PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103764
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

Cała seria jest dla mnie bardzo sentymentalna więc jasne jest że daje temu filmowi ocenę 10/10. Oglądając to dziś po raz już któryś tam raz tyle razy to oglądałem że już nie pamiętam bądź razie widząc to znów czułem się fantastycznie dlaczego a dlatego że po jedynce tą część lubię chyba najbardziej podobają mi się tutaj efekty pozwoliły na to oczywiście czasy w końcu nowa technologia ale te epicko efektowne efekty specjalne były bombowe pamiętam do dziś tą akcje pod wodą coś pięknego do tego ci charyzmatyczni bohaterzy i Ron Perlman z swoimi genialnymi tekstami i jeszcze nowa generacja Obcych jeśli można to tak ująć na prawdę wyśmienity film z dobrą fabułą.Cała saga jak dla mnie na 11/10 :) szkoda tylko że Ridley nie zrobił z tych czterech części chociaż dwie bo jego jedynka jest genialna. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
DemiaN

Mam podobne zdanie. Podoba mi się szczególnie zakończenie serii lądowaniem na Ziemi- jak powrót po bardzoooo długiej podróży Ripley. Sama część czwarta bardzo ciekawa- mieli dobry pomysł. Szczególnie takie zakończenie relacji Ripley- Obcy bardzo mi się podoba. Od "poznania" się w jedynce, przez walkę do "połączenia" w czwórce. Niestety niewiarygodnie drażniła mnie postać generała - dowódcy stacji- fatalnie prowadzona, przypominała groteskę- nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Podsumowując seria genialna, czwarta część ciekawa.

felis5

Zgadzam się w pełni. Też dałem 10/10. Nie rozumiem dlaczego wszyscy atakują tę 4 część? Mi na przykład by nie odpowiadało, że historia zakończyła się tak tragicznie jak w 3. części - a wszystko przez chciwość ludzką. Zakończenie 4. jest pięknym zakończeniem serii. Zakończenie alternatywne jest bardziej pesymistyczne, ale chyba nieco lepsze.
https://www.youtube.com/watch?v=PnmMksVK8pY

ocenił(a) film na 3
Grzei

Pany, przecież ta część to obraza dla całej serii Alien i pokazanie środkowego palca fanom tego uniwersum. Nawet te efekty były dość mierne, patrz choćby eksplozja kapsuły kosmicznej w której był obcy...

ocenił(a) film na 7
Grzei

Dzięki- nie wiedziałem, że jest alternatywne zakończenie.