Kilka dni z dziewczyną zastanawialiśmy się na co iść do kina, nie ukrywam negatywne posty zniechęcały ale mając do wyboru Weekend, Turystę i Och Karola poszliśmy na ten ostatni i nie żałujemy.
Och Karol 2 to lekka komedia bazująca na humorze sytuacyjnym i różnych zabawnych scenkach obyczajowych, humor tu bardziej inteligentny, nie znajdziemy tu żadnych żartów z pierdzeniem w windzie, bekaniem i rzucaniem przekleństwami a mimo to cała sala rechotała ze śmiechu.
Bawiłem się świetnie na Rodzince Fockerów (3 część), Och Karol 2 jest równie dobry. To po prosty lekki i przezabawny filmik na wieczór w sam raz z dziewczyną która przez cały wieczór tuliła się do mnie jak kocica.
Nie słuchajcie tych debili wystawiających niskie oceny - to trolle robiące sztuczny szum. Zapytajcie swoich znajomych czy im się podobało. Mi się podobało. Świetny montaż i dialogi. Scenki w lesie wymiatały. Podobnie scenka z samolotem i humor polityczny. Ale jak ktoś zatrzymał się na poziomie Kiepskich to tego żartu nie zrozumie.
Film nie dla idiotów. Nie dajcie sobą manipulować. To nie jest jakieś arcydzieło ale bardzo fajna komedia na wieczór.
Wady? Nachalny produkt placement pewnej stacji radiowej (trzy razy w ciągu filmu) i całkowity brak golizny (wszystkie laski kochają się w stanikach)
Widownia rechotała nawet na napisach końcowych - kto był ten wie co wtedy leci, polecam zostać do końca.