Zabawa! Odpowiadamy na pytanie poprzednika i sami je zadajemy. Pytania nieograniczone.
Życzę miłej zabawy!
Ja zaczynam: Co płynęło w zyłach aliena zamiast krwi?
kurcze, nie zauwazylem Twojej odpowiedzi, ale nie oszukiwalem, wiec nalezy sie nam po punkcie za remis...
1- Królowa Obcych znosi jajka;
2- Dorosłe osobniki znoszą w pobliże jajek złapanych ludzi;
3- Z jajek wykluwa się Facehugger i wchodzi w specyficzną relację z najbliższym człowiekiem;
4- W człowieku rodzi się "obcy właściwy", wychodzi na świat, po czym w błyskawicznym tempie rośnie.
Jeżeli coś pomyliłem, to proszę mnie poprawić.
jest dobrze fajnie że przynajmniej ty wziąłeś ten temat na poważnie:-)
pytanie hmm... w jakiej kolejności ginęli pasażerowie nostromo?
Oglądałem Obcych bardzo dawno i wiele nie pamiętam, ale czemu Ripley w trójce miała w sobie obcego? Bo z tego co pamiętam facehugger jej chyba nie dopadł.
Na Sulaco ją dopadł królowa zniosła jedno jajo (twarzołap przenosił królewski embrion) przed tym jak Ripley wrzuciła ją w próżnie.
Kane,Brett,Parker,Lambert,Ash,Dallas-Dcut's,Obcy
Drugie to Alien Dog w zależności jaką wersje oglądaliście ja obydwie wersje zwykłą i dcut w zwykłej wychodzi z psa w reżyserskiej z muła(jaka).
no ale jak odpowiadasz to przy okazjii sam zadajesz:P
kto umarł pierwszy w obcym 3 chodzi o tych których zabił runner
Tu mnie zagiąłeś chyba Gregor choć mogę się mylić film dawno oglądałem i nie pamiętam wszystkich szczegółów.
nie, gregor to ten kto był przywiązany do łóżka jak go znaleźli(ale nic nie szkodzi, każdy się może pomylić :))
ale wiesz jakbyś od razu mógł zadawać pytania a nie tylko odpowiadać to byłoby fajnie.
a taraz pytanie którektóre nie musi być poprawne :) Jak myślisz do czego służą rury obcego?(ja nie wiem tylko z ciekawości chciałem wiedzieć jakie jest twoje zdanie)
nie wiem, mam różne hipotezy
według mnie obcy może być doskonalszą formą człowieka no przecież widzisz ma język ma obojczyk żebra a pod kopułą ma oczodoły pozostałe po cżłowieku
człowiek też ma wyrostki grzbietowe po prostu 4 różniące się od teszty końcówki żeber wtydaje mi się że mogą służyć do hibernacji i życia w próżni
pytanie: Jak zginął obcy w alien
ale Ty wszystko wiesz, więc to bez sensu;P
jak rozróżnic robotnicę od wojownika? (chodzi mi o wygląd).
robotnice mają gładkie głowy jak w alien a wojownicy żebrowane tak jak w aliens
z czego wychodzi twarzołap?
Dlaczego dobrze? A Bishop? Czy przeżył tego nie wiadomo! Ripley w każdym razie go ułożyła we freezerze.
PRZEŻYŁ! kto przeżył?
wiadomo że bishop był androidem także on nie żyje tylko po prostu chodzi bo to maszyna a nie człowiek:P on i tak ,,żył'' po tym jak królowa go rozerwała a normalny cżłowiek by tego nie przetrwał. po prostu bishop nie mógł ,,żyć'' tylko po prostu być podłączony albo mieć własne źródło zasilania. rozumiesz już teraz?
ponawiam: co się stało z psem morsa?
został zainfekowany przez twarzołapa i wykluł się z niego runner.
Dlaczego w tej samej części runner nie zaatakował Ripley ?(chodzi mi o tą scenę w sali szpitalnej czy co to tam było).
czuła, że coś jest nie tak po tym jak runner jej nie zaatakował, potem czuła się gorzej więc poszła się prześwietlic, tak się dowiedziała.
Co poszło nie tak w eksperymencie z Królową w Przebudzeniu?
Naukowiec który pracował przy "wskrzeszeniu" królowej obcych, chciał "wytresowac" obcych za wszelką cenę.
Kim była Call?
heh ciekawa zabawa tylko obawiam się, że na moim pytaniu się zakończy;p
Jak zginął Dr. Wren? W sposób żałosny.
Podczas ucieczki z USS Aurigia kiedy wszyscy ocalali znajdowali się w statku " Beti" . Wren trzymał przy sobie Call( czyli kobietę androida) celując jej w głowę- jako zakładnika, po nie długiej chwili milczenia zerwał się na nogi Purvis( czyli ten, który był już zainfekowany embrionem obcego) i pomimo prośbom Wrena żeby nikt go nie atakował ten zaczął biec właśnie w stronę Wrena, ten zaś strzelając mu w klatkę piersiową parę razy został złapany przez Purvisa i brutalnie pobity o metalową rurkę przymocowaną do podłogi, po chwili Purvis odczuwa, że obcy zaczyna rozpruwać mu klatkę piersiową więc przytkał głowę Wrena do swojej klatki i nasz kochany chestburster rozerwał klatke piersiową Purvisa i głowę Wrena- tak właśnie zginął:)
Moje pytanie brzmi:
W jakim układzie znajdowała się załoga Nostromo po przebudzeniu się z hibernacji? Oczywiście chodzi mi o rodzaj układu słonecznego, widzicie nie takie straszne to pytanie:)