PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 213 tys. ocen
7,6 10 1 213206
7,9 72 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

Obejrzę z miłą chęcią no ale jak wiadomo trzeba się uzbroić w cierpliwość bo Polsat będzie nas katował super reklamami i daję sobie głowę uciąć że trakcie filmu będą pokazywać reklamę "Szklanej Pułapki 3 Mega Hit na poniedziałek !!!! " Nie zapominajcie ze pod koniec filmu puszczą nam reklamy o super leczniczym łóżku i ultra niezawodnym mopie na parę i to wszystko 5 min przed zakończeniem filmu ;)

ocenił(a) film na 10
ToFFik_xD

Mam pewien niedosyt bo bardzo lubię to scenę przepraszam za słownictwo
jebany Polsat i ich tv market.

martens600

O to dobrze ze sciagnalem sobie dzis film i obejrzalem w tym samym czasie na kompie :)

ocenił(a) film na 9
tix666

Słyszałem ,że Solorz przejął Śląsk Wrocław i zdecydował,że przerwy w meczu będą trwać nie 15 minut a 25 :) a w 90 minucie meczu ma lecieć vibro action przez kolejne 10, jak będzie dogrywka to tyż bedą przerwy (normalnie ich nie ma),a między karnymi będzie sauna solution i magic mango mixer .

ocenił(a) film na 9
l_m_siewicz

A ja tam dostrzegam jeden + tych całych reklam bo przynajmniej jest przerwa na siusiu :D a tak jak by puścili Obcego na tv1 lub tv2 pełną wersję to na bank by się straciło te ileś tam CENNYCH minut filmu ;)

ocenił(a) film na 9
martens600

POWIEDZIEC ZE POLSAT JEST HUJOWY TO MAŁO
ZOBACZYC -MOPA H2O- W AKCJI <<<BEZCENNEE>>>
ZA WSZYSTKIE INNE NIEDOGODNOSCI W EMISJI PRZEPRASZA SPONSOR POSTU

ocenił(a) film na 9
_maestro_x

ZANIM POSHIT DOJDZIE Z EMISJA 4 CZESCI ALIENA TO JA CHYBA NAPRAWDE SIE WKONCU SKUSZE NA TEGO MOPA H20 ALBO PRZYNAJMNIEJ VIBRO SUPER HIPER ACTION COS TAM
(MUSIALEM SIE WYZALIC)

ocenił(a) film na 9
martens600

A ja dziś napisałem do Polszmaty maila. Nie mogłem się powstrzymać. Niech wiedzą co sadzą o nich inni i jak pieszczotliwie nazywana jest ich stacja. Przy okazji zaznaczyłem, że mail powinien pójść raczej wyżej w hierarchii, bo zdaję sobie sprawę, że odebrany zostanie przez Bogu winnego człowieka.
Życzyłem też wesołych świąt i wam też życzę :)

markac

To niestety na polsacie jest normalne zawsze po 24 puszczaja jakies markety, ja pamietam jak bylo "Carandiru" to o 1 nad ranem puscili reklamy 20min!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
hamann666

ja wczoraj zasnąłem przez te reklamy... kuźwa ...
co do pytania o scenę z działkami - nie było jej bo leciała wersja kinowa. Działka i scena początkowa na koloni jest tylko w wersji rozszerzonej.
oraz ... może trzeba wysłać do Polshitu maila z linkiem do naszego forum :-) niech sobie poczytają o h2o mop

Pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych świąt

ocenił(a) film na 9
Denis

Ja miałem to zrobić, bo wysłałem maila! Ale zdecydowałem, że bez waszego pozwolenia raczej to nieetyczne :)

markac

http://www.youtube.com/watch?v=0HWf0MoS-xk -> to jest właśnie wspomniana scena. Warto ją obejrzeć by zrozumieć późniejsze zdziwienie bohaterów, kiedy obcy przedzierają się inną drogą.

ocenił(a) film na 9
flesh_cs

Rzeczywiście, tej sceny nie było. W ogóle o niej zapomniałam...
Puścili nam wersję kinową.

Wesołych Świąt :o)

Corderosa

A ja sadzilem ze ogladalem okrojona wersje a jednak po przeczytaniu http://www.kmf.org.pl/dir_cut/aliens.html ogladalem rezyserska! Dziwne bo film trwal 137 minut a wszystkie sceny jakei sa tam wymieniona jako DODANE byly w tej wersji ktora siagnalem (alien quadrilogy by aXXo)! Wiec nie wiem skad te 157 minut mialoby sie wziac :)

ocenił(a) film na 9
tix666

Ja mam ta kwadrylogię od Axxo i tam Aliens trwa 148 min., nie 137, jak u Ciebie.

ocenił(a) film na 9
tix666

Ale nawet w tej wersji, jak teraz zobaczyłem, nie ma sceny kiedy ładuje się te karabinki automatyczne w 97 minucie, które strzelają same do Obcego. Cała scena była podana na tym forum w linku do Youtube...

markac

Ok, moj blad film trwa 2:28, tyle ze odjalem 10 min na napisy :) scenka z karabinkami byla :) w wersji axxo o ktorej to mowimy :) tyle ze alien 3 juz nie jest rezyserska wersja!

ocenił(a) film na 9
tix666

Wiem, że była, ale nie cała. Był moment samego strzelania, ale nie było o ładowaniu tej broni i jej testowaniu, oglądaniu planu pomieszczeń itp.
Tu jest cała, jak pisał flesh http://www.youtube.com/watch?v=0HWf0MoS-xk.

markac

stary, ogladalem tego linka by sie upewnic i tak - byla cala scena :) z ogladaniem planow, itd, wszystko to samo! Okazuje sie ze w edycji aXXo druga czesc jest rozszerzeona a pozostale nie!

ocenił(a) film na 9
tix666

A możesz podać dokładną minute tej sceny? Bo mam wersję aXXo i jakoś tego nie mam.

markac

Niestety nie moge bo usunalem by zrobic miejscce na 3 czesc..

ocenił(a) film na 9
tix666

Już nieważne :) Znalazłem parę minut wcześniej :)

ocenił(a) film na 9
martens600

Tak w ogolę, to skąd pobrać/kupić wersję rozszerzoną, ale nie skróconą o ujęcia oryginalne?

ocenił(a) film na 9
markac

Ja mam wszystkie części w wersjach reżyserskich z napisami stąd:
http://www.warezdark.com/index.php?showtopic=4169&hl=alien

A tutaj wersje z lektorem tylko nie wiem czy kinowe czy rozszerzone:
http://www.warezdark.com/index.php?showtopic=16621&hl=alien

PS.Nie oglądam na polszicie bo mam za słabe nerwy ;P

martens600

Zwróćcie wagę na super seksowny głos tego faceta, który gada o tych Dream coś..., materacach i szczotach do podłogi...
No po prostu booooski;)
Blechhhh...
Chcę kiedyś zobaczyć film na Polsacie bez ciuka reklamy. Dosłownie bez ciuka - bo te wstawiane komunikaty o Szklanej pułapce kiedyś tam o którejś tam na pół ekranu też wkurzają!!!

ocenił(a) film na 9
EM_DE_KE_AS

Nie zobaczysz nigdy bo to stacja komercyjna która się z tego utrzymuje. To tak jakby kina przestały brać kase za bilety ;)

ocenił(a) film na 9
dezertx

Kina też biorą kasę i to nie małą i puszczają 30 minutowy blok reklam w czasie, kiedy powinien się zacząć film. Przychodzisz na film 90 minutowy a wychodzisz grubo po ponad dwóch godzinach. To jest dopiero wkurwiające!

ocenił(a) film na 10
markac

Ja wysiadłem jeszcze przed H20 mopami, współczuje wam oglądać film na satpolu :(

dezertx

Wiem, nie zobaczę:( a szoooda...
Pozdr

EM_DE_KE_AS

A wiecie, co w ogóle jestem zdania, że powinno być tak: przed filmem i po filmie reklamy, i na ich głupawych durnych teleturniejach (jak np. Moment prawdy) tak z dwa bloki reklamowe w równych odstępach i tyle! Tyle tylko że:
1. To za mało. (bo musiałoby być ich mniej wtedy)
2. To za krótko (bo musiały by być krótsze przynajmniej te w trakcie teleturniejów)
3. Teleturnieje Polsatu mają niską oglądalność (Moment prawdy, Jak oni śpiewają)