PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 83 tys. ocen
5,7 10 1 83102
5,0 59 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

Obcy w formie..

ocenił(a) film na 8

Każdy fan Obcego nie powinien się zawieść. Klimat Obcego zachowany. Efekty absolutnie na najwyższym poziomie. Trzyma w napięciu do końca. Trochę przewidywalny, ale coraz trudniej o coś naprawdę oryginalnego. Polecam!

pogasso

Nie potwierdzam, zero budowania napięcia, awaria statku, lądowanie na obcej planecie, zarażenie, atak, ratunek, filozoficzny bełkot, nawiązanie do prometeusza, znowu atak, ucieczka na statek i kolejny atak. Klimat jakiś tam ma ale daleko temu do pierwszego obcego, komputerowo odtworzone szkarady wyglądają sztucznie, trochę dłuży się środek, reszt przypomina horror klasy B tylko z dużo większym budżetem. Gra aktorska stoi na przyzwoitym poziomie, planeta i statek dobrze się prezentują, poza tym film jest raczej rozczarowujący, zdecydowanie bardziej nastawiony na horror względem prometeusza, scenariusz już nie jest dziurawy jak ser szwajcarski ale absurdalne decyzje załogi pozostały. Fani i tak zobaczą, reszcie nie polecam chyba że lubią horrory, z tym że ten stawia bardziej na krew, odgryzanie kończyn itp. niż na straszenie.

likaon7

A czy pierwszy obcy lub jakikolwiek inny trzymał napięciu? Lub miał wypad inteligentnych ludzi na statku itp?
Kurczę, czasem jak czytam cudze wypociny to aż mi się żygać chce.
Obejrzyj se Pan jeszcze aż obcego 1 i 2.
Nic dziwnego, że filmy typu szybcy i wściekli są oceniane na 8 czy tam 9.
Nie czuje klimatu obcego, bo nie jesteś fanem obcego to go nie czujesz.
Największe dziadostwo z obcym to AvP.
Jednak ludzie tylko narzekają, filmy są przewidywalne itp. A marvelowskie widowiska są bardzo wysoko oceniane gdzie te filmy to katastrofa.
Moim zdaniem można się wypowiadać, dzielić się odczuciami, ale żeby ameba umysłowa miała coś oceniać?
Chcesz obejrzeć film to go oglądaj. Sugerując się cudzym zdaniem, ocenami człowiek by niczego nie oglądał, nie czytał i z domu by nie wychodził.

gromek89

Wiele recenzji jest krytycznych więc co ich autorzy to debile, średniawo mi podszedł ten film a to że tobie się podobał nie oznacza że inni się nie znają, idź wylewać swoje żale gdzie indziej przestawiłem swoją opinię a ty robisz już wycieczki osobiste w moją stronę i mnie obrażasz.

gromek89

no ja jeszcze nie widzialem ale w ciemno sie moge zgodzic z tym co piszesz ... bardzo czesto jest tak ze ludzie gloryfikuja "to co bylo" , pierwowzor itp .. aa jak sie popatrzy obiektywnie to zwykle blado to wyglada Dla mnie najlepszym tego przykladem jest NOWA nadzieja vs ZEMSTA SITHOW .Remaki takich filmow jak Afera Thomasa Crowna , 60 sekund, ocean 11, italian job .. w tych filmach remaki zjadaja orginaly na sniadanie ! ... no ale ortodoksyjni kinomaniacy zawsze beda gloryfikowac NUDE pierwowzorów :/ .. iiii no nawet jak oryginal jest wybitny nie do pod... to jednak nie wszystkim kontynuacjom nalezy sie wiadro pomyj z defoltu