Remake kultowego filmu już na ekranach kin. Jednak tym razem w roli głównej ...... kobiety.
Debbie Ocean wraz z ekipą organizuje skok stulecia na biżuterię podczas dorocznej gali w nowojorskim muzeum sztuki.
Główne role grają w filmie Sandra Bullock (,,Gorący Towar", ,,Miss Agent"), Cate Blanchett (,,Blue Jasmine", ,,Kopciuszek"), Anne Hathaway (,,Praktykant", ,,Alicja w Krainie Czarów"), Mindy Kalling (,,Świat według Mindy", ,,To już jest koniec"), Sarah Paulson (,,American Crime Story" , ,,Czwarta Władza"), Rihanna (,,Valerian I Miasto Tysiąca Planet", ,,Battleship: Bitwa o Ziemię"), Helena Bohnam Carter (,,Jak zostać królem", ,,Mroczne Cienie") I Awkwafina (,,Sąsiedzi 2"). Uważam, że naprawdę obsada jest bardzo dobra, zwłaszcza najbardziej spodobały mi się w projekcji Anne Hathaway I Helena Bohnam Carter. One zagrały rewelacyjne. Pozostali bardzo dobrze. Trochę u mnie kontrowersji budziła Rihanna, która dopiero początkuje w aktorstwie, ale dała sobie radę.
Scenariusz też był bardzo dobry. Humor był no I oczywiście ...... skok. Bardzo dobrze rozwijał niektóre wątki, no I dawał aktorom dużo możliwości, które oni wykorzystali.
Ja jakoś nie jestem jakimś wielkim fanem ,,Ocean's Eleven", ale ta nowa wersja tylko że z kobietami była bardzo dobra. Wszystko czego ,,potrzebuje" komedia kryminalna było. Oczywiście powtarzał schematy z filmu z 2001 roku, ale na tym polega remake, jednakże oczekiwałem po twórcach czegoś więcej. Zwiastuny naprawdę zachęcały do obejrzenia filmu, były dobrze zmontowane, a film już wypada trochę gorzej, ale nadal jest bardzo dobry.
Podsumowując, ,,Ocean's 8" to niezła komedia kryminalna, która napewno spodoba się widzom, nawet jeśli nie oglądali starej serii.