Odwieczny wróg

Phantoms
1998
5,5 4,6 tys. ocen
5,5 10 1 4640
4,3 6 krytyków
Odwieczny wróg
powrót do forum filmu Odwieczny wróg

1 część, co jak co jest godna polecenia. oto miasto, które wymarło i dwie siostry, które nie
wiedzą co się dzieje! bardzo ciekawie ukazane miasteczko i to co się tam stało.
2 część wg mnie zaczynałaby się wtedy gdy cały personel wojskowy zmienił swe" oblicze".
od tej pory film kuleje a co do końcówki, dziwna i jakoś nie na miejscu.
ogólnie film ma plusa za to, że miasto naprawdę robi korzystne wrażenie, aura
tajemniczości i wojsko które wkracza do akcji. minusem niestety jest poplątane z
pomieszanym w końcówce co burzy efekt całości no i affleck jakoś nijak pasuje do tej roli.

llubellak

Mam dokładnie takie same odczucia. Początek zaciekawia, a potem jest coraz gorzej + nijaki Ben, który tutaj jest dosyć drewniany.

ocenił(a) film na 8
karamia

Ben do takich filmów się nie nadaje o ile w ogóle się do czegoś nadaje. ja powtarzam, dla samego miasteczka i tej ciszy warto zobaczyć. w ogóle dobra scenografia to połowa sukcesu jak dla mnie

ocenił(a) film na 6
llubellak

celnie napisane, dokłądnie takie samo wrażenie.
dokądnie do połowy filmy na usta cisnęło mi się "kurde, może być naprawdę mocny film"
wraz z przetrzebienem wojska lipa. liczyłem na rozwiązenie jak w Event Horrizon, byłoby świetnie.
tak tylko 6. początek 8/5

ocenił(a) film na 8
spirit2029

Zazwyczaj tego typu filmy idą w tym schematycznym kierunku że po aurze tajemniczości tym "czymś" okazuje się demon,potwór, diabeł,duch itp. Wszystko pięknie bo nie wiadomo co jest i fajnie się ten początek ogląda ale w końcu trzeba widza uświadamiać i tu są schody. Tak było w podobnym nieco stylu zrealizowanym "Smakoszu" ale i nawet w "Coś" ta glizda na końcu to minus dla filmu. Mimo wszystko dałem 8 bo kilka razy naprawdę można było poczuć grozę a to nieczęsto się zdarza. A tego przetrzebiania wojska też bym tak negatywnie nie oceniał bo zostało to sprawnie zrealizowane i naprawdę nie ma co zbytnio narzekać.

ocenił(a) film na 8
rowdy

przetrzebienie wojska jak dla mnie fajnie pokazane. w ogóle jak wchodzą do akcji, przeszukują miasto- dla mnie fajnie to zrobione. niestety całość psuje Affleck i ten cały "zły" na siłę zrobiony i wrzucony do filmu.

llubellak

Nie wiem, czy czytaliście książkę (ten sam tytuł) to po obejrzeniu filmu dalibyście co najmniej 2 punkty mniej. Żenuuuuuuua!

użytkownik usunięty
KyrieAnn

'Żenuuuuuuua' - to po rumunsku?