6,3 47 tys. ocen
6,3 10 1 46803
5,8 20 krytyków
Oculus
powrót do forum filmu Oculus

Czemu tak nisko?

ocenił(a) film na 8

Na mnie film zrobił pozytywne wrażenie. Nie jest za straszny i nie próbuje być, ale napięcia na pewno w nim nie brakuje. Pomysł fajny, wykonanie fajne, gra w porządku, nie wiem o co ludziom chodzi. Mówią, że oklepany tymczasem ja coś takiego spotykam pierwszy raz, mówią, że nic się nie wyjaśnia i moim zdaniem nie musi, to co wiadomo wystarczy w zupełności. Dotrzymuje poziomu innym od których jest znacznie gorzej oceniony.Ja zdecydowanie polecam:) Pozdrawiam:)

Ejkiczi

Dlatego taka niska bo jeszcze mało osób oceniło ten film . Na IMDB jest solidne 6,8 przy ‎11 469 głosów.

Mi się podobał , klimat ma .

Ejkiczi

Zgadzam się w 100%. Podniosę aż ocenę swoją o oczko wyżej :)

ocenił(a) film na 10
Ejkiczi

Również się zgadzam,jeden z lepszych horrorów,jakie oglądałem od dawien dawna - inteligentny,nie wulgarnie krwawy i oklepany. Jedyne niedopowiedzenie,które powinno zostać wytłumaczone według mojej opinii to sam tytuł,bo widz musi zgadywać,że chodzi o to coś mieszkające w lustrze..

ocenił(a) film na 8
TheFierceLunatic

Oculus (z łaciny oculus - oko) – okrągły, bądź owalny, nie zamykany otwór w ścianie lub szczytowej części sklepienia (np. kopuły jak w rzymskim Panteonie), który przepuszcza powietrze i światło do wnętrza budowli. Obramienie otworu w przeciwieństwie do wolego oka, nie zdobione.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Oculus

Zapewne autorowi chodziło o to, że te lustro jest takim oculusem, które w tym przypadku nie przepuszcza światła do wnętrza, a zupełnie co innego do naszego świata ;)

ocenił(a) film na 6
Ziggy

obejrzałem wczoraj, jednak niedosyt pozostał.. nie tego się po tym filmie spodziewałem, zwłaszcza po zwiastunie - żałuję, że go wcześniej obejrzałem. Już myślałem, że będzie coś w stylu oklepanej historii z Mirrors, albo o duchach. Tutaj jednak coś nowego, ale głównie dzięki ciekawym postaciom i fajnej obsadzie. Kolejny fajny motyw z nieniszczącym się lustrem, lubię takie psychologiczne wątki. Jak na thriller jest nieźle, na horror słabiutko. Na pewno warto obejrzeć i poświęcić te niecałe 2 godziny. Na pewno lepszy niż wcześniejszy, który widziałem (Uśpieni).

ocenił(a) film na 8
Ejkiczi

Zgadzam się w 100%, albo raczej w 90% bo daję mocne 7 ;-)

Ejkiczi

wcale nie nisko jesli ma 6 tzn ze na tyle zasluguje ^^ jeszcze nie ogl tg ale pewnie nie bd bardzo dobry xd

ocenił(a) film na 7
Ejkiczi

Uczciwe 7/10.

ocenił(a) film na 7
Ejkiczi

Ten film to dobry horror, daje siódemkę, ciekawy motyw coś jak z koszmaru z ulicy wiązów :)

ocenił(a) film na 4
heniu

yyyyy.... że skąd?

użytkownik usunięty
Ejkiczi

Świetny film bo nieprzewidywalny i bardzo klimatyczny. Nie był to kolejny "oklepany" horror/thriller lecz coś nowego, świeżego. Zaskakiwał.
Słabe oceny dają ci, którzy nie przykładają uwagi, nie skupiają się bo lubią i/lub gustują w schematycznych filmach.
Sama muzyka dodawała smaku całej tej strawie dla oka. Polecam dla trochę bardziej wymagających.

ocenił(a) film na 6
Ejkiczi

mocne 6 prawie 7. Pomysł świetny, bardzo dobrze przeplecione historie z przeszłości i rzeczywistość, tylko koniec fatalny. Spodziewałem się, że ktoś zginie (choć liczyłem że w drugą stronę), to jednak gdy ją zabijał to mógł zniszczyć jednocześnie lustro, w końcu ją wciągało w postaci matki. I historia byłaby zamknięta. Natomiast najbardziej zepsuł się klimat gdy pojawiły się wszystkie "upiory" - beznadziejne i niepotrzebne, głównie dlatego ocena tylko 6.