Ludzie przecież to nie ma być ambitne kino tylko rozrywka , pozatym jeśli jesteście tak genialni to nakręćcie lepszy w polskich warunkach ,geniusze popaprani....
Ten film jest po prostu kiepski i nie chodzi tu o żadną ambitność to nie dramat psychologiczny . AvP nie umywa się do żadnej części Obcego ani Predatora.
Nie zgadzam sie. Wg. mnie Alien vs. Predator jest gorszy od Predatora i Aliena 1, ale od kolejnych części jest już lepszy...
Ok , zgadzam się z Tobą co do jednego , to nie mialo być ambitne kino ! Jednak nie oznacza to , że jeśli film jest czysto rozrywkowy to jego autorzy mogą robić z ludzi idiotów , kpić sobie z logiki i zdrowego rozsądku. Nie oznacza to też , iż twórcy tego dziełka mogą szydzić sobie z fanów fantastycznych postacii , które - bądź co bądź- nie bez racji uważane są za kultowe. Nie oznacza to w końcu , że kino rozrywkowe musi być pozbawione wszelkich wartości artystycznych , które bez trudu można było zaobserwować w przypadku serii o Obcym. A ni też , że ma być pozbawiony wszelkiego napięcia w przeciwieństwie do obrazów z udziałem Predatora ...
no i wreszcie udało mi się obejrzeć to dzieło. No rzeczywiście nic rewelacyjnego, kilka głupich, kiczowatych scen, niezbyt ambitna fabuła. Momentami miał fajny klimat, jednak ten film poprostu nie wnosi nic nowego. NApewno też nie dorównuje żadnemu z filmów o przygodach obu tych postaci. 5/10
Pieprzysz glupoty. Co to w ogole za argument "jak sie nie podoba to nakrecice lepsze"? A czy ktos z wypowiadajacych sie tutaj ludzi jest z zawodu rezyserem? A moze ktos z nas dysponuje chocby 10% kasy aka stanowi przecietny budzet hollywodzkiego filmu sf?
Fakt ze AvP jest kinem rozrywkowym a nie filmem ambitnym nie znaczy ze musi to byc kiepski film, bo jest wiele filmow z gatunku kina rozrywkowego ktore na dluga zapadaja w pamiec - chociazby pierwsze 3 czesci obcego, ktore AvP nieudolnie imituje.
Przestańcie już jeździć po tym filmie bo się nudno robi.A może znajdzie się chociaż jedna osoba która go chociaż trochę pochwali.Za całkiem niezłe sceny walk np.
Mogę być Ja.
Nie rozumiem skąd takie opinię, film mi osobiście się bardzo podobał, było co prawda pare głupich rzeczy ale ogólnie przyjemnie się go oglądało, rzeczywiście sceny walk były dosyc fajne (Ale zniesmaczyła mnie ta w której ostrze Predatora stopniały).
Poza tym ja jako zdeklarowany fanatyk obydwu gatunków cieszę się że ktoś jeszcze kręci filmy z naszymi dwoma monsterami :P
Zwłaszcza że jak już reszta zauważyła TO NIE JEST AMBITNE KINO tylko film akcji/s-f więc do cholery zejdzcie z niego i lepiej pomarudzcie powiedzmy na Doom za to że poza tytułem nie ma żadnego związku z grą!!
Dzięki.Już myślałem że tylko mi zostało go bronić.Z niecierpliwością czekam na sequel.Może będzie lepszy i wtedy wiele osób zmieni zdanie na temat tego tytułu.
No ja bardzo przepraszam, ale Alien vs Predator także nie miał nic wspólnego z grą i według mnie Doom będzie o wiele lepszym filmem niż AvP, przynajmniej pod względem "sensu" i efektów specjalnych.
Ja też go chwale, według mnie ma zajebisty klimat, jest dobrze nakręcony, aktorzy są nieźli, alien i predator teżnkoniec jest dobry, ja widze same plusy...
chej ja kręcę lepsz filmy i to w polskich warunkach , cyfrówką a jak ktoś się w nich napaża to, do diabła, widać ich obu a nie jakieś pieprzone urywki łapy czy nogi.
Jasne, pomarzyć dobra rzecz. Ale owszem te urywki są troche dziwne, co nie zmienia faktu że dosyć przyjemnie się ogląda, zresztą, jest MASA innych filmów które BARDZIEJ zasługują na TAKIE najeżdżanie :/
ale to nie był rzart ja naprawde robie lepsze filmy
masz racje z tym najeżdzaniem, jest jeszcze masa badziewia zasługująca na bardziej dotkliwe razy avp
"Rzart"? To chyba naprawdę jakiś żart z tą pisownią... Dzieciaku, rodzice zasponsorowali Ci dostęp do Internetu? Niedobrze mi od tej Waszej ortografii...
jestem dysortografikiem mój miły
i prosze bardzo wymiotuj jak ci niedobrze panie polonisto- fanie avp
No niestety musze sie zgodzić z koperem.Oczywiście że nie oczekiwałem że to bedzie oscarowy dramat psychologiczny ale jednak i alien i predator zasłużyli sobie przez lata na to żeby ich uszanować.Całą ta otoczka która towarzyszyła tym postaciom gdzieś znikneła i została sprowadzona tylko do nawalania sie.Postacie przez to straciły na swojej wiarygodności i "straszności".Nie można wszystko tłumaczyć tym że to miało być kino rozrywkowe.Od takich filmów też sie czegoś wymaga a tym bardziej jeśli reżyser łapie sie takich postaci i tematów które inni tworzyli i budowali przez wiele lat.A tu mamy konkretny przykład wyciągania rączki po łatwy hajs
Dysortografik...Powiem Ci tak. Jestem od roku nauczycielem informatyki w szkole podstawowej i strasznie mnie wkurza takie tłumaczenie. Kiedyś tego nie było - tylko się mówiło GŁĄB! Teraz wymyślają pierdoły i powie Ci taki "jestem dysortografikiem" no i jest happy. To Cię nie tłumaczy matole. AVP jest kapitalnym filmem, bardzo często go oglądam na DVD. 10/10
Ale Ci się dostało DYSORTOGRAFIKU jeden.Brawo Remi:)))Ja też daję AvP 10/10.To przecież rewelacyjna rozrywka.
To że jesteś dysortografikiem nie usprawiedliwia Cię do robienia blędów, ja też jestem i jakoś jak popełnie bląd to nie zasłaniam sie od razu tą "ułomnością" a pozatym, starasz sie poprawiać błędy? chodzisz na specjalne nauczanie? trenujesz pisownie? heee?
remi, skoro twierdzisz, że avp zasługuje na 10/10 to zakładam, że nie oglądałeś klasycznych Alienów. Domyślam się tego, bo sam miałem ten dyskomfort obejrzenia najpierw avp (stwierdziłem, że jest fajny) a potem klasyków. I wtedy zrozumiałem czemu tak bardzo innym avp się nie podoba, to już większość walka i efekty specjalne, a nie budowanie napięcia. Ale to tylko moja opinia.
Tu akurat pudło. Obcy 2 i Predator 1 są częścią mojego dzieciństwa. Zawsze miałem fioła na punkcie tych filmów (ach te VHS). Kupiłem pakiet Obcego na DVD "Alien Quadrology" (9 płyt) za ponad 400 zł. Polskie wydanie Predzia (ocenzurowane) mnie nie zadowoliło i kupiłem z zagranicy. Kocham te filmy i postacie. AVP jest dla mnie perełką, bo Predzio wrócił po tylu latach... Jest jeszcze króciutki film z Predziem "DEAD END" dodatkowo z Batmanem i Obcym. Super! AVP podoba mi się, a za same postacie film już na starcie dostaje 10/10.
nauczyciel informatyki w podstawówce- hahaahahahahahahahahahaahahaha haahahahahahahaahahahahaahahah ahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahahahahahahahahahah ahahaahhaahahahahahahahahahaha hahahahahha
starczy
I wlasnie z mysla o takich ludziach jak Ty Remi zrobiono komercyjna papke pod tytulem "Alien vs Predator". Wiadomo bylo ze film z tak kultowymi potworkami jak Obcy i Predator bedzie skazany na sukces. Szkoda jednak, ze juz po obejrzeniu tego filmu, ktory jak juz slusznie zauwazyli moi przedmowcy, bezczesci obie te postacie, wciaz jestes zaslepiony przez sam fakt ze Alien i Predator sa tam obecni a nie dostrzegasz zalosnie niskiego poziomu samego filmu. 10/10 juz na starcie heh... pewnie jeszcze zanim obejrzales ten film wiedziales juz ze ma u Ciebie 10/10 - to dopiero krytyka filmowa na najwyzszym poziomie. Gdyby tak powstal remake Czerwonego Kapturka z obcym, ktory przebiera sie za babcie to tez pewnie ten film mialby u Ciebie 10/10?
remi ale żeś wyrżnoł text.Myślałem że kopne w kalendarz z wrażenia.COś ci powiem w takim razie.NIE JESTEŚ FANEM OBCEGO ANI PREDATORA.NIE MASZ PRAWA TAK O SOBIE MÓWIĆ.Jeśli jest dla ciebie rzeczą obojętną w jakim filmie występują twoje ukochane postacia a liczy sie tylko to że są to jak to powiedział jeden czerwonoskóry gościu:JEST PAN ZEREM PANIE REMI.10/10?szok,niedowierzanie .I pomyśłeć jeszcze że znałeś pierwowzory.W innym przypadku bym z tobą polemizował ale tu to nie ma sensu.10/10,no niemoge .I jeszcze do tego dorosły człowiek i takie brednie gada.Coś ci powiem na dowidzenia:schowaj sie
FILM JEST OK! JEŚLI SIĘ WAM NIE PODOBA TO CO TU ROBICIE? PO CHOLERĘ TU WŁAZICIE? FILM JEST ZAJEBISTY, TYLKO TAKIM OSŁOM CO SPODZIEWALI SIĘ NIE WIEM CZEGO SIĘ NIE PODOBA. JEST OBCY, JEST PREDZIO, SĄ SUPER POJEDYNKI, EFEKTY, BISHOP (człowiek), WEYLAND, DUŻO NOWOŚCI, ŚWIETNE POMYSŁY! Może wpierw napiszecie co Wam się nie podoba. I przestańcie mnie obrażać - bo to tylko świadczy o Waszej głupocie. Teraz sorki nauczycielowi nie wypada ale mnie wkurwiliście - NIE PODOBA SIĘ WAM TEN FILM TO WYPIERDALAĆ STĄD! CO TU DO CHOLERY ROBICIE? IDZCIE NA FORUM DO FILMU KTÓRY SIĘ WAM PODOBA! Pewnie to "Hause of the dead"...co idioci...co za pojebany kraj...
Skoro jest się fanem tych postaci to nie rozumiem Was. Jesteście np: fanem jakiegoś aktora - to każdy film z jego udziałem, będzie dla Was perełką. A zresztą, co ja będę tłumaczył - kocham AVP a to co macie do powiedzenia mam gdzieś...nara.
A ten ciota co ma coś do nauczycieli powiem tak - mam właśnie dwa miesiące urlopu, za który płacą mi tysiąc miesięcznie. Warto się uczyć co cieciu? Dla Ciebie widać za późno - Twój poziom jest taki, że nie zdziwię sią jak kiedyś wejdziesz do mnie na lekcje ze smarkiem na policzku.
"Jesteście np: fanem jakiegoś aktora - to każdy film z jego udziałem, będzie dla Was perełką."
Niekoniecznie. Jezeli jakis film bedzie totalna szmira to nie bede sobie wmawial ze jest perelka bo gra w nim aktor, ktorego lubie. Lubie np Christophera Lamberta a nie zachwycam sie taka szmira jak "Mortal Kombat". Lubie tez Liama Neesona a nie twierdze ze gniot taki jak "Darkman" to dobry film. Jestem podobnie jak Ty wielbicielem Obcego. Predatora tez lubie. Wlasnie dlatego AvP to dla mnie jeden z gorszych filmow jakie widzialem.
Lubić a być fanem to co innego. Jeżli jesteś zarąbistym fanem obcego i predzia to AVP się podoba i koniec. Widać nie jesteś...
Argumentacja na poziomie dzieci z podstawowki, ktore uczysz.
Poza tym podobno miales sie juz nie wypowiadac - jednak nie mozesz wytrzymac? :)
Tak jestem "zarąbistym" fanem Obcego. Uwazam ze 3 pierwsze czesci Obcego to jedne z najlepszych filmow grozy jakie kiedykolwiek powstaly. I WLASNIE dlatego nie podoba mi sie AvP czyli plytkie i proste filmidlo, ktore bezczesci mojego ulubionego potworka.
NAuczycielu.Ty wystawiasz ocene POSTACI obcego i predatora czy FILMOWI?Zdecyduj sie.Jestem fanem obcego i predatora.Fanem tych postaci i fanem 4 pierwszych części tego filmu(no może 3) bo były świetne.I nadal jestem fanem tych postacie ale do diaska nie nawidze jak ktoś moje najukochańsze postacie zbeszta w takim filmie.I dlatego sram na ten film.Dlaczego sie pytasz?Mówie ci.Brak stopniowanego napięcia który łapałby za serducho,uproszczony schemat rozwoju obcego,z predatora został zrobiony ciężki powolny zapaśnik wrestlingowy,wszystko co sie dało zostało uproszczone na maksa,ZERO NAPIĘCIA I ZACIEKAWIENIA.tylko płacz.Obcemu daje 100 na 10,predusiowi daje 99 na 10.TYM POSTACIOM.Ale ten film to jest skok na kase i tyle
ludzie nic już nie piszcie bo pan remi- nauczycuel sie wkurzy i w bardzo edukacyjny sposób nas powyzywa
Mam tylko jedno ale do AVP - szkoda, że zmarł Kevin Peter Hall bo miał talent do grania Predatora. Owszem są ociężałe, ale to jak rasa ludzi, jeden człowiek jest zwinny drugi nie. Obcy 3 jest zarąbisty w wersji reżyserskiej - wychodzi z woła o imieniu Betty a nie psa. Oglądaliście?
Szkoda, że nie lubicie AVP. A nie rajcuje Was sceny z tysiącami Obcych wchodzących na piramidę?
Nie wyzywam, tylko celowo mnie denerwujecie. Każdy ma jakieś granice. Mam jedno ale do AVP - szkoda, że zmarł Kevin Peter Hall bo miał talent do grania Predzia. Są ociężałe owszem - ale to taki problem? Taki sam jak u ludzi - jeden człowiek jest zwinny drugi nie. Wszyscy Drapieżcy muszą być tacy sami? Odnośnie obcego, ten co ma znamię jest chyba najmądrzejszy - przywódca - nie sądzicie? A nie rajcuje Was scena z tysiącami Obcych pełzających po piramidzie? A i jeszcze jedno - oglądaliście Obcego 3 w wersji reżyserskiej? Obcy wyłazi z woła Betty (takie samo imię jak statku w czwórce) zamiast psa. Są nowe świetne sceny - Obcy 3 jest genialny w tej wersji (mocniejszy klimat). Oglądaliście?
To teraz słuchaj na poważnie.Widok tysiąca Obcych może jest fajny ale niezbyt mnie rajcuje.Wole jednego ale strasznego i pożądnego obcego.Takiego jaki był do tej pory.I nie robie ci na złość.Do tej pory myślałem że to ty mii robisz na złość .A Predator do tej pory był szybkim mądrym łowcom przed którym nie było ucieczki.A w tym filmie aż mi go żal.co do słowa które powiedziałeś"mocniejszy klimat".Zauważasz go w starym obcym.A czy widzisz go AvP?
Nie. Nie ma takiego klimatu. Jest mały do połowy. Ale czy to coś zmienia? Wiadomo, że teraz już nie powstają takie filmy. Po Obcym 4 spodziewałeś się rewelacji i powrotu do korzeni w AVP. Przecież od początku było wiadomo, że to będzie film czysto rozrywkowy. Teraz już takich nie robią. Nie zrobią znowu klasyki. Takie czasy. Z takim nastawieniem AVP się podoba.
Pozdrawiam.
Nowłąśnie.Dlatego chce jak najszybciej zapomnieć o tym filmie i zamknąć sie tylko w 3 pierwszych częściach.Jeśli każda następna ma być jak AvP to mi wystarczą tylko te części które były.Koniec.Pozdro
Skrytykowaliście już chyba wszystko co było w tym filmie.Dostało się Obcemu,Predatorowi,Andersonowi a nawet piramidom.LUDZIE,CZY WY NADAL NIE ROZUMIECIE?AvP to przede wszystkim kino ROZRYWKOWE.Ja czekałem na ten film odkąd przeczytałem pierwszy komiks (z 1994 roku jeśli dobrze pamiętam) i wcale nie czuję się zawiedziony,wręcz przeciwnie.W kinie byłem na AvP dwa razy.Na DVD oglądałem go już xxx razy i jeszcze xxx razy obejrzę.
Ciągle wracam do sceny walki obcego i predatora,czy końcowej bitwy z królową.
Z niecierpliwością czekam na sequel.
i super że ci sie podoba.Ale co jest trudnego do zrozumienia w tym że nam sie on nie podoba?Za małoargumentów i wyjaśnień sie pojawiło?Wychowałem sie na filmach z obcym i predatorem.I tłumaczenie że to jest tylko film rozrywkowy nie jest żadnym tłumaczeniem.Napewno nie dla kogoś kto kochał poprzednie części.Stare alieny też były rozrywką tylko że mroczną i trzymającą w napięciu.Postacie te zapisały sie już dawno temu w historii kin i stały sie kultowymi.Dlatego też nie wystarczy po prostu zrobić z nimi filmu jakikolwiek by on nie był.Od każdej części czegoś sie nie wymaga.Nie wystarczy że są tam postacie i że sie nawalają.Dajcie mi armie dobrych grafików komputerowych,pierwszych z brzegu aktorów,kartke,ołóweki kilkamilionów zielonych i sam zrobie film.I takie same gówno by z tego wyszło.Zrozum że niektórzy wymagają od filmu więcej niż jedną dwie dobre sceny.Nie bede przecież przy każdym włożeniu płytki dvd ustawiał na tą fajną scene i rajcował sie jaki film jest zajebisty.A tu oprócz sceny walki która jakoś w miare wygląda,alenic nie trzyma w napięciu i niezłej sceny końcowej nie ma nic.Najgorsze jest to że koło filmu przeszedłem obojętnie.Nic we mnie nie ruszył,żadnych emocji.I na to nic nie poradze.Każdą inną część zaś kończyłem z uśmiechem na twarzy że o to zdarzyło mi sie obejrzeć zajebisty film.I tak jest do dzisiaj kiedy zdarza mi sie oglądać te filmy już po raz n-ty.Nie mam nic więcej do powiedzenia.Zrozum to
Czesc:)
Ja jestem tutaj, bo chcialem zobaczyc jak ten film oceniaja inni. I nie zdziwilem sie. JA TEZ CHCE POJECHAC Z TYM FILMEM I ZMIESZAC GO Z BLOTEM, BO NA TO ZASLUZYL i to po STOKROC!!!
Tylko komercha i chec zarobienia kasy sprawila, ze to partactwo ujrzalo swiatlo dzienne. Oczywiscie zawsze znajdzie sie publika dla takich "dziel sztuki". Szkoda tylko, ze ludzie tworzacy AVP nie potrafili wykorzystac GIGANTYCZNEGO POTENCJALU jak to sie mowi MIODNOSCI tych postaci i historii. Rowniez dla mnie seria Obcy oraz Predator 1 i 2 to filmy dziecinstwa i najwspanialsze wymyslone stwory, jakie widzialem. Te filmy to po prostu historia. Historia do tego stopnia doskonala, ze do dzis zyje swoim wlasnym zyciem, jak chocby w swiecieswietnych rozgrywek sieciowych w grze AVP2.
No ale wracajac do tematu - FILM AVP JEST PO PROSTU PATETYCZNY! BEZNADZIEJA! I nie obchodzi mnie gadanie o efektach, skoro KAZDY PRAWDZIWY KINOMAN WIE, ze lidzy sie KLIMAT I AKTORSTWO, a nie jakies tam fajne walki.
Szkoda! AVP moglby byc niesamowitym filmem. Tym czasem jest ukatrupieniem wszystkiego, co wyobrazalem sobie ujrzec, gdyby doszlo do rzeczywistej konfrontacji Obcego z Predatorem.
KAzdemu, kto jeszcze tego nie zrobil, a ma kontakt z PC i internetempolecam zamiast tego filmy pograc w AVP2, zwlaszcza w sieci. Zobaczycie wowczas, jak wyglada prawdziwa walka ras, gdzie rzadzi taktyka, spryt i refleks, a nie scenariusz rodem z BOLLYWOOD
HEHEHEH
pozdrowienia dla all
szczegolnie dla graczy avp
oraz specjalne dla "ramiego" ktory to biedaczek nieomal sie na tym forum pocial ze zlosci na ludzi, ktorzy krytykuja jego genialny, wymarzony film stulecia.. BUHAHAHAHAHHAHAH :)
nie nie nie... juz spotkalem sie z panem nauczycilem przy filmie Statek Widmo ktory nota bene ocenia na 8!!!!! Panie Remi... nie wiem czy pan jest dzieckiem czy informatyke konczyl pan zaocznie! bo widac na powazne studia nie mialby pan szans bytu ale wiem jedno, ze ilosc orginalnych posiadanych DVD nie swiadczy o poziomie wiedzy na dany film. To ze posiada pan orginalny zestaw 9 plyt Obcego i nieocenzurowana czesc Predatora czy wydanie DVD AvP nie czyni pana w zadnym wypadku znawca tych produkcji!! Z wypowiedzi wnioskowac mozna ze jest pan strasznie zakochany w komercyjnych papkach za oceanu ktore z mysla o takich bezmozgach(przepraszam za wyrazenie ale to juz przesada co pan oznajmia) robia takie gnioty. Jesli pan sie nazywa znawca sagi o Obcym to ja jestem Matka Teresa!!!!!! Dziwne bo czlowiek ktory ma ponad 20 lat wyrabia sobie gust i bardziej obiektywnie patrzy na takie produkcje! Ja wiem, ktos sie moze zachwycac psem Pluto ale na BOGA jak mozna gloryfikowac cos takiego jak AVP! Jezli podoba Ci sie sekwencja 100 obcych wskakujacych na piramide ktorzy zostali (PANIE INFORMATYKU JESLI PAN TROSZKE PROGRAMOWAL) WYKONANI LINIOWO I PODOBNIE PUSZCZENI Z OPOZNIENIEM I POMNOZENI 100-u KROTNIE!! to my nie mamy o czym rozmawiac! Aha i prosze nie pisac ze co ja tu robie na tym forum!! bo forum danego filmu nie sluzy do podawania pozytywnych argumentow tylko to wypowiedzenia swoich racji i tepienia takich wypowiedzi jak panskie! Jesli pan tego nie uznaje to radze poszukac portalu dla mlodych informatykow badz dla dzieci z przedszkola zaloze sie ze wspolny temat odnajdzie pan tam szybciej niz ktokolwiek z prawdziwych fanow obcego badz predatora!
POZDRAWIAM
Czesc:)
Ja jestem tutaj, bo chcialem zobaczyc jak ten film oceniaja inni. I nie zdziwilem sie. JA TEZ CHCE POJECHAC Z TYM FILMEM I ZMIESZAC GO Z BLOTEM, BO NA TO ZASLUZYL i to po STOKROC!!!
Tylko komercha i chec zarobienia kasy sprawila, ze to partactwo ujrzalo swiatlo dzienne. Oczywiscie zawsze znajdzie sie publika dla takich "dziel sztuki". Szkoda tylko, ze ludzie tworzacy AVP nie potrafili wykorzystac GIGANTYCZNEGO POTENCJALU jak to sie mowi MIODNOSCI tych postaci i historii. Rowniez dla mnie seria Obcy oraz Predator 1 i 2 to filmy dziecinstwa i najwspanialsze wymyslone stwory, jakie widzialem. Te filmy to po prostu historia. Historia do tego stopnia doskonala, ze do dzis zyje swoim wlasnym zyciem, jak chocby w swiecieswietnych rozgrywek sieciowych w grze AVP2.
No ale wracajac do tematu - FILM AVP JEST PO PROSTU PATETYCZNY! BEZNADZIEJA! I nie obchodzi mnie gadanie o efektach, skoro KAZDY PRAWDZIWY KINOMAN WIE, ze lidzy sie KLIMAT I AKTORSTWO, a nie jakies tam fajne walki.
Szkoda! AVP moglby byc niesamowitym filmem. Tym czasem jest ukatrupieniem wszystkiego, co wyobrazalem sobie ujrzec, gdyby doszlo do rzeczywistej konfrontacji Obcego z Predatorem.
KAzdemu, kto jeszcze tego nie zrobil, a ma kontakt z PC i internetempolecam zamiast tego filmy pograc w AVP2, zwlaszcza w sieci. Zobaczycie wowczas, jak wyglada prawdziwa walka ras, gdzie rzadzi taktyka, spryt i refleks, a nie scenariusz rodem z BOLLYWOOD
HEHEHEH
pozdrowienia dla all
szczegolnie dla graczy avp
oraz specjalne dla "remiego" ktory to biedaczek nieomal sie na tym forum pocial ze zlosci na ludzi, ktorzy krytykuja jego genialny, wymarzony film stulecia.. BUHAHAHAHAHHAHAH :)
Od początku byłem sceptycznie nastawiony co do tego filmu, a muszę powiedzieć, ze postaci obcego i predatora uwielbiam od małego.
Tak więc część pierwsza predatora to film, który trzyma przez cały czas w napięciu, posiada świetne efekty, muzykę i co najważniejsze KLIMAT ! Oczywiście predator jest tam postacią niezwykle charakterystyczną, genialnie zbudowaną, jej wygląd, charakter, zachowanie, profesjonalizm. TO był prawdziwy łowca, przerażający, wręcz niepokonany. Druga część, oczywiście była słabsza od pierwowzoru, ale oglądało sie ją przyjemnie.
Alien - szczególnie ten Scotta (pierwsza część najleszpa, najlepszy klimat) to kwintesencja tego co przeraża, co się czai w głębi kosmosu. Genialny pomysł, każde stadium rozwoju świetnie przemyślane i wykonane. Postać, która stara sie przeżyć, walczyć o przetrwanie. Obcy 2 Camerona posiada więcej akcji i w inny sposób buduje klimat, ale jest również genialny i świetnie zrealizowany pod każdym względem. Obcy 3 w reżyserii FInchera posiada także odmienny klimat i fabułę, ale jest również ciekawy i klimatyczny-mroczny i taki, hmmm...brudny ? Część czwarta to niestety już kompletnie co innego, odgrzewny kotlet nie każdemu może smakować. Ogólnie średni. Tak więc kiedy tylko zobaczyłem zwiastun AvP odrazu wiediząłem, ze to będzie film słaby, całkowicie komercyjny. Byłem sceptycznie nastawiony, a gdy przysżło mi go obejrzeć, byłem w szoku...
Nie spodziewałem sie zobaczyć takiego badziewia ! Mało jest filmów, które bym zjechał, ale ten to nawet nie porażka, to profanacji tych genialnych postaci jakimi są Alien i Predator. Nie dość, ze cały film jest bezsensowny, wyprany z emocji, niszczy w postaciach to co najfajniesze, to jeszcze nie posiada żadnych plusów. Nic nowego, kompletnie, pod każdym względem film sięga dna. A szkoda, bo mogło być ciekawie, a wyszło coś co śmieszy i osiągnęło poziom filmów typu "power rangers" (nigdy tego nie lubiłem).
Groza Groza....
Film jest bardzo dobry, a głupie komentarze i tak tego nie zmienią. Czekam na AVP II.
donZabol
podpisuje sie pod Twoim postem rekoma i nogami.
bardzo sluszne spostrzezenia, zwlaszcza co do "brudnosci" 3 czesci A. ;)
Tym nie mniej ja troszke wyzej oceniam cz. 4 cz. A. i to przynajmniej nie ze wzgledu na wystapienie WR, ale generalnie za to, ze zadbano w nim o szczegoly. Biorac pod uwage, ze robil ten film kolejny rezyser, to wyszlo mu to calkiem niezle.
Jesli chodzi o Predatora cz.1, to oczywiscie jeden z filmow najwyzszej polki w gatunku! :) Uwazam jednak, ze 2 czesc tez miala swietny klimat i ogladalo mi sie to bardzo dobrze :)
KOMPLETNIE ZGADZAM SIE Z TOBA CO DO AVP!
KOMPLETNY KICZ i choc nie potrafie tego odniesc do Power Rangers (nigdy tego nie widzialem), to czuje, ze miales na mysli, ze film ten moznaby porownac do filmowej wersji NINJA TURTLES. Ja tak bym to zakwalifikowal :) :D hehehhehe