PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134}

Obcy: Przebudzenie

Alien: Resurrection
1997
7,0 104 tys. ocen
7,0 10 1 103781
5,9 31 krytyków
Obcy: Przebudzenie
powrót do forum filmu Obcy: Przebudzenie

najlepszy!!

ocenił(a) film na 8

Ależ trzecia częśc jest najlepsza! Nie rozumiem, jak większość fanów Obcego woli głupawą "2", z której cameron zrobił idiotyczną siekankę... Trójka ma fajny klimat i jest najciekawsza.

ocenił(a) film na 4
krikra

Idź do innego grona ludzi co lubią obcego 3, a "głupawą sieczkę" masz jedynie w mózgu.

ocenił(a) film na 4
Zajebisty_Spojrzeniem

Jeszcze jedno: pisze się Cameron, nie cameron

ocenił(a) film na 6
Zajebisty_Spojrzeniem

brawo! ressurection ssie znaczaco... Aliens najlepszą cześcia cyklu...

ocenił(a) film na 4
kozaq

widać że wiesz co trzeba wiedzieć o tym która część jest najlepsza.

Zajebisty_Spojrzeniem

No cóż chłopaki. Ja co jakiś czas mam fascynację jedynką, a potem dwójką na zmianę. Nie wiem, która część lepsza. To w sumie dwa inne filmy. Jedynka to rewelacyjny horror sci-fi, dwójka to rewelacyjne sci-fi akcji. Ciężko mi powiedzieć co lepsze, naprawdę... To i to doskonałe na swój sposób.
Trójka jest jeszcze w miare dobra, ale już niestety mocno niedopracowana. Czwórka choć pod względem wizualnym znacznie lepsza od trójki to jednak jest chyba jeszcze słabsza, choć i ona trzyma całkiem niezły poziom.
Chętnie obejrzałym piątkę. Od kilku lat coś tam na ten temat słychać, i mimo, że podobno ktoś pisze już scenariusz to ciągle nie wiadomo czy film powstanie. Heh, żeby tylko zagrała w nim Weaver :)

ocenił(a) film na 8
Albertino

Oby tylko nie zagrała tej ,,głupiej postaci''(chodzi mi o zachowanie) jaką grała w czwórce.A zresztą,niech już dadzą spokój z tą Ripley(najlepsze jest to ,że końcówka czwórki sugeruje nam ,że w piątce pojawi się Ripley).Niech w piątce zagrają ,,marines'',którzy trafią na jaakąś tajemniczą planetę....

krikra

Najlepsza jest jedynka. i tyle ;P. pozdrawiam =)

ocenił(a) film na 4
BasIx

Rozmumiem cię ale nie popieram. Skoro tak wszyscy się kłócą która jest najlepsza część to u mnie jest tak:

1. Aliens
2. Alien
3. Alien Resurrection
4. Alien 3

krikra

Jak piszesz o trzeciej części, to pisz to na stronie o trzeciej części, a nie o czwartej... Zresztą, dla mnie najlepsza jest część druga, potem pierwsza, dopiero na trzecim - trzecia, a na ostatnim czwarta...