Nie wiem co wy o tym sądzicie, ale moim zdaniem obecność tej aktorki w tym filmie zapowiada się interesująco :) http://www.kpopstarz.com/articles/86584/20140403/prometheus-2-alien-sigourney-we aver-release-ridley-scott.htm
Eh, z początku myślałem, że to żart na Prima aprilis, ale w tym linku na górze była data 3 kwietnia, więc zwątpiłem. Jednak się nie myliłem. Poszperałem trochę i widzę, że pierwotnie ten news rzeczywiście był napisany 1 kwietnia.
Trochę szkoda, bo w sumie miło by było zobaczyć Weaver w jakimś krótkim epizodzie.
A ja bym chciał w roli androida z pełną bazą wydarzeń z poprzednich części i tajnym zadaniem tzw. planem B na wypadek gdy spieprzy się plan A co będzie miało miejsce w pierwszych 10 minutach filmu xD.
Prometheus to prequel wiec dzieje sie przed obcym wiec nie moglo by jej byc .
A pozatym ona byla czlowiekiem bo ją sklonowali z krwi bo oddala zycie aby Firma nie wzięł obcego .
Hmm, chyba jest 1000 postów na forum Prometeusza, w którym stwierdza się że RS wycofał się z pomysłu w którym film miał być prequelem do Obcego. Co do mojego pomysłu to jest czysto teoretyczny. Nie twierdzę, że tak by to musiało być, ale tylko tyle że fajnie byłoby zobaczyć Ripley bo dla mnie jak są Obcy to musi być Ripley.- po prostu tak mam ;) Z drugiej strony Michael Fassbender stworzył moim zdaniem najbardziej przekonującą kreację androida ze wszystkich filmów o obcym i to uratowało trochę Prometeusza.
Poprawka PREQUEL .
Każdy tak twierdzi i tak jest oceniany .
Poza tym jest mocno związany z Obcym a P2 będzie w stylu obcy 1 .
Pierwszy z lepszych linków do wywiadu w którym Ridley Scott mówi o swoim filmie i twierdzi, że Prometeusz to nie prequel Obcego: http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-18298709
Ten film i tak jest oceniany jako prequel Obcego zresztą wygląda jak obcy .
Nie jest 100% wyodrębniony .
A ocena o tym świadczy a gdyby filmu pod kątem Obcego nie oceniali to miałby wyższą note .
Film nawiązuje do uniwersum Obcego i jest to kwestia gustu jak bardzo, ale skoro sam reżyser i współautor scenariusza twierdzi, że "absolutnie nie jest to prequel Obcego" to tak jest ze wszystkimi implikacjami. A to oznacza - teraz czysto hipotetycznie z mojej strony że ocaleni bohaterowie mogą w Prometeuszu 2 natknąć się na statek Nostromo albo nawet samą Ripley, albo jej klona, albo i nie. Wszystko w rękach scenarzysty i reżysera.
Sama jej obecność to już będzie naciąganie widzów na siłę. Fakt że będzie grać inna osobę niż Ripley totalnie zniszczy Obcego jako całość.