Odważni

Courageous
2011
6,9 7,4 tys. ocen
6,9 10 1 7362
5,0 2 krytyków
Odważni
powrót do forum filmu Odważni

Spokojnie można go wyświetlać na lekcjach religii.

ocenił(a) film na 2
jacekg9

...i chyba tylko na lekcjach religii...mimo wielkiego wysiłku i trzech podejść nie udało mi się tego filmu obejrzeć do końca...religijnym filmem jest dla mnie np Pasja a ten film to już tylko religijny tendencyjny bełkot....

ocenił(a) film na 5
ankub

A żebyś zgadł. Film oglądałam w ramach wyjścia klasowego z katechetą. Cala fabuła filmu jest nawet ok. Dramat jak dramat.... nie mogłam w nim znieść tego przesiąknięcia wiarą, fanatyzmu religijnego. Z każdym słowem o Bogu, Panu itp. zbierało mi się na mdłości bo film aż był "przesłodzony" religią tak jak słodkie 16 urodziny różowym kolorem.

jacekg9

cóż poradzić, propaganda i tyle.

ocenił(a) film na 8
jacekg9

Ja to oglądałam na skupieniu religijnym...

ocenił(a) film na 7
jacekg9

W porównaniu z Left Behind to jeszcze nie jest taki strasznie religijny. Przesłodzony też nie jest, znam wielu amerykańskich protestantów i oni faktycznie tak postrzegają świat - ich życie na prawdę tak wygląda, nawet nie chodzą na dyskoteki i w życiu przekleństwa z ich ust nie słyszałem, nie mówiąc o piciu piwa i takich rzeczach. Zachowania głównych bohaterów nie są przesadzone, po prostu są inne niż te, do których jesteśmy przyzwyczajeni, przez co wydaja nam się dziwacznie sztucznie w filmie pokazane. Ja film póściłem 6 klasie na godzinie wychowawczej i byli zachwyceni. Wątek religijny jest o wiele skromniejszy niż moralistyczny, pouczający o roli ojca w życiu dzieci. Na tym ten film sie tak na prawdę skupia.

ocenił(a) film na 7
TradBralad

puściłem ;) wybaczcie, późna pora