PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30382}

Obserwator

The Watcher
2000
5,9 9,5 tys. ocen
5,9 10 1 9547
4,6 5 krytyków
Obserwator
powrót do forum filmu Obserwator

Generalnie film jakich wiele, jednak przez większość czasu spełniał swoje zadanie - trzymał w
napięciu, był dość intrygujący. Gdyby wyciąć finałową scenę myślę, że ocena oscylowała by
gdzieś w granicach 7. Niestety końcówka filmu moim zdaniem beznadziejna. Coś, co każdy widział
już chyba setki razy. Zero pomysłu, zero oryginalności. Typowa nudna i naiwna scenka do tego
przepełniona absurdami jak np policjant z przestrzeloną nogą biegnący z kobietą na rękach... :|
Ogólnie postać głównego bohatera nieco irytująca... Sprawiał trochę wrażenie gamonia,
szczególnie w tejże pamiętnej końcówce filmu. Chyba średnio dobrali aktora.
Do tego postać zabójcy... jego profil psychologiczny też można by lepiej wykorzystać. keanu
reeves chyba nie był najlepszym wyborem bo nie przekonywał do końca.
Generalnie film średni, z potenciałem, ciekawą trzymającą w napięciu akcją i klasycznie
spartaczonym finałem.

ocenił(a) film na 4
Stolarcfc

zgadzam się ,że końcówka filmu była do bani. zawiodłam się. Poza tym moim zdaniem Reaves niezbyt pasował do roli seryjnego zabójcy!Faktycznie był mało przekonywujący. Nie rozumiem zaś tego że policja w stanach poszukuje osoby, której grozi niebezpieczeństwo(ta panienka z fotograficznego), wszędzie o tym trąbią, w mediach, na plakatach itp. i nikt jej nie mógł znaleźć.A telewizory były wystawione obok sklepu w którym pracowała i nikt tego nie zauważył...dziwne