PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103774
5,9 31 krytyków
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

Pewnie się narażę, ale konsekwętnie twierdzę iż jest to najlepsza z części, jednak na równi -z pierwszą ( 8 pasażerem Nostromo).Poza samym początkiem - przywracania dożycia , mało wiarygodnego - to reszta za sprawą Jeuneta i jego francuskich aktorów plus Sigourney, wypadła efektownie i klimatycznie. Ujęcia podwodne to nowość dodająca nowej płaszczyzny do konfrontacji. Oby ta ekipa się nie rozpadła - tak jak ekipa Bessona.

ocenił(a) film na 8
Przemekm

muszę się zgodzić że 4 jest najlepsza, przebija nawet pierwszą cześć, najsłabsza z kolei trójka - trup ściele się zbyt gęsto.

ocenił(a) film na 8
Przypalowiec

Of course chodziło tu o część drugą jako najsłabszą, w trójce trupów nie było prawie wcale.
Mój ranking:
1 obcy 4
2 obcy
3 Obcy 3
4 Obcy (część druga)
Sorki i pozdro.

ocenił(a) film na 7
Przypalowiec

a mój

1 obcy 4
2 obcy 2
3 obcy 1
4 obcy 3 (gówno)

sorki i pozdro :)

użytkownik usunięty
czester

a mój:

Obcy 1-3 (wszystkei 10/10)

1. Obcy 2 - 12/10
2. Obcy 3 - 11/10
3. Obcy - 8 pasażer Nostromo - 10/10
4. Obcy kontra Predator - 7/10
5. Obcy 4 - 4/10

Obcy 4 to porażka . Nie ma to jak Aliens ;)

użytkownik usunięty
Grievous

Ale jeszcze większą porażką jest AVP niestety.

ocenił(a) film na 5
Grievous

Obcy kontra predator według ciebie 7/10? Raczej 2/10.

ocenił(a) film na 6
Przypalowiec

w 3 nie było trupów? Obejrzyj ten film jeszcze raz dokładniej. Z bodajże
29 osób (25 więźniów + szef + zastępca półgłówek + doktor + Ripley)
przeżywa zaledwie 1 koleś.

Natomiast w 2 cały oddział marines nie liczył nawet 29 osób, a przeżyły 3 (nie liczymy pogromu kolonistów bo nie tych scen nie widać)

ocenił(a) film na 8
Przypalowiec

Do przypałowca: a co, w tym filmie głównie o trupy chodzi, czy o te super maszyny do zabijania? Według mnie cz. druga jest najlepsza z całej serii, potem 4, 3, 1. To moje zdanie i koniec!

Przemekm

Według mnie 4 część to porażka. Autorzy po raz czwarty prezentują nam te same patenty co we wcześniejszcyh częściach. Ale tak na mój gust było w tym filmie za mało obcego. Dialogi są żałosne i niezamierzenie śmieszne. Podobali mi się tylko Ron Pelman i ten murzyn (dopiero po jakimś czasie zczaiłem, że gra też w CSI: Las Vegas).

the_downward_spiral

AVP w porównaniu z 4 częścią Aliena to arcydzieło . A do tego mimo wielu (bolących i kolących oczy) błędów i małej brutalności (PG 13 ? Phi...) miło mi się ogląda ;) Nie to co Alien 4 :D

Ps. Teraz mnie będziecie nienawidzić i szukać z widłami bo mi się podoba AVP xD Ale i tak Aliens rządzi :D

ocenił(a) film na 5
Grievous

"AVP w porównaniu z 4 częścią Aliena to arcydzieło"

Chyba żartujesz. AVP to gniot nie mający nic wspólnego z serią o Obcych. "Alien: Resurection" był rzeczywiście o wiele słabszy od poprzednich części ale trzymał klimat.

ocenił(a) film na 6
Przemekm

"najlepsza część
Pewnie się narażę, ale konsekwętnie twierdzę iż jest to najlepsza z części, jednak na równi -z pierwszą ( 8 pasażerem Nostromo).Poza samym początkiem - przywracania dożycia , mało wiarygodnego - to reszta za sprawą Jeuneta i jego francuskich aktorów plus Sigourney, wypadła efektownie i klimatycznie. Ujęcia podwodne to nowość dodająca nowej płaszczyzny do konfrontacji. Oby ta ekipa się nie rozpadła - tak jak ekipa Bessona."

To jest twoje zdanie i je szanuję.