PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665400}

Obcy: Przymierze

Alien: Covenant
2017
5,7 84 tys. ocen
5,7 10 1 83690
5,1 61 krytyków
Obcy: Przymierze
powrót do forum filmu Obcy: Przymierze

dobrze że nie posłuchałem "znawców" i nie poszedłem do kina. Film jest bardzo dobry, chyba najlepsza część Aliena. POLECAM. Oglądajcie w kinie!!

ocenił(a) film na 7
Marek84

z twojej wypowiedzi wynika, że nie poszedłeś do kina ale polecasz film..

Marek84

w kinie byłem, błędny wpis :P

Marek84

Czyli jak komuś film się nie podobał to jest od razu "znawcą"? No ciekawe... Film był ok, ale ogrom głupot nie pozwala mi dać wyższej oceny niż 6.

_Zero_

Wiesz, jest "znawcą" tzn. ma odrobinę krytycyzmu i gustu, wyczucia stylu, szacunku do siebie jako widza, zdolności analitycznych. W przeciwieństwie do autora, który nie będzie widział żadnego problemu w tym, że całego filmu by nie było, gdyby nie porażająca wprost głupota i infantylizm bohaterów, a takie cechy rozpowszechnione w załodze statku kosmicznego, są równie wiarygodne jak gruszki na wierzbie.

_Zero_

Jeszcze takie małe spostrzeżenie, którego zdaje się nie rozumieć spora część nawet profesjonalnych recenzentów. Jeśli film ma ogrom głupot, to z definicji nie jest ok. To są wady całkowicie dyskwalifikujące dzieło. Doszukiwanie się pozytywnych stron ma sens jeśli oceniamy pracę poszczególnych członków zespołu twórczego. W przypadku recenzji skierowanej do szerokiej publiczności, można oczywiście o tym wspomnieć, ale nie powinno to podnosić w żadnym stopniu oceny. Postępować inaczej, to jak podnosić ocenę wstrętnego wina, bo ma ładny kolor.