Odwieczny wróg

Phantoms
1998
5,5 4,6 tys. ocen
5,5 10 1 4640
4,3 6 krytyków
Odwieczny wróg
powrót do forum filmu Odwieczny wróg

Ale jazda!

użytkownik usunięty

Oglądałem ten film ze znajomymi, każdy co chwilę wygłaszał głośne komentarze na temat tego, co się zaraz wydarzy, kto zginie w jakiej kolejności itd. Nieźle mi szło, od razu odgadłem, kim był dzieciak, który mignął Affleckowi ("A to co? Wspomnienie z ponurej przeszłości? Zastrzelił dzieciaka? Pewnie celował do niego z plastikowej spluwy?") oraz bezbłędnie obstawiłem kolejność zgonów (spór "kto pierwszy padnie - wąsach czy okularnik)i parę innych motywów. Była niezła zabawa, a wszyscy i tak byliśmy całkowicie trzeźwi :)

Ogólnie mówiąc, film to totalna porażka. Drewniane aktorstwo, scenariusz przewidywalny jak cholera, bezczelnie jedzie po starych schematach, ale nie ma żadnych aspektów komediowych. W sensie, tych niezamierzonych. Bo chcieli nakręcić horror, ale wyszła komedia. Polecam tylko w otoczeniu dobrych znajomych, z którymi lubicie "rozpracowywać" filmy w trakcie ich oglądania :)
1/10

Ps. Nie, nie czytałem książki, ale oceniam tylko film, który moim zdaniem jest całkowitą kupą. Tyle na ten temat.