PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

...The Best...

ocenił(a) film na 10

Według mnie najlepsza część-dużo akcji i dreszczyku:D
Tak ja oceniam obce (2,4,3,1) ewentualnie niejestem pewny co do 3 i 1 części-myślę że podobały mi się jednakowo:D

użytkownik usunięty
Matt_19_

to.żeś ocenił...

czwórka nawet nie zasługuje na to żeby ją stawiac na tej samej pólce co trzy poprzednie, genialne części

ocenił(a) film na 10

Czwórka jest fajna...są lepsze efekty specjalne.
Pomijając szczegół..że na 3 powinno się skończyć.
4 jest również ciekawa ze względu na gre aktorów...Super zagrała Winona Ryder Sigourney też była świetna..no i wreszcie pokazali królową...bo oprucz 2 części niepokazali jej wogule(AvP niewliczam)
Jest więcej akcji bo jest 12 obcych a nie tylko 1 jakto w 1 i 3:/
Wyliczać mógłbym w nieskączoność ale musiałem ci udowodnić że każdy ma własne zdanie. Ale nie...ty myślisz że skoro tobie się nipodoba moja kolejność to musisz coś z tym zrobić coo...
Jesteś jakimś krytykiem czy co??(Wątpie)

Matt_19_

jedynka na końcu? oj z tym to my sie zgodzic nie mozemy... ;)

Yazon

No hymm ja zapodalem sobie ostatnio wspaniale wydanie na DVD. Najpierw obejrzalem dwojke, potem jedynke i na koncu trzecia czesc.
Pamietam, ze jak wyszla trojka kumpel mi powiedzial, ze zagorzlai fani Obcego wogole trzeciej czesci nie uznaja. Nie bylem w stanie pojac czemu. Dopiero teraz zauwazylem kolosalne roznice.
Obcy biega, morduje i zadnej w tym grozy ani klimatu. Zbyt duzo swiatla i malo klimatu tajemniczosci. W dwojce Cameron zwolnil oswietleniowca, ktory chcial wszystko rozswietlac i nie zgadzal sie na mroczne klimaty.....Dzieki temu film jest po prostu GROZNY:)
Fajny pomysl w trojce ale troche kiepsko zrealizowany.
Jedynka i dwojka rzadzi. O Obcym 4 nie pisze bo nie warto.

ocenił(a) film na 9
Matt_19_

Z czwartą częścią Obcego jest tylko jeden problem: za kamerą stanął Jeunet. Kręci on filmy dosyć specyficzne, dlatego nie dziwią mnie tak rozbieżne oceny tego filmu. Mi osobiście się podobał, panuje tu podobny surrealistyczny klimat jak w poprzednich filmach tego reżysera. Natomiast za najlepszą część uważam właśnie "Decydujące starcie", a wersja reżyserska to już prawdziwe cudo!

ocenił(a) film na 10
Chidder

Czwórka jest dobra tylko trzebabyloby zrobic zciętą wersję, wolną od głupich i mizernych żartów i tego jak Ripley maca się z obcymi (właściwie to chcieli wyciąć ale ona nie nie pozwoliła im na to).