Odważni

Courageous
2011
6,9 7,4 tys. ocen
6,9 10 1 7362
5,0 2 krytyków
Odważni
powrót do forum filmu Odważni

To nie jest film religijny, to film o rodzinie i życiu. O tym że wiara, odpowiedzialność i solidarność zmienia nasze życie na lepsze, często ratuje z sytuacji bez wyjścia. Świetna obsada i gra aktorów, ogólna realizacja bez zarzutu. Piękny poruszający film o losach kilku rodzin, a konkretnie ojców którzy, poprzez różne doświadczenia losu decydują się na przysięgę odpowiedzialności za rodziny, dzieci, i dawanie dobrego przykładu dla społeczeństwa. Autentycznie film godny polecenia

Zgadzam się z tą opinią w 100%. Piękny film, takich się nie zapomina. I nie tylko dla ludzi wierzących.

ocenił(a) film na 10

Świetny film, wzruszający, pouczający. Bardzo dobrze zrobiony, przyjemnie się ogląda. Oby więcej takich! :)

ocenił(a) film na 1
ewelina_m

Ludzie zmiłujcie się!!! Ten film to dno, zawiera w swej fabule jakiś przekaz, ale dialogi, scenariusz , luki w scenariuszu kwalifikują go do miana KMIOTA! Kendrick nie powinien już więcej brać się i reżyserować tyle ode mnie! amilis ile ty masz lat 5? Szanuje Twoja nieugiętą wiarę, ale kim ty jesteś żeby krytykować ludzi ganiających ten film i na tle jakich filmów dopatrzyłeś się tu świetnej gry aktorów? Przynależysz do sekty??

ocenił(a) film na 1

Ludzie zmiłujcie się!!! Ten film to dno, zawiera w swej fabule jakiś przekaz, ale dialogi, scenariusz , luki w scenariuszu kwalifikują go do miana KMIOTA! Kendrick nie powinien już więcej brać się i reżyserować tyle ode mnie! amilis ile ty masz lat 5? Szanuje Twoja nieugiętą wiarę, ale kim ty jesteś żeby krytykować ludzi ganiających ten film i na tle jakich filmów dopatrzyłeś się tu świetnej gry aktorów? Przynależysz do sekty??

ocenił(a) film na 10
brainshaker

brainshaker to kolejne dziecko neostrady :) lubuje się zapewne w matrixach i transformersach, a wszystkie inne gatunki to dla niego dno :D dorośnij.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
brainshaker

dla Twojej świadomości - nie mam w mieszkaniu telewizora, nie widziałam go na oczy z 15 lat, takie badziewia co w tv puszczają to dziękuję. Ja mam doroślejsze słownictwo niż wyzywanie się od 6-cio latków z chorobą, to przykre jakie masz porównania... Mam 26 lat, a skoro o gustach nie dyskutujesz, to po co piszesz w tym temacie jaki ten film jest bleee.

ocenił(a) film na 1
ewelina_m

oceniłem jego zrealizowanie nie przesłanie patrz wyżej!! zrealizowanie jest fatalne

ocenił(a) film na 10
brainshaker

Ja tu nie widzę nic fatalnego. Jak się film podoba to człowiek nie patrzy na efekty czy ubrania aktorów, ale widać to nie Twój gatunek. Tylko szkoda że tacy jak Ty niestety zaniżają średnią świetnych filmów.

ocenił(a) film na 10
brainshaker

a w ogóle - gratuluję profilu na filmwebie, bardzo bogaty! <spoko> Tylko ten jeden film obejrzany i oceniony na 1/10, jak nisko trzeba upaść by dawać takie oceny...

ocenił(a) film na 10
brainshaker

zboru? zaboru?

ocenił(a) film na 10
brainshaker

a co to jest zbor? :D pierwszy raz słyszę. lol sekta, jeśli mam się zaliczać do jakiejś sekty to niech Ci będzie - sekta ludzi normalnie siedzących przed komputerem :D

ocenił(a) film na 1
ewelina_m

to moze powinnas przynależec tez do grupy czytajacej ksiażki. w tedy łatwiej przychodziłoby ci przyswajanie terminów typu zbór!!:P jaki swiecisz obrzadek?

ocenił(a) film na 10
brainshaker

nie czytam książek, szkoda czasu, a sam większej połowy słówek w PL nie znasz. Obrządek? Nie wiem, nie dawałam na tacę ;P

ocenił(a) film na 10
brainshaker

a to widać, słychać i czuć :) daj spokój z tą poprawną polszczyzną, bo aż szkoda miejsca na forum :)

ocenił(a) film na 1
ewelina_m

łapie cie za słowa bo masz doroślejsze stwierdze czy jakos ta to napisałas wiec co z nimi ? moze to sobie wymysliłas tak samo jak wymysliłas ze ten film jest dobry jestes pewna swoich ocen moze to wszystko tylko fikcja w ktorej trwasz :) powiedz to ten film to kmiot!! wykrzycz to

ocenił(a) film na 10
brainshaker

aaaaaaaa help help :D
ja złych filmów nie oglądam, ot co :) jak zaczynam film i zobaczę że nie w moim stylu, to po prostu go wyłączam i szukam innego. Nie wiem po co się tak katowałeś, skoro nie podpadł Ci pod gust.

ocenił(a) film na 1
ewelina_m

ja go ogladałem chyba z 2h jestem naprawde wyrozumiały ale żeby 10 dac ? to chyba slumdogowi albo bekarta wojny

ocenił(a) film na 10
brainshaker

daję 10 dobrym filmom, nie wiem czy jakikolwiek film zasługuje na 1, bo 1 to ekhm jak dziecko weźmie kamerę i nakręci jakiś filmik, to wtedy o tej skali można pomyśleć.

ocenił(a) film na 1
ewelina_m

to powiedz jaki film według Ciebie jest jeszcze dobry , umieram z ciekawosci , napewno sciagne albo ogladałem juz wiec?

ocenił(a) film na 10
brainshaker

bardzo proste - te które dałam wysokie oceny, czyli większość filmów które oglądałam, bo nie jestem osobą która się katuje oglądając kiepskie filmy i jeszcze która dotrwa do końca.

ewelina_m

To nie jest kolejna komedia dla kretynów - Prawdziwe arcydzieło, aż dziw, że nie dali temu filmowi całej ciężarówki oscarów

użytkownik usunięty
brainshaker

To że wyrosłeś z pieluch nie oznacza w tym momencie, że stałeś się dorosły. Powiem więcej, tacy "dorośli" jak ty mogą się dużo nauczyć od dzieci. O ile oczywiście starczy ci inteligencji i szacunku by ich słuchać i doceniać. Poza tym twoje posty (wpisy) mają bardzo niską wartość intelektualną o ile wogóle mozna to nazwać wartością, w przeciwieństwie do ewelina_m. Zacytuję więc "Za wysokie progi na twe nogi" zakichany czytelniku ;)) W ostatnich dniach są b. niskie temperatury, dziś rano np. - 21 st, więc oprócz wstrząsu mózgu mozesz go odmrozić, poproś mamę niech ci kupi papachę ;))

użytkownik usunięty
brainshaker

Spokojnie, bo sobie język odgryziesz, palce połamiesz i klawiaturę. Chwalisz się że jesteś "czytelnikiem", niestety nie dojrzałeś do odpowiedniej literatury, a co gorsza, w obecnym stanie psychicznym nie zrozuzumiałbyś jej, proponuję zmianę otoczenia ludzi i mądry dobór literatury, religia nie ma z tym nic wspólnego. Włączenie tematu religii to zbieg okoliczości z powodu filmu. Widzę żeś leniwy i stad nerwowy, ale "kto pyta nie błądzi" więc wyręczę twe palce, zmęczone wklepywaniem wyzwisk i bzdur. Papacha - czapka wykonana z owczej wełny lub niedźwiedziego futra, popularna wśród narodów Kaukazu, Azji Środkowej i Kozaków :))

ocenił(a) film na 8

Ludzie ten film zmienia myślenie człowieka ! Chociaż jestem młody to naprawdę zmienił on moje patrzenie na świat ! jeżeli sie wam nie podoba to oceńcie i i siedźcie cicho !! po kiego te kłótnie ? nic nie zmienicie tym