PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573372}
4,9 100 tys. ocen
4,9 10 1 99597
3,5 30 krytyków
Och, Karol 2
powrót do forum filmu Och, Karol 2

Nie jest problemem polskiej kinematografii, to, że Łepkowska pisze mało ambitne scenariusze. Niektórzy (w tym i sama zainteresowana) starają się przedstawić sprawę mniej więcej w taki sposób: „wredni krytycy uwzięli się na kino rozrywkowe i lansują tylko wydumane traktaty filozoficzne".
Tym czasem problem polega na tym, że Pani Ilona jest po prostu słaba nawet w dziedzinie "komerchy".
Dobra, a przede wszystkim śmieszna, komedia może być też i o niczym, ale wtedy musi się bronić gagami, dialogami i powiedzmy klimatem. „Och Karol 2” leży pod każdym względem. Lepsze dialogi (może nawet i z jakąś puentą) są chyba nawet w reality shows. „Och Karol 2”, to po prostu jedno wielkie, banalne NIC.

Dlaczego dwója zamiast pały? Daję dwie gwiazdki a nie jedną tylko dlatego, że:
a) nic nie może być gorsze od „Ciacha" (mam nadzieję, że już tak pozostanie)
b) zawsze przyjemniej popatrzeć na Sochę czy Glinkę, niż słuchać wywodów Karolaka o zabawie własnym odbytem („Ciacho" ponownie).

użytkownik usunięty
Germi

podpisuje sie pod porownaniem do "ciacha", ktore wedlug mnie jest i tak lepsze od "lejdis" bo przynajmniej mialo fabule. swoja droga ja wolalem ogladac trzebiatowska.

użytkownik usunięty

Poprawka, "Lejdis, "Ciacho" i "Och Karol 2" to arcydziela w porownaniu do "Weekendu"

Wg mnie "Weekend" był "poziomem" już bardzo blisko "Ciacha", od jedynki (u mnie) uratowało go tylko kilka bardziej interesujących postaci. Nawet jeśli były one też boleśnie wtórne, to i tak przynajmniej nie tak (ob)ciachowo plastikowe.