7,9 300 tys. ocen
7,9 10 1 299683
8,6 70 krytyków
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
powrót do forum filmu Obcy - 8. pasażer "Nostromo"

Zabawa! Odpowiadamy na pytanie poprzednika i sami je zadajemy. Pytania nieograniczone.
Życzę miłej zabawy!
Ja zaczynam: Co płynęło w zyłach aliena zamiast krwi?

ocenił(a) film na 8
cezarywi

odpowiedź: pieprznij łbem o ścianę

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Mocz?

sjz3

wredni jesteście:P

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Dzięki ;D

ocenił(a) film na 9
cezarywi

Kwas
Teraz która część wiczając te dwe + predator są najfajniejsze??

pablo_10

ekhmm... miały być pytania o ksenomorfie a nie o filmach:P
co miał obcy na plecach?

ocenił(a) film na 10
cezarywi

plecak?

ocenił(a) film na 10
vince25xx

kurcze, nie zauwazylem Twojej odpowiedzi, ale nie oszukiwalem, wiec nalezy sie nam po punkcie za remis...

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Plecak?

Havard

nieeeeeeeeee...rury

pablo_10

no to trudniejsze , jaki jest cykl rozwojowy obcego?

ocenił(a) film na 9
cezarywi

1- Królowa Obcych znosi jajka;
2- Dorosłe osobniki znoszą w pobliże jajek złapanych ludzi;
3- Z jajek wykluwa się Facehugger i wchodzi w specyficzną relację z najbliższym człowiekiem;
4- W człowieku rodzi się "obcy właściwy", wychodzi na świat, po czym w błyskawicznym tempie rośnie.

Jeżeli coś pomyliłem, to proszę mnie poprawić.

Mroovkoyad

jest dobrze fajnie że przynajmniej ty wziąłeś ten temat na poważnie:-)
pytanie hmm... w jakiej kolejności ginęli pasażerowie nostromo?

ocenił(a) film na 9
cezarywi

Oglądałem Obcych bardzo dawno i wiele nie pamiętam, ale czemu Ripley w trójce miała w sobie obcego? Bo z tego co pamiętam facehugger jej chyba nie dopadł.

Mroovkoyad

dopadł

cezarywi

Na Sulaco ją dopadł królowa zniosła jedno jajo (twarzołap przenosił królewski embrion) przed tym jak Ripley wrzuciła ją w próżnie.
Kane,Brett,Parker,Lambert,Ash,Dallas-Dcut's,Obcy

kadim_filmweb

Drugie to Alien Dog w zależności jaką wersje oglądaliście ja obydwie wersje zwykłą i dcut w zwykłej wychodzi z psa w reżyserskiej z muła(jaka).

kadim_filmweb

cvhyba raczej z byka
Jak umarła Newt?

cezarywi

Utopiła się gdy kapsuła wpadła do morza.

kadim_filmweb

no ale jak odpowiadasz to przy okazjii sam zadajesz:P
kto umarł pierwszy w obcym 3 chodzi o tych których zabił runner

cezarywi

Tu mnie zagiąłeś chyba Gregor choć mogę się mylić film dawno oglądałem i nie pamiętam wszystkich szczegółów.

kadim_filmweb

nie, gregor to ten kto był przywiązany do łóżka jak go znaleźli(ale nic nie szkodzi, każdy się może pomylić :))
ale wiesz jakbyś od razu mógł zadawać pytania a nie tylko odpowiadać to byłoby fajnie.
a taraz pytanie którektóre nie musi być poprawne :) Jak myślisz do czego służą rury obcego?(ja nie wiem tylko z ciekawości chciałem wiedzieć jakie jest twoje zdanie)

cezarywi

gdzieś czytałam że służą do wymiany gazowej, ale nie jestem pewna. Jak źle to mnie popraw.

Morti88

niee... to miało być po prostu pytanie jak myślisz:P

cezarywi

No to do czego? Mów!;P

Morti88

nie wiem, mam różne hipotezy
według mnie obcy może być doskonalszą formą człowieka no przecież widzisz ma język ma obojczyk żebra a pod kopułą ma oczodoły pozostałe po cżłowieku
człowiek też ma wyrostki grzbietowe po prostu 4 różniące się od teszty końcówki żeber wtydaje mi się że mogą służyć do hibernacji i życia w próżni

pytanie: Jak zginął obcy w alien

cezarywi

został wystrzelony w kosmos, hehe;P

Morti88

na ale jak od razu odpowiadasz tyo też sama zadawaj ok? bo mi się kończą pomysły:P

cezarywi

ale Ty wszystko wiesz, więc to bez sensu;P

jak rozróżnic robotnicę od wojownika? (chodzi mi o wygląd).

Morti88

robotnice mają gładkie głowy jak w alien a wojownicy żebrowane tak jak w aliens
z czego wychodzi twarzołap?

cezarywi

z jaja ;P

Co odkryła Ripley w pokoju oznaczonym jako "1-7" w Przebudzeniu?

Morti88

swoje klony
wymień wszystkich krórzy przeżyli w aliens

cezarywi

Ripley, Newt i..Hicks? nie jestem pewna, więc potwierdź..

Morti88

dobrze
co się stało z psenm morsa?

ocenił(a) film na 8
cezarywi

Dlaczego dobrze? A Bishop? Czy przeżył tego nie wiadomo! Ripley w każdym razie go ułożyła we freezerze.

astat_2

PRZEŻYŁ! kto przeżył?
wiadomo że bishop był androidem także on nie żyje tylko po prostu chodzi bo to maszyna a nie człowiek:P on i tak ,,żył'' po tym jak królowa go rozerwała a normalny cżłowiek by tego nie przetrwał. po prostu bishop nie mógł ,,żyć'' tylko po prostu być podłączony albo mieć własne źródło zasilania. rozumiesz już teraz?
ponawiam: co się stało z psem morsa?

cezarywi

został zainfekowany przez twarzołapa i wykluł się z niego runner.

Dlaczego w tej samej części runner nie zaatakował Ripley ?(chodzi mi o tą scenę w sali szpitalnej czy co to tam było).

Morti88

bo ripley bosiła w sobie królową obcych
kiedy się o tuym dowiedziała?

cezarywi

czuła, że coś jest nie tak po tym jak runner jej nie zaatakował, potem czuła się gorzej więc poszła się prześwietlic, tak się dowiedziała.

Co poszło nie tak w eksperymencie z Królową w Przebudzeniu?

Morti88

miała za dużo DNA ripley i zmienił się jej układ rozrodczy

kim był WREN:?

cezarywi

Naukowiec który pracował przy "wskrzeszeniu" królowej obcych, chciał "wytresowac" obcych za wszelką cenę.

Kim była Call?

Morti88

androidem który miał zabić ripley
dlaczego tego nie zrobiła?

cezarywi

sama nie czuła się dobrze jako android, czuła się obca jak Ripley..dobrze?

Morti88

nie... bo ripley już nie miała w sobie królowej
wymień ofiary newborna

cezarywi

Weź daj coś łatwiejszego bo nie pamiętam;P

Morti88

Jakie było ostatnie słowo newt?

cezarywi

dobranoc? ;P

Morti88

czy mogę śnić:P

kto znosi jaja?

cezarywi

Królowa ;P

Jak zginął Wren?

ocenił(a) film na 10
Morti88

heh ciekawa zabawa tylko obawiam się, że na moim pytaniu się zakończy;p
Jak zginął Dr. Wren? W sposób żałosny.
Podczas ucieczki z USS Aurigia kiedy wszyscy ocalali znajdowali się w statku " Beti" . Wren trzymał przy sobie Call( czyli kobietę androida) celując jej w głowę- jako zakładnika, po nie długiej chwili milczenia zerwał się na nogi Purvis( czyli ten, który był już zainfekowany embrionem obcego) i pomimo prośbom Wrena żeby nikt go nie atakował ten zaczął biec właśnie w stronę Wrena, ten zaś strzelając mu w klatkę piersiową parę razy został złapany przez Purvisa i brutalnie pobity o metalową rurkę przymocowaną do podłogi, po chwili Purvis odczuwa, że obcy zaczyna rozpruwać mu klatkę piersiową więc przytkał głowę Wrena do swojej klatki i nasz kochany chestburster rozerwał klatke piersiową Purvisa i głowę Wrena- tak właśnie zginął:)
Moje pytanie brzmi:
W jakim układzie znajdowała się załoga Nostromo po przebudzeniu się z hibernacji? Oczywiście chodzi mi o rodzaj układu słonecznego, widzicie nie takie straszne to pytanie:)