PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595629}

Odruch serca

The Normal Heart
2014
7,2 13 tys. ocen
7,2 10 1 12777
7,4 10 krytyków
Odruch serca
powrót do forum filmu Odruch serca

świetnie nakręcone sceny, te erotyczne rzeczywiście emanują... wciągają, zawstydzają samego widza...
ech... będąc hetero i odmiennej płci niż bohaterowie można poczuć zmysłowość buchającą z ekranu, a
nawet pożądanie. Gorącej atmosferze towarzyszy ludzkie wzruszenie, wspłódczuwanie, ból. Jest tu
miłość, strata, samotność różnych bohaterów, życie które odbiera i choroba która nie wybiera. Oklepany,
ryzykowny - skazany na ostracyzm temat w wyjątkowo udanym przekazie.

ocenił(a) film na 4
marta7799

Może zastanów się nad swoją orientacją skoro czułeś w tym wszystkim podniecenie?

Soczi87

nawet, gdyby to pisał mężczyzna, to co z tego? po co ma się zastanawiać nad swoją orientacją? zresztą jakie to ma znaczenie?

ocenił(a) film na 4
masquerade__

No chyba, że jest się lewakiem.

Soczi87

jaki to ma związek z moją wypowiedzią?

ocenił(a) film na 4
marta7799

Eh, mój błąd - jesteś kobietą - wybacz. Mojej dziewczyny też to nie podniecało ;-)

ocenił(a) film na 10
marta7799

Ja się z kolei pierwszy raz czułem wzruszony podczas sceny seksu :D Ten film to magia.

ocenił(a) film na 10
pnkkworker

Nooo, to widzę, że nie tylko ja się wzruszyłam na tej scenie, aż mi teraz ulżyło, że nie jestem aż tak pokręcona! :D A tak naprawdę to te sceny są świetnie nakręcone. Czuje się intymność i, jak napisałeś, magię pomiędzy nimi. No i cała ta historia jest przepiękna. Szkoda, że nasze telewizje nigdy zapewne tego nie pokażą, nawet polskie HBO się nie kwapi, no bo przecież jak to tak w Polsce takie rzeczy pokazywać.

ocenił(a) film na 10
Joanam1901

W sumie to mam to w dupie. 80% Polaków mentalnie nie dorosła do tolerowania niczego, co się nie zgadza z ich wąskim światopoglądem :( co do filmu, to pierwsze 30 minut, przyznaję, irytowało mnie -mnogością bohaterów, historii i prędkością narracji, ale po obejrzeniu całości rozumiem, że było to potrzebne. Ten film trwał 130 minut, a mógłbym go oglądać 13000 minut :))))

ocenił(a) film na 10
pnkkworker

No i masz świetne podejście! :) Gratuluję i podziwiam! Aż miło widzieć, że jednak jest wiele osób z otwartymi umysłami. Co do filmu się zgadzam. Początek był tak naładowany różnorakimi postaciami, że czasami można było nie nadążyć, ale było to potrzebne, żeby potem wczuć się bardziej. I dzięki za normalną odpowiedź, bez naskakiwania na siebie nawzajem! :)

ocenił(a) film na 1
Joanam1901

otwartymi umyslami i rozporkami! super! tak dla lewactwa!

DonVitoCorleone

Jeśli tolerancja i normalność, inteligencja i wiedza o tym, że istnieją różne orientacje seksualne = lewactwo, to wielkie tak dla lewactwa! Czyli wiem, że mam głosować na lewicę w najbliższych wyborach :) Senk ju.

ocenił(a) film na 1
kuaczek19

w twoim przypadku nawet sie nie zastanawiam

ocenił(a) film na 2
pnkkworker

Można również nakręcić film o miłości kobiety do psa, To będzie dopiero uznane za ogromną tolerancję. Tylko po co .... ? Dla ilu procent .... ?

użytkownik usunięty
Joanam1901

Film będzie 24 lipca o 23:35 na HBO.

użytkownik usunięty
marta7799

Marta, znakomicie to ujęłaś. Podpisuję się i potwierdzam.

ocenił(a) film na 8

:) ten film ma w sobie magię... tęsknotę... delikatność... zmysłowość... pragnienie...i czuje się go poprzez skórę, bez wzgl. na to jaką płeć ma widz

użytkownik usunięty
marta7799

Jest bardzo intensywny, w każdej warstwie, także publicystycznej. No i pokazuje jak słabym filmem był "Obywatel Milk".

ocenił(a) film na 8
marta7799

Miłość podnieca. Elektryzuje...

marta7799

Co tam było podniecającego? Gdzie niby śmiały erotyzm?

ocenił(a) film na 2
marta7799

Każdego podnieca co innego. Większość mężczyzn czuje podniecenie patrząc na ładne dziewczyny. Jeżeli kogoś podnieca widok spoconych i obcierających się o siebie facetów to ... trudno. We mnie ten film wzbudził obrzydzenie. Nie zauważyłem tu nic z dobrego kina. Może właśnie te mnóstwo homoseksualnej erotyki zabiło wartość , jakąkolwiek.

ocenił(a) film na 8
ChrisKrasz

tu chodziło o homoseksualistów, więc erotyka tego środowiska mogła tylko wystąpić i co się rzadko zdarza udało się ją pokazać

ocenił(a) film na 2
marta7799

Ok. Udało się ją pokazać. Tylko po co ?. Jeżeli to jest film skierowany do gejowskich odbiorców to ok. Szkoda tylko że ja nie wiedziałem że tam są sceny seksu i doznałem szoku. Uważam że w filmach nie powinno się bluzgać w widza seksem, przemocą i wulgarnością. To są bardzo płytkie emocje. Intensywne, ale płytkie. Mające mało lub nic wspólnego ze sztuką.