PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010007}

Obcy: Romulus

Alien: Romulus
2024
6,4 45 tys. ocen
6,4 10 1 45046
6,4 65 krytyków
Obcy: Romulus
powrót do forum filmu Obcy: Romulus

Czego się spodziewam, przede wszystkim chcę, aby był to film, który nadąży za postępem, czyli:
- czarnoskóry informatyk, hacker lub inżynier,
- kobieta karateka, która rozwala obcego z półobrotu,
- przynajmniej jeden trans, albo gej w roli przyjaciela zabójczej bohaterki.

Bez tego nie ruszę do kina!

krzysztofjaroszek

Znów zapomniałes wziąć tabletek prawdziwy samcu?

sankt1910

jakis problem prawdziwy lemingu objawowy? otwieraj pape bo juz nadciaga kolejny potok mainstreamowej papki, ktora tak bardzo lubisz.

ocenił(a) film na 5
ssijto

- nie martw się, może kiedyś w końcu zaczniesz być pewny co do swojej orientacji i płci.

Glazus

nie wroze mu tego skoro jego pasja są czarnoskorzy lekarze lub aktorzy, wspolczucie wobec rodziców powinno byc wyrazone predzej niz kobicowanie by byl pewny tych rzeczy, o ktorych piszesz, taka opinie stawiam

Glazus

niebinarne lemingi przeciez nie moga miec orientacji czy plci wiec jakim cudem wiedza wszystko od wszystkich lepiej na ich temat? i to jest wlasnie sedno Waszej patolemingozy

ocenił(a) film na 6
sankt1910

Kolejny wyprany łeb, który myśli, że jest postępem.

mateuszmrozek92

Nie kompromituj się amebo. Nie pisz do mnie.

ocenił(a) film na 6
sankt1910

Ci naziści są teraz z Tobą w pokoju?

sankt1910

to zamknij sie w skrzyni jak pokrak z Pulp Fiction. dopiero tamn bedziesz bezpieczny przed swiatem zewnetrznym i dysonansem rzeczywistosci.

krzysztofjaroszek

Bez tego nie ruszę do kina, a jak będzie z tym, to zostanę w domu ; D.

ocenił(a) film na 7
krzysztofjaroszek

nie dodales ze srednia wieku nie moze przekraczac 18 lat , ze maja przez 60 % czasu filmu biegac po staku ? bazie ? to tu to tam oczywiscie w polmroku bo pierwsze co wysiada w takich sytuacjach to swiatlo , drzwi dzialaja ,silniki pewnie tez ale swiatlo w takich konstrukcjach jest zawsze bardzo awaryjne - pewnie tanie zarowki z chin - inwestorzy zawsze oszczedzaja na tych elementach !! , no i murzyn obowiazkowo bedzie geniuszem ktory potrafi FSZYSTKO naprawic i wlaczyc za pomoca nozyczek lub innego prostego narzedzia

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
epix

To bedzie HIT !!! Przelom . Scot znow wejdzie do historii kina tym razem jako ten co poprowadzil film o Obcym z Happy Endem . Jest to zadanie trudne, fabula skomplikowana, w koncu nie tak latwo zorganizowac marsz na statku kosmicznymi, rozwiesic banery (po ciemku) i dlatego potrzebny byl serial

epix

lemingi pokladowe urzadza obcemu parade rownosci i w ramach protestu przykleja sobie facehuggera do twarzy. oczywiscie zgasza swiatlo by zmniejszyc swoj slad weglowy w kosmosie.

ssijto

Tobie chyba tata w młodości facesuckera do buzi włożył żeś taki pokrzywdzony przez życie, że nawet pisać po polskiemu nie umiesz xD

ssijto

A takiego bełkotu już dawno nie słyszałem, w ogóle oglądałeś film czy tylko wyobrażasz sobie w swoich mokrych snach jak obcy wygląda?

Kovall1231

o jaka ladna parada lemingow. jak zwykle nie na temat i bez polotu. zero zaskoczenia

ssijto

Ale to ty piszesz kocopoły, a filmu pewnie nawet nie oglądałeś bo gdybyś widział, to byś się zorientował, że Twoje wypociny są kija warte xD

ocenił(a) film na 6
Mslaw_Mslaw

Tak mocne że aż prawdziwe XD

ocenił(a) film na 7
ROBERTHUNT

Zazwyczaj nie jestem az taki dowcipny - wtedy mi pomogla woda mówiaca

ocenił(a) film na 8
krzysztofjaroszek

Słyszałem że będzie murzyński android. To ciekawe, zawsze myślałem że firmy produkujące roboty robią to tak, aby przypominały NAJDOSKONALSZYCH przedstawicieli gatunku ludzkiego. Ale cóż, Ash też nie był wysokim niebieskookim blondynem, ale on miał raczej się nie wyróżniać z tłumu.

krzysztofjaroszek

Zapomniałeś! że Czyrny ma mieć romans z białą Dziewką! :D

krzysztofjaroszek

Nie zapomnij o białym mężczyźnie koniecznie w roli balastu dla innych, przestępcy, idioty lub nieudacznika, który robi pod siebie na dźwięk upadającej na podłogę łyżeczki. To też jest teraz modne

ocenił(a) film na 8
krzysztofjaroszek

A czy w oryginale też nie było czarnoskórej postaci?

szwedziakkk

To mnie właśnie rozwala najbardziej, "hurr durr bo tam bendzie czarny, blee"... nie wiem, czy oni wszyscy tak głupi, czy po prostu jeszcze mleka spod nosa nie wytarli i dawnych części po prostu nie oglądali, ale w 1-3 pojawiały się przecież czarne postacie, na dodatek bardzo charakterystyczne. W jedynce nieco comic-reliefowy inżynier, w dwójce świetnie zagrany dowódca oddziału USCM (i być może najlepsza postać drugoplanowa), w trójce "nawrócony" morderca i gwałciciel. Moim zdaniem Andy z Romulusa jest spośród nich wszystkich postacią chyba najmniej ciekawą, ale w żadnym stopniu nie niespodziewaną czy zaskakującą. Trochę mi tęskno za czasami, kiedy czarny w obsadzie nie wzbudzał chorej sensacji (choć zgadzam się, że aktualnie w wielu przypadkach obecność takiego aktora jest wyraźnym "manifestem", ale akurat nie w tym przypadku).

szwedziakkk

problemy rasistów trzeciego swiata, podtytul filmu powinien brzmiec :)

ocenił(a) film na 5
szwedziakkk

Ja też mam alergię na filmy ideologizowane WOKE czy innymi chorymi radykalizmami bo one w 99% są słabe. Ten akurat WOKE nie jest, chyba że całą serię o Obcym za taka uznamy. Sam film jest słaby za to najlepszy jest akurat czarnoskóry aktor - ale zgadzam sie z kashino_rei, że były lepsze role czarnoskórych aktorów w seri o xenomorphach szczególnie w Obcym 3 - reszta to statyści a scenarzysta zapomniał napisać im role!

krzysztofjaroszek

ile w was wszystkich nienawiści. to jest tylko film nawet nie wiadomo jaki będzie

krzysztofjaroszek

Specjalnie dla ciebie obcy będzie ryżowy aktorzy będą nie binarni i będą wege twarzołapy będą podjadaly warzywa ze spiżarni do tego będzie murzyn azjata indianin muzułmanin zooflil pedofil nekrofil żeby żadna mniejszość nie była urażona i na końcu filmu wszyscy się pogodzą i będą tańczyć w kułku wokół tęczy

janusz_paluch

kurde ... to fabuła zapowiada sie rzygastycznie ;D

sebit22

Już dawno się tak nie ubawiłem! Dzięki panowie za nadzieję, że są jeszcze normalni ludzie, którzy widzą te całą obłudę i potrafią się z tego śmiać. A innym niezadowolonym proponuję wyjąć kij ;-)

janusz_paluch

No to się mocno pomyliłeś co do tego filmu xD

ocenił(a) film na 8
janusz_paluch

Hahaha rozjebałeś system xd

ocenił(a) film na 7
krzysztofjaroszek

Musisz zostać w domu. Nic się nie sprawdziło.

ocenił(a) film na 6
ozzy69

Wszystko się sprawdziło :)

ocenił(a) film na 7
krzysztofjaroszek

Jest czarnoskóry android czyli byłeś blisko

ocenił(a) film na 8
krzysztofjaroszek

To żeś trafił prawie bez pudła: czarnoskóry android,azjatka z problematycznym wyglądem,młoda bohaterka,którą obcy oszczędził nie wiedzieć czemu.Szybciutko do kina!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
monetka1210

nie mam wątpliwość jesteś kaleka umysłowa mózg wyprany ideolo woke.

epix

przed lustrem okresliles sie jako kaleki, wspolczuje twoim rodzicom

monetka1210

ty nawet czytać ze zrozumieniem nie umiesz " raszystko" "nazistko" od debilizmów masz może fioletowe włosy to stań przed tym lustrem i je zetnij bo ci zaszkodziła toksyczna farba

krzysztofjaroszek

ale facet karateka, który rozwala obcego z półobrotu juz bylby ok?

Apolios

tak, bo zgodny z realem

kanka_biba

ktorym realem? Tym z twoich snow?:)

Apolios

z biologicznym realem, bo faceci nie są jeszcze zmutowani genetycznie przez lewaków i mają 8 razy więcej teścia od kobiet ?

sebastian_lisiewski

taki, ktory obcego rozwala z polobrotu zdecydowanie musialby byc zmutowany genetycznie.

ocenił(a) film na 7
krzysztofjaroszek

Pajace atencjusze krytykujacy nadmiar trans/plec w mediach, przy czym sami to stymuluja i popedzajac bedac jednoczesnie dzbanami ktorych tak staraja sie wyszukac

damianvegas

pelna zgoda, orzą sie osmieszajac siebie a mysla ze znajda nasladowcow wsrod nizej wyksztalconych warstw. Rasizm to przejaw uposledzenia funkcji poznawczych i deficytów wyksztalcenia - hipoteza obroniona.

monetka1210

co do rasizmu się zgodzę, ale trans-lewackim rujnowaniem kultury w danym społeczeństwie poprzez sztukę, już nie