zdjecia na koncu - polski akcent, przwdopodobnie generał Sosabowski i Dama z łasiczką ;)
Fakt... chciałem być pierwszy który to zauważył a tu mnie ktoś ubiegł;)
A co do ocen krytycznych tego filmu to ja się nie spodziewałem jakiejś wielkiej akcji,przewidziałem że będzie to średni film,w sumie to trudno żeby była bez przerwy jakaś wymiana ognia np.George Clooney chowający się za Damą z łasiczką obrzucając granatami esesmanów;)
Przecież ci ludzie mieli chronić dzieła sztuki ale faktycznie mógł by być lepszy;)
To nie jest Generał Sosabowski !!! (pagony majora) - może tego nie wiecie ale MY też mieliśmy swoich "Obrońców Skarbów" którzy w trakcie i po wojnie szukali zrabowanych Polskich dzieł sztuki. !!! - w końcowych napisach filmu pokazany jest symboliczny odbiór od wojsk amerykańskich Damy z Łasiczką (na zdjęciu widnieje profesor Major Karol Estreicher), drugim w ekipie był profesor Stanisław Lorentz :). W filmie też często (Ostatnia prezentacja przed Roosveltem, spalenie zbiorów w kopalni miotaczami płomieni) pojawia się skradziony z Muzeum Czartoryskich w Krakowie obraz Rafaela Santiego "Portret Młodzieńca". Większość Fachowców twierdzi że obraz został zniszczony, ale tyle samo mówi że gdzieś istnieje i jest w którejś z prywatnych kolekcji.
masz racje, na zdjeciu wygladalo mi to na wezyk i gwiazdka i co by nie mowic, to podobni byli do siebie, przynajmniej porownujac zdjecia ;)