02:21:43 - Rozbita lampa w robocie jakimś cudem w następnym ujęciu znowu jest cała i świecąca :-)
zieeeew żadna to nowośc;) To był "słynny" błąd nawet kiedyś mówili o nim na TVN w jakims programie o wpadkach w filmach;)
Wiem i oglądaczem go, ale to chyba wcześniej zauważyłem. Trochę to psuje realizm... bo widać to dość wyraźnie i każdy o średniej bystrości mózgu to zauważyć powinien.
:) haha a to dobre.. obniżył ocene :D
w filmie jest więcej błędów
- W scenie kiedy oddział napotyka obcych po raz pierwszy, a Ripley krzyczy do zszokowanego Gormana "Oni są odcięci" i "Zrób coś Gorman" słuchawki których używa pojawiają się i znikają
- Zakończenie ogona królowej znika i się pojawia - znika gdy jest przygnieciona ładowarką, potem gdy wylatuje w przestrzeń jest znowu na swoim miejscu
- Kiedy Bishop łapie Newt i ratuje ją przed wyssaniem przez śluzę jest takie ujęcie że widać że aktor (Lance Henriksen) stoi w zagłębieniu aby stworzyć iluzję że jest rozerwany na pół.
co nie zmienia faktu że jest to bardzo dobre kino akcji jak na tamte lata
no też racja,takie błędy dla mnie też nic nie zmieniają.Np matrix jedynka,w czasie akcji z odbiciem Morfeusza przez Neo i Triniti.Kiedy lecą helikopterem przy zaszklonym budynku,widać całą ekipę filmową w odbiciu szyb.To dopiero była harda wpadka xDDDD.
Wcale nie jest cała. Wciąż brakuje części szkła.
A że świeci, co w tym złego. Widać lusterko ocalało.