PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83093
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Jako największy fan w historii Obcego i przede wszystkim porucznik Ellen Ripley zapłakałem w kinie. Ridley Scott powinien mieć dożywotni zakaz reżyserowania, już Prometeusz był słaby, ale to zrobił z Przymierzem zasługuje na karę dożywotniej banicji, jeśli chodzi o fotel reżyserski. Ten film jest tak słaby, tak głupi, że podczas seansu czułem przeogromne zażenowanie, a w niektórych momentach po prostu się śmiałem. I najgorsze jest to co zrobiono z legendą Obecego... bestia doskonała jest po prostu wymysłem chorego psychicznie androida... no ja pier... gorzej nie mogli tego wymyślić. Jeśli wytwórnia FOX ma choć krztynę rozumu zabroni Scottowi kolejnego sequela i od razu da zielono światło Blomkampowi, co powinna już zrobić dwa lata temu! Niech Blomkamp odświeży tę sagę, niech da nam Ripley, bo tak naprawdę saga o Obcym to przede wszystkim jej historia. A co do Prometeusza i przede wszystkim Przymierza, to będę udawać, że nigdy nie powstały. No i co się stało z Michaelem Fassbenderem? Od kilku lat jakby zapomniał jak się gra... jest to jego najgorsza rola. Nie dało się na niego patrzeć. Szkoda, bo zapowiadał się na aktora, który przejdzie do historii kina, i owszem przejdzie, ale jako jeden z najbardziej zmarnowanych talentów. Nikomu nie polecam tego filmu, nawet najgorszemu wrogowi.