PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=300636}

Obcy kontra Predator 2

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007
5,2 47 tys. ocen
5,2 10 1 46515
3,3 20 krytyków
Obcy kontra Predator 2
powrót do forum filmu Obcy kontra Predator 2

Kto wygrał???????????Według mnie padł remis w tym pojedynku

ocenił(a) film na 2
tymek90113

Predator, tyle co on tych Alienów powybijał to szkoda gadać...

Mruck

Punkt dla Predzia.

dawidking2

Takiego żałosnego filmu nie należy brać pod uwagę. nienawidzę mieszania tych dwóch filmów

ocenił(a) film na 10
tymek90113

Predator WIN tzn.On Mistrzem był Predatorów.Jest scena jak siedzi na tronie

bajla1987

może jakieś argumenty zacny trollu

ocenił(a) film na 10
cezarywi

nie prowokuj bo Cie zniszcze

bajla1987

ja prowokuję? Nawet koń by się nie uśmiał. Ja próbuję nakłonić Cię do zmiany swojego zachowania bo to własnie Ciebie uważają za prowokatora. Ja podałem mnóstwo argumentów i to w wielu tematach. A ty? ZERO! tylko że Obcy to zwierze że nia ma że przehrywa że predator go powali jednym ciosem. A argumentów dla swojej racji nie podałeś.

bajla1987

sądząc po Twoim awatarze to na pewno :)

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Ja Ci na avatar nie wjezdzam prowokatorze

bajla1987

Ja nie jestem prowokatorem. Nie widzę choć cienia powodu dla którego mnie tak nazywasz.
I nie ,,WJEŻDŻAM'' Ci na awatara tylko dodaję go do sytuacji dzięki czemu ta dyskusja ciekawie wygląda. Jeżeli tego już nie dostrzegasz to nie moja wina. Ale na pewno Ci na niego nie wjeżdżam.

ocenił(a) film na 10
cezarywi

wiec po co pisałes "sądząc po Twoim awatarze to na pewno " szukasz zaczepki aby ktos chciał tylko z Toba pisac

bajla1987

Nie. Ty napisałeś że mnie zniszczysz. Ja stworzyłem po prostu humorystyczną lecz niewidoczną dla Ciebie stronę tej sytuacji korzystając z Twojego awatara na którym uwiecznione było coś w miarę podobnego do ,,Zniszczę Cię''. Więc to napisałem. Lecz ty zrozumiałeś to jako zaczepkę. Ech...może przejdziemy trochę bardziej do tematu, co jest bardziej poprawne do normalnego zachowania na forum, trochę za dużo na Filmwebie OffTopu. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, choć nie sądzę, odnośnie tej kłótni to zadawaj je tak na marginesie.

ocenił(a) film na 10
cezarywi

powiedz mi co smiesznego jest w moim awatarze

bajla1987

Widzę że wreszcie trochę zrozumiałeś. Ale dalej powracasz do tej kłótni. A więc - nie mam nic do Twojego awatara(widzę że bardzo emocjonalnie podchodzisz do tego że ktoś się z Tobą nie zgadza- to jest przejaw roztargnienia, ale żeby tak się przejmować gdy ktoś użył Twojego awatara, to rzecz tak bardzo nieważna - to już jest pewność że nie jesteż dorosły), tylko ujrzałem humor w sytuacji w kórej się znajdujemy więc żeby było śmieszniej użyłem wątku z Twoim awatarem. Niestety ty zrozumiałeś to jako obelgę. A w Twoim awatarze nie ma nic zabawnego, chyba że jest się w sytuacji takiej jak ta. Już wiesz dlaczego? Marnujemy tylko na to czas. Zajmijmy się tematem proszę.

ocenił(a) film na 10
cezarywi

dobra browara postawisz i bedzie ok

bajla1987

Nie. jak Cię nie stać to trudno

ocenił(a) film na 10
cezarywi

"widzę że bardzo emocjonalnie podchodzisz do tego"
" humor w sytuacji w kórej się znajdujemy "
:D

bajla1987

Ciesze się że złapałeś aluzję.

bajla1987

albo królem:)gdzieś wyczytałam że to Wolf król predów :)ale to też dziwne bo podobno u nich na macierzystej planecie samice rządzą są większe i łagodniejsze od samców :) ciekawe jak wygląda taka predatorka?:)pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 5
tymek90113

Predzio win!! Prawie wszystkie alieny natłukł tylko coś ciamajdzie nie wyszło z predalienem, ale nawet tym filmie pizza boy zabija aliena to dopiero porażka XD

ocenił(a) film na 3
Predator66

O, kolejny temat dotyczący wyższości jednej rasy nad drugą :D
Widać że większość jest za Predatorem, Obcy dostaje baty nawet od pizza boya...co za dyskryminacja.

Anthrax91

Coś o tym wiem

Predator66

haha predzio zawsze win haha :D:D:D:D XDXD

Predator66

No sorry ale Predatora to nawet ten ,,stary'' spider-man potrafi załatwić. No niestety większość ludzi tak uważa. A ja uwielbiam patrzeć jak Wam się piana z ust leje, jak to czytacie.

ocenił(a) film na 5
cezarywi

Oj cezarywi przykro mi że aliena ośmieszono w tym filmie że jakieś go pussy załatwia ale nie musisz swej goryczy ukazywać na czym co się nie zdarzyło filmowo.

Predator66

ten film dla prawdziwych fanó nie istnieje. Niestety jak dla mnie nie jesteś nim.

cezarywi

poza tym nic nowego nie wnosi do uniwersum aliena i predatora . na dodatek sztuczny i naiwny na maksa przewidywalny

ocenił(a) film na 5
cezarywi

I kto to mi mówi gościu który ściągnął 3 książki o obcym, prawdziwy fan kupił by je drogi faniku :)

Predator66

ja nie ściągam. nie iem o czym móisz

ocenił(a) film na 5
cezarywi

a to przepraszam i zwracam honor koledze ; )

tymek90113

moim zdaniem remis i trochę głupie to zakończenie avp2....zastanawia mnie czemu tylko 1 predziuś poleciał jakby było ich chociaż kilku to mogliby bez problemu wybić alienów.... :)

ocenił(a) film na 10
bojowniczka777

zakonczenie chciało tak na siłe zostawic "otwatra furtke " do kolejnej czesci.Mowa oczywiscie o tej broni predka ktora pani Yutani przyniesli

bajla1987

ciekawe czy będzie avp3 ??

ocenił(a) film na 10
bojowniczka777

raczej nie :) lepiej niech zrobia predka 3

bajla1987

mogliby jakąś predatorkę w filmie wreszcie pokazać hihihi :))

ocenił(a) film na 10
bojowniczka777

jak sobie ja wyobrażasz :) ?

bajla1987

kiedyś czytałam na necie że predatorka ma ciało podobne do kobiety też ma biust jest podobno wyższa i większa od samca predatora i bardzo łagodna samiczki nie polują....

ocenił(a) film na 5
bojowniczka777

Ta łagodne samiczki u predzia ; ), a połowa myśliwych to kastraci przerażające.
A po trzecie skąd oni takie informacje wzięli?

Predator66

kastraci ????? o.O

ocenił(a) film na 10
bojowniczka777

samiczki jeszcze zajmuja sie sie polityka i chyba tworzeniem nowych broni gdzies jeszcze to słyszałem wiec podobne informacje czytalismy

bajla1987

hehe :) a gdzieś czytałam że samicy po porodzie narządy zarastają i że nie może się rozmnażać....a co z tymi kastratami dokładnie bo to mi jakoś umknęło??

ocenił(a) film na 10
bojowniczka777

kastraci to "Łagodni" predatorzy ktorzy nie robia sobie polowan

ocenił(a) film na 5
bojowniczka777

Oj ja tyk bajek bym bardziej nie czytał ostatnio znalazłem nową teorią o obcych i sobie podziękowałem na rozmyślaniu że xeno zrobili space jockeye lub że są wytworem natury

Predator66

tak raczej najprawdopodobniej zostali stworzeni na broń biologiczną do wojny z Predami. Skąd te czaszki w 2 i 3 cz.

ocenił(a) film na 5
cezarywi

Praktycznie tak, ale konflikt dwóch ras Predatorów i Space Jockeyów to dopiero musiała być walka, (bądź wypadek przy testowaniu xeno) którą bronią oraz nagrodą jest alien.,ale to tylko hipoteza nasza.

Predator66

No z resztą Obcy których zywicielami byli SJ musieli być wielcy. Taka jest moja hipoteza bo ALien jes ,,za dobry'' jak na organizm naturalny

ocenił(a) film na 5
cezarywi

Przed filmem Prometeusz były rożne koncepcje z alien-jockey miał trąbę 6m i bardzo masywny przypadku w grze na nds Aliens: Colonial Marines, w komiksie aniołowie apokalipsy ten to był dosłownie jak wielkie monstrum nie miał trąbki ale jakąś ruchomo chrząstkę na pysku.

a po trzecie muszę się z kolegą zgodzić z tym że alien jest idealną bronią biologiczną na naturalny organizm niestety on nie wygląda, ponieważ kto przeżyje rozlany na sobie ołów, lub próżnię kosmiczną, albo zamrożenie żywcem, dodatkowo broczenie kwasem pobieranie dna od żywiciele niczym wirus żeby przeżyć; jak to mówił syntetyk ,,istota doskonała"

Predator66

co do tego wirusa to się ni zgodze. alie musi po prostu wukorzystać dna żywiciela żeby przeżyć ale to się jedynie uważa za efekt uboczny rozrostu formy

bajla1987

sorki odpisałam nie tej osobie co trzeba ehhh emocje ;-];-];-] to o tych kastratach miało być do pana predator66 :))