PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie

POMOCY

ocenił(a) film na 9

mam do wszystkich wielką prozbe czy móglby mi kots polecic jakis mocny, ale naprawde mocny horror, dreszczowiec albo cos w tym stylu'
oglądalem juz wiele ale chyba cos ze mna nie tak bo jedynymi na których nie przysypialem albo mi sie nie chciało smiac były OMEN I EGZORCYSTA
Byłbym wdzieczny moze cos z lat 70 czy 80 ale prosze o cos naprawde wartego obejrzenia z klimatem i zebym sie mógł bac przez caly czas oglądania
Bylbym wdzieczny za pomoc

użytkownik usunięty
_maestro_x

to nie tutaj.. saga obcego to nie horror to thriller... na tych częściach nie można się bać... te filmy ogląda się z otwartą szczęką, z zachwytem... tak że aż się nie chce odejść od ekranu

użytkownik usunięty

chyba nie masz zielonego pojecia co oznacza horror a co thriller... Wszystkie części "Obcego" to HORRORY.

Obcy to Horror oj bo padne ze smiechu.

obserwator30

Jasne ze obcy to horror.
Obserwator30 widzę ze taki z ciebie znawca ze co jest horrorem a thillerem oceniasz po poziomie "strasznosci" buhahhaa

ModulO

przeczytaj moje posty poniżej a potem oceniaj bo nikt oprócz Ciebie nie skrytykował mnie i nie wyciągną takich wniosków

użytkownik usunięty
obserwator30

sorki ale to Ty nie masz pojecia ... Obcy nigdy nie był w rubryce Horror

_maestro_x

ja bym Ci polecił Ring, Klątwa taki japoński podobny do Ringu, Nienarodzony, Fragiles...

ocenił(a) film na 9
obserwator30

Nienarodzony?????? - smiech na sali............................

ocenił(a) film na 9
obserwator30

nie oszukujmy sie. najbardziej strasza rzeczy, ktore moga wydarzyc sie naprawde. wychodzac z tego zalozenia - najbardziej strasznymi filmami sa wlasnie wszystkie typu Egzorcysta itp. Wierzysz w Boga - wierzysz rowniez w szatana.
ja polecam Egzorcyzmy Emily Rose.

endriu3

Egzorcyzmy Rose? Błagam. Osoba wyżej prosiła o coś m o c n e g o.

_maestro_x

moim zdaniem najmocniejszy ze wszystkich horrorow trilerow to"egzorcysta"tyle w tym temacie

ocenił(a) film na 10
sebo_dante

Wiem że każdy z nas boi się czegoś innego , ale ja np dostałem "gęsiej skórki" na "Darkness" Balaguero :-)

ocenił(a) film na 9
_maestro_x

widzialem zarowno japonski ring, egzorcyzmy, egzorcyste i omena ale nadal mam niedosyt
Mam jednak nadzieje ze polecicie mi cos jeszcze, moze cos mniej znanego typu wydania vhs z lat 80' bo te wszystkie pily i hostele to mnie albo zanudzaja albo smiesza a ja liczylbym raczej na dreszczyk emocji ale to chyba nie jest mozliwe w wieku 19 lat wiec powiem krótko "HELP ME"

_maestro_x

"Coś" Carpentera,powinno Ci się spodobać.

ocenił(a) film na 9
zero_a

the thing carpentera widzialem juz kilka razy ale jakos zasnoac sie nie balem wiec moze cos innego

ocenił(a) film na 9
_maestro_x

Spróbuj może obejrzeć Dead Evil (Martwe Zło/Taniec Diabła), to film z '81, kiedyś porządnie mnie straszył albo może Thing (Coś) z '82 z Kurtem Russelem, Shining (Lśnienie) z '80 z Jackiem Nicholsonem, Fly (Mucha) z '86 z Jeffem Goldblumem, Carrie - kiedyś całkiem całkiem, z '76, Child's Play (Laleczka Chucky) z '88, Amerykański wilkołak w Londynie z '81 no i może jeszcze trochę nowszy i futurystyczny Screamers (Tajemnica Syriusza) z '95. Może któryś z wymienionych tytułów przypadnie Ci do gustu, kiedyś te filmy przyprawiały ludzi o dreszcz emocji, a przez niektórych uważane są za kultowe.

ocenił(a) film na 9
Limak_4

Mówisz, że chcesz jakiś mocny film. Ale wszystko zależy od tego co rozumiesz przez pojęcie MOCNY... 3mający w napięciu? krwisty, makabryczny? czy też przyprawiający o zawał serca w najbardziej nieoczekiwanym momencie??
hę?

ocenił(a) film na 9
XxXxxEVeRaxxXxX

I dlaczego mają to być lata 70' 80'? Uważasz, że starsze horrory są lepsze?

Limak_4

Martwe zło to raczej komedia chociaż jedynka jest niezła, Coś to thiller czyli film grozy niezły, mucha to zero strachu :), Screemers to samo to raczej fajny Sci-Fi tam jest zero horroru ;), Laleczka i Amerykański wilkołak takie tam starocie, to już prędzej Duch jest lepszy...

_maestro_x

spróbuj obejrzeć Klątwe samemu przed snem, bałem sie też przez pewien czas spojrzec w lustro w nocy po Ciśnieniu.

Piła Hostele itp to nie są Horrory tylko kryminały albo jak kto woli sensacja nie ma tam nic o duchcach itp te filmy są źle skasyfikowane...

ocenił(a) film na 9
obserwator30

A co powiesz na teksańską masakrę piłą mechaniczną?? XD

ocenił(a) film na 9
XxXxxEVeRaxxXxX

PILY I HOSTLE MNIE NUDZA JAK OBRADY SEJMU DLATEGO NAPISALEM ZE JEDYNE CO MNIE RUSZYLO TO OMEN EGZORCYSTA KOSZMAR Z ULICY WIAZOW(CHODZ NIE WSZYTKIE CZESCI) I PIATEK 13

XxXxxEVeRaxxXxX

to samo co "wzgórza mają oczy" i sklasyfikował by je jako filmy gore albo thiller a nie horrory, powiem szczerze że cos sie zmieniło to cos to właśnie trend takich filmów które stworzyły przez to taki właśnie gatunek, wiem zmiany są trudne i jak coś sie zmieni to troche potrwa ale dla mnie osobiście Horror to taki film w którym musi być element pozagrobowy jakiś metafizyczny, duchy, klątwy itp, a Teksańska piła(chociaż tego nie oglądałem :o) ani "wzgórza mają oczy" tego nie mają taksamo wszystkie Piły czy Hostel to nowy gatunek można by je było jeszcze przyporządkować do thillera ewentualnie.

Obcy może byc Thillerem choć dla mnie to film Grozy Sci-Fi a nie Horror.

ocenił(a) film na 9
obserwator30

LUDZIE BLAGAM WAS POLECCIE MI WKONCU JAKIS FILM PO KTÓRYM SIE BEDE BAL ZGASIC SWIATLO I NIE WAZNE CZY TO BEDZIE HORROR CZY DRESZCZOWIEC CHCE SIE POPROSTU PRZESTRASZYC

_maestro_x

hehe jaka desperacja...

obserwator30

ja na razie stawiam na Klątwe i ciśnienie zaraz klikne w horrory i ja coś sobie przypomne to napisze.
Fakt Egzorcysta1 był straszny ale to juz oglądałeś...

_maestro_x

"1408", "Sygnał Ostrzegawczy" wejdz w opisy starszy film z lat 80 ale zrobił na wielu wraźenie.

Lustra, Sierociniec kiepścizna jakby co...

ocenił(a) film na 9
obserwator30

Nie bądź taki drobiazgowy bo jeszcze trochę i żaden film nie będzie mógł się u Ciebie zaliczać do horroru bo czegoś tam mu będzie brakowało hehe xD Moim zdaniem typowy dobry horror to owszem film z udziałem potworów, duchów, zombich, mutantów itp itd, ale co najważniejsze, to fakt, że musi być STRASZNY. A "teksańska piła...", czy "Wzgórza mają oczy" takie właśnie elementy posiada :)

ocenił(a) film na 9
XxXxxEVeRaxxXxX

Drogi maestro, a że tak się zapytam: "Shutter-widmo", albo "Zejście" oglądałeś ????? Jeśli nie, to sobie obejżyj i dopiero potem się wypowiedz, czy Cię chociaż ocipinkę przestraszyło ;D ok? ;)

ocenił(a) film na 9
XxXxxEVeRaxxXxX

oglądalem shuttera z 2004r(katastrofa) i z 2008(nawet nawet daje 5/10 bo przynajmniej sie nie wynudzielm)- ale oczekiwalem raczej tego ze bede sie bal zgasic w nocy swiatlo
czekam na wersje scorsese(choc z 2strony On i horror?)

takze slucham kolejnych propzycji

_maestro_x

Tak patrze i nad tą klątwą się męcze bo widze że jest tego pare części chodzi mi chyba o "Klątwa Ju-on 2" w japońskiej wersji....

ocenił(a) film na 9
obserwator30

wszystko to jest jedno wielkie pseudo kino
z wywolanie przynajmniej dreszyku strachu nie ma nic wspolnego
jakies dalsze propozycje?

ocenił(a) film na 10
_maestro_x

dla mnie najstraszniejszy film , którego nawet boję się zacząć oglądać to high school musical ;-P

Denis

Dokładnie. Po tym filmie twoje życie już nigdy nie będzie takie same.

ocenił(a) film na 9
_maestro_x

Wymieniłeś filmy, przy których też miałam gęsią skórkę...
Może Halloween z 1979. Sama nie widziałam, ale ktoś mi mówił, że to porządne kino grozy...

ocenił(a) film na 9
Corderosa

Pomyliłam się, z 1978 r.

ocenił(a) film na 10
Corderosa

Strasznie zestarzał się Halloween. Niestety , o ile np Kruger nawet dzisiaj daje radę, to Mayers - niektóre sceny bardziej śmieszą niż straszą.