PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

02:21:43 - Rozbita lampa w robocie jakimś cudem w następnym ujęciu znowu jest cała i świecąca :-)

ocenił(a) film na 10
markac

zieeeew żadna to nowośc;) To był "słynny" błąd nawet kiedyś mówili o nim na TVN w jakims programie o wpadkach w filmach;)

ocenił(a) film na 9
Lupus_6

Wiem i oglądaczem go, ale to chyba wcześniej zauważyłem. Trochę to psuje realizm... bo widać to dość wyraźnie i każdy o średniej bystrości mózgu to zauważyć powinien.

ocenił(a) film na 9
markac

Dzięki za informację, obniżam filmowi ocenę.

ocenił(a) film na 10
arrival

:) haha a to dobre.. obniżył ocene :D

w filmie jest więcej błędów
- W scenie kiedy oddział napotyka obcych po raz pierwszy, a Ripley krzyczy do zszokowanego Gormana "Oni są odcięci" i "Zrób coś Gorman" słuchawki których używa pojawiają się i znikają
- Zakończenie ogona królowej znika i się pojawia - znika gdy jest przygnieciona ładowarką, potem gdy wylatuje w przestrzeń jest znowu na swoim miejscu
- Kiedy Bishop łapie Newt i ratuje ją przed wyssaniem przez śluzę jest takie ujęcie że widać że aktor (Lance Henriksen) stoi w zagłębieniu aby stworzyć iluzję że jest rozerwany na pół.

co nie zmienia faktu że jest to bardzo dobre kino akcji jak na tamte lata

ocenił(a) film na 10
Jaco_

no też racja,takie błędy dla mnie też nic nie zmieniają.Np matrix jedynka,w czasie akcji z odbiciem Morfeusza przez Neo i Triniti.Kiedy lecą helikopterem przy zaszklonym budynku,widać całą ekipę filmową w odbiciu szyb.To dopiero była harda wpadka xDDDD.

ocenił(a) film na 10
markac

Wcale nie jest cała. Wciąż brakuje części szkła.

A że świeci, co w tym złego. Widać lusterko ocalało.

ocenił(a) film na 10
markac

O cholera! No faktycznie. I co teraz? Może trzeba do nich zadzwonić?

;-)