiam ich więc do rankingu.

napruto

Prometeusz to parodia Aliena, kompletna porażka i kupa kiczu. Wstyd zaliczać go do tej sagi i oceniać wyżej niż jakikolwiek film aliena :(

ocenił(a) film na 3
joshee

ktoś kto ocenia tą kupę wyżej niż trylogię ewidentnie nie jest fanem serii tym samym nie ma co się nad nim spuszczać

użytkownik usunięty
joshee

Mi to szczerze wisi kto co pomyśli. Prometeusz podobał mi się najbardziej.