Według mnie najlepsza część-dużo akcji i dreszczyku:D
Tak ja oceniam obce (2,4,3,1) ewentualnie niejestem pewny co do 3 i 1 części-myślę że podobały mi się jednakowo:D
to.żeś ocenił...
czwórka nawet nie zasługuje na to żeby ją stawiac na tej samej pólce co trzy poprzednie, genialne części
Czwórka jest fajna...są lepsze efekty specjalne.
Pomijając szczegół..że na 3 powinno się skończyć.
4 jest również ciekawa ze względu na gre aktorów...Super zagrała Winona Ryder Sigourney też była świetna..no i wreszcie pokazali królową...bo oprucz 2 części niepokazali jej wogule(AvP niewliczam)
Jest więcej akcji bo jest 12 obcych a nie tylko 1 jakto w 1 i 3:/
Wyliczać mógłbym w nieskączoność ale musiałem ci udowodnić że każdy ma własne zdanie. Ale nie...ty myślisz że skoro tobie się nipodoba moja kolejność to musisz coś z tym zrobić coo...
Jesteś jakimś krytykiem czy co??(Wątpie)
No hymm ja zapodalem sobie ostatnio wspaniale wydanie na DVD. Najpierw obejrzalem dwojke, potem jedynke i na koncu trzecia czesc.
Pamietam, ze jak wyszla trojka kumpel mi powiedzial, ze zagorzlai fani Obcego wogole trzeciej czesci nie uznaja. Nie bylem w stanie pojac czemu. Dopiero teraz zauwazylem kolosalne roznice.
Obcy biega, morduje i zadnej w tym grozy ani klimatu. Zbyt duzo swiatla i malo klimatu tajemniczosci. W dwojce Cameron zwolnil oswietleniowca, ktory chcial wszystko rozswietlac i nie zgadzal sie na mroczne klimaty.....Dzieki temu film jest po prostu GROZNY:)
Fajny pomysl w trojce ale troche kiepsko zrealizowany.
Jedynka i dwojka rzadzi. O Obcym 4 nie pisze bo nie warto.
Z czwartą częścią Obcego jest tylko jeden problem: za kamerą stanął Jeunet. Kręci on filmy dosyć specyficzne, dlatego nie dziwią mnie tak rozbieżne oceny tego filmu. Mi osobiście się podobał, panuje tu podobny surrealistyczny klimat jak w poprzednich filmach tego reżysera. Natomiast za najlepszą część uważam właśnie "Decydujące starcie", a wersja reżyserska to już prawdziwe cudo!