Odkupienie

Resurrection
1999
6,8 5,9 tys. ocen
6,8 10 1 5911
5,0 2 krytyków
Odkupienie
powrót do forum filmu Odkupienie

ocenił(a) film na 3

Rzadko wyrażam swoją opinię o oglądancych filmach, lecz tym razem naprawdę muszę. Odkurzałem sobie filmotekę i zauważyłem, że "Odkupienia" nie oglądałem. Sprawdziłem więc opinie na naszej stronce i stwierdziłem, że wysoko oceniono tenże film, komentarza były przyzwoite. Spędziłem ostatnie dwie godzinki na zobaczenie tego czegoś i stwierdzam definitywnie, że jest to czas zmarnowany, mogłem się lepiej wyspać...

Pomysł na film niezły, lecz wykonanie pozostawia bardzo wiele do życzenia, fabuła nie jest nas w stanie zaskoczyć na żadnym kroku, wszystko jest przewidywalne i nudne. Dialogi i gra aktorska niestety równieź pozostawiają wiele do życzenia. Brak napięcia, emocji, film jest beznamiętny i niedopracowany. Nie lubię mówić takich rzeczy, lecz z tego filmu nie możemy wynieść kompletnie nic.

Jeżeli jeszcze nie oglądaliście tego filmu to nie róbice tego samego błędu co ja, nie marnujcie czasu. Oczywiście chyba że ktoś chce sobie wyrobić własną opinie, ja mojej nikomu nie narzucam, tylko się nią dzielę.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 1
Tommy_p

Że też wcześniej nie przeczytałem Twojej opinii... :/

Tak jak i Ty pokierowałem się wysokimi ocenami na filmwebie, które po raz pierwszy całkowicie mnie zawiodły.

Zgadzam się dokładnie z tym co napisałeś i z poprzednikami, którzy uznają ten film za nieudaną wersję "Siedem".

Dawno się tak nie wynudziłem. Nie polecam.