Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253258
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Być może zostane hejtowany za to że powiem ale pewnie wiele osób się ze mną zgodzi.
Wczoraj wieczorem zainwestowałem w bilet na ten że film. Takie środy w Cinema City ;d .
Dopiero w połowie filmu zorientowałem się że to był zły pomysł i tylko pieniądzę
zmarnowałem. Nie zobaczyłem w filmie ani nic nowego, ani ciekawego. Film był zlepieniem
10 innych tego typu filmów. Nudziłem się , nic się cały czas nie działo. W ostatnie 10 minut
filmu jako tako zaczęło się coś dziać choć i tak nie było to , to czego oczekiwałem. Kobieta -
pogromczyni demonów która poprzez dotyk przedmiotu znała jego historię i pochodzenie to już
komedia. Był to zdecydowanie najsłabszy film o opętaniu jaki widziłem. Zastanawiam się
skąd taka wysoka ocena. Ludzią którzy je wystawili zazdroszcze ponieważ jak dla mnie film ten
nie zasługuje na nic innego jak na 1/10. A mogłem iść do kina na Smerfy albo w domu
oglądać Kac Wawe. Na jednym i na drugi, ma pewno bawiłbym się zdecydowanie lepiej.

ocenił(a) film na 3
djrav77

Też nie uważam się za nie wiadomo kogo. Trochę już widziałem ale to nie świadczy że się znam albo że jestem nie wiadomo kim. Na Tobie zrobił wrażenie a na mnie nie. Nic takiego. Każdy lubi coś innego i tyle.

ocenił(a) film na 7
Alkazzator

Po części się zgadzam z Twoją opinią. Poszłam do kina i oczekiwałam czegoś co naprawdę wbije w fotel i sprawi, że długo nie będę mogła zapomnieć o seansie jednak zawiodłam się, niestety. Początek był dobry jednak im dalej tym film był mniej realistyczny, wręcz żenujący. Niektóre wspomniane przez użytkowników motywy typu: egzorcyzmy może odprawiać każdy, duch opuszcza ciało kobiety po tym jak wspomina sobie dzień nad morzem i jeszcze ta żałosna czarownica zeskakująca z szafy przedstawiają bardziej komedię niż horror. Duchy zostają stopniowo obdarte ze swojej tajemniczości, człowiek przestaje się bać...
Jednak "Obecność" oceniłam na 7, mimo wszystko klimat był, gra aktorów wspaniała (tylko ten ojciec jakoś mi podpadł), pierwsza połowa filmu dobra. Pomysł z tą wiedźmą trochę zbyt tandetny, ale ogólnie film mi się nawet podobał. Gdybym miała iść na to drugi raz to bym nie poszła, ale oceniając "Obecność" wzięłam także pod uwagę inne horrory i ich poziom stąd też taka ocena.