PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10028905}

Odejdź!

Leave
2022
4,6 2,7 tys. ocen
4,6 10 1 2749
4,2 8 krytyków
Odejdź!
powrót do forum filmu Odejdź!

bo jak w każdym skandynawskim filmie złem muszą być religijny fanatycy, chrześcijańscy oczywiście, żadni inni. ;)

Zapiekanka

Co Ty wymagasz odwagi od narodow skandynawskich kiedy ich filozofia narodowa jest ekstremalny konformizm.

Ottiss14

Raczej extremalny debilizm.

DonVitoCorleone

Nie ma nic debilniejszego niż religie, a katolicyzm ze świętym Lolkiem pedolkiem wiedzie prym, Szwedzi są zwyczajnie za mądrzy na wiarę w trójpostaciowego bozię i żarcie magicznych wafli.

Frank0011

Nie ma nic gorszego od glupoty wide ciaparuchy w Paryżu czy zboczency na teczowych paradach

DonVitoCorleone

Tak, jak byłem blisko związany z watykańską sektą, to też byłem takim kretynem. Ale dzięki pędowi do wiedzy udało mi się z niej wyjść i wyrosnąć z bajek, tobie tez może się to udać, chyba że mózg ci nie funkcjonuje, to do końca życia będzie klepał zdrowaśki, żarł bozię w waflu i wierzył w zmartwychwstanko. Najgłupsze parady to te bożociałkowe, kiedy kretyni wyją idiotyczne teksty , ku chwale urojonego trójpostaciowca ;)

Frank0011

Tak tak, jedz na zachod a najlepiej do arabii

DonVitoCorleone

Co za różnica? Każda religia jest wymyślona dla debili, ale u nas najwięcej jest baranów, żartobliwie zwanych owieczkami.

DonVitoCorleone

Dla ciebie zapewne LGBT jest złe, ale ksiądz w sukience jest OK.

Frank0011

Abstrahując od tego po której stronie tego sporu staję, chcę tylko wyjaśnić jedną istotną kwestię pro forma. Jeśli nie jesteś osobą wierzącą, to oczywiście miałeś prawo tego nie wiedzieć, ale jeśli chodzi o wiarę chrześcijańską, to ten element wiedzy jest bardzo podstawowy. Mianowicie, że Matka Boska nie wchodzi w skład Trójcy Świętej i to nie w Jej ciało i krew zmienia się przeistoczona hostia, ale w ciało i krew Jej Syna Jezusa Chrystusa. Jeśli w przeszłości byłeś związany z - jak to nazywasz - "watykańską sektą", to dziw mnie po prostu wziął, że tego nie wiedziałeś.

xobevil

Jesteś tak mało bystry, że od razu widać że bozia stworzył cie na swoje podobieństwo, on tak samo jest mało błyskotliwy.
Mianem bozi określam to co katolicy nazywają "pan bóg", jest to postać baśniowa i dość żenująca, więc pozwalam sobie ją żartobliwie określać.
Tyle w temacie twojego "mądrego" wywodu.

Frank0011

Tak jak mówię, było to tylko sprostowanie pro forma, bo tym określeniem, którego używasz określa się zdrobniale Matkę Boską. Mimo to odpuszczam dalszą dyskusję. Zdaje się ona nie mieć dobrych rokowań zważywszy na zbyt dużą dozę prymitywizmu, braku równowagi emocjonalnej i pozbawionej podstaw szyderczej zajadłości płynącej z Twoich wypowiedzi w odzewie na zupełnie neutralną wypowiedź. Spokoju ducha życzyć jeno mogę.

xobevil

Katolicy obrońcę pedofilów zdrobniale nazywają świętym, więc trudno o lepszy dowód na prymitywizm, brak równowagi emocjonalnej i rozumu.

Frank0011

odkopie bo śmiać mi się chce jak widzę takie wysrywy, nie rozumiesz człowieku ani czasów w którym był papieżem, ani tego co było w reportażu. Na koniec dodam, że bez niego to teraz u nas byłby deszcz ruskich rakiet, a nie na ukrainie ^^

BestPal

Uwielbiam te katolickie banialuki, Lolek jako niszczyciel komuny :))) Reagan się w grobie przewraca.
Lolek programowo ukrywał pedofilów, jak to się dzieje w tej sekcie od wieków, nie przewidział że powszechny dostęp do faktów przeszkodzi mu w ukrywaniu przestępców, mało bystry był, ale czego wymagać od gościa, który przebiera się w śmieszne ciuchy i klepie modlitwy ku chwale urojonego stwora. Dzięki niemu ciemna dotąd Irlandia w końcu pogoniła watykańskiego pasożyta i nagle zaczęła notować wzrost gospodarczy, czas na Polskę.
Żył w luksusach, jeździł po świecie, plótł dyrdymały o urojonym bozi, typowy watykański pasożyt.
Nie wiesz dlaczego klechom nie śmierdzi kasa plujących na ich boga? :D

Frank0011

akurat nawet w muzeum komuny w usa osoby podane jako te które ją zniszczyły to, wałensa, wojtyła, thatcher i regan

Ottiss14

Konformizm, bo? Wiedzą jak głupi jest katolicyzm?

Zapiekanka

Dzieki za ostrzezenie, szkoda czasu na bzdury

ocenił(a) film na 7
Zapiekanka

Mnie się podobał ten film. Pokazuje że najbardziej są opętani ci najbardziej wierzący katolicy.

ocenił(a) film na 4
jazdowicz2666

Patrząc na to co się dzieje u islamistów to oni są najbardziej opętani:)

jazdowicz2666

Tylko wiesz, on nie był katolikiem, Hunter mu to powiedziała nawet prosto w twarz, to tak jak z tymi największymi patriotami, którzy są tak naprawę bandytami ^^

ocenił(a) film na 4
Zapiekanka

Boja się :)