Alex Kendrick tworzy niesamowitą pracę. W 3 z 4 filmów Sherwood Pictures które oglądałem można zauważyć jak powinno wyglądać życie chrześcijanina na różnych etapach życia. W Facing the giants mamy problemy młodzieży w Fireproof problemy młodego małżeństwa natomiast w Odważnych widzimy problemy związane z rodzinami..
Oczywiście nie jest to wielkie kino z najlepszymi aktorami ale należy zauważyć, że spora ich część twórców to amatorzy i przyjaciele wytwórni a same nakłady są niewielkie. Tym samym można podziwiac pracę włożoną przez tych ludzi, którzy znaleźli świetny sposób na dotarcie do wielu których spotykają problemy w życiu osobistym czy zawodowym...
Nadal jednak można stworzyć więcej filmów i mam nadzieję, że ekipa z Albany nad tym pracuje :)
Pada wiele głosów, że filmy są przesiąknięte fanatyzmem religijnym...
Doprawdy?
A czy filmy i seriale, promowane i emitowane przez popularne media nie są przypadkiem przesiąknięte laicyzmem?
Co do samych "Odważnych" to jest to 3 z filmów Sherwood Pictures który zobaczyłem i raczej najsłabszy. Nie jest tak poruszający ale przydałoby się, by wiele ojców zobaczyło go na spokojnie...