Ależ trzecia częśc jest najlepsza! Nie rozumiem, jak większość fanów Obcego woli głupawą "2", z której cameron zrobił idiotyczną siekankę... Trójka ma fajny klimat i jest najciekawsza.
Idź do innego grona ludzi co lubią obcego 3, a "głupawą sieczkę" masz jedynie w mózgu.
No cóż chłopaki. Ja co jakiś czas mam fascynację jedynką, a potem dwójką na zmianę. Nie wiem, która część lepsza. To w sumie dwa inne filmy. Jedynka to rewelacyjny horror sci-fi, dwójka to rewelacyjne sci-fi akcji. Ciężko mi powiedzieć co lepsze, naprawdę... To i to doskonałe na swój sposób.
Trójka jest jeszcze w miare dobra, ale już niestety mocno niedopracowana. Czwórka choć pod względem wizualnym znacznie lepsza od trójki to jednak jest chyba jeszcze słabsza, choć i ona trzyma całkiem niezły poziom.
Chętnie obejrzałym piątkę. Od kilku lat coś tam na ten temat słychać, i mimo, że podobno ktoś pisze już scenariusz to ciągle nie wiadomo czy film powstanie. Heh, żeby tylko zagrała w nim Weaver :)
Oby tylko nie zagrała tej ,,głupiej postaci''(chodzi mi o zachowanie) jaką grała w czwórce.A zresztą,niech już dadzą spokój z tą Ripley(najlepsze jest to ,że końcówka czwórki sugeruje nam ,że w piątce pojawi się Ripley).Niech w piątce zagrają ,,marines'',którzy trafią na jaakąś tajemniczą planetę....
Rozmumiem cię ale nie popieram. Skoro tak wszyscy się kłócą która jest najlepsza część to u mnie jest tak:
1. Aliens
2. Alien
3. Alien Resurrection
4. Alien 3