6,3 47 tys. ocen
6,3 10 1 46804
5,8 20 krytyków
Oculus
powrót do forum filmu Oculus

Dawno nie widziałem tak naciąganego horroru.
Motyw z jabłkami i żarówkami... mogli jeszcze dać napis: "Uwaga, za chwilę ktoś pomyli jedno z drugim".
Film pretensjonalny, nudny i przewidywalny. Nie obejrzałem do końca, zostało mi 15 minut, po prostu szkoda mi kwadransa - wolę sobie zajarać.

Lukas_Art

Przecież ona wcale niczego nie pomyliła.

ocenił(a) film na 3
Mazia1424

Wiem, ale chodzi mi o tą przewidywalność. Każdy chyba spodziewał się, że laska schrupie żarówę :)

ocenił(a) film na 6
Lukas_Art

gdyby nie pokazali, że tam leży żarówka to każdy by się pytał skąd się wzięła, lol .

ocenił(a) film na 3
Rockman92

Są inne metody na pokazanie, że chodziło o żarówkę. Np. powolne zbliżenie na wkręt pozbawiony żarówki, czy na żyrandol bez żarówki. Potem zbliżenie na jabłko... i chrups ;)

ocenił(a) film na 6
Lukas_Art

to tylko szczegóły, najważniejsze w takim filmie są inne rzeczy. Mi najbardziej przeszkadzało to całe pomieszanie wizji, przeszłości, halucynacji i realu. Za dużo tego, męczyło to mnie po jakimś czasie.

ocenił(a) film na 3
Rockman92

To też prawda. Mnie z kolei najbardziej męczyła ta laska i jej megapoważne przedsięwzięcie. Mało realistyczne. W ogóle wkurzająca dziewczyna. Już o niebo lepiej wypadł ten jej brat, który wygląda jak Jon Snow z "Gry o Tron" ;D

użytkownik usunięty
Lukas_Art

Dokładnie, szkoda, że się zasugerowałem oceną. Film nijaki, na siłę próbujący zrobić wrażenie ambitnego, a tak naprawdę pomieszanie z poplątaniem. Ciekawe, czy reżyser i scenarzysta nie pogubili się w tych retrospekcjach. Jak dla mnie, badziewie.