7,4 36 tys. ocen
7,4 10 1 36365
6,1 9 krytyków
Ogród Luizy
powrót do forum filmu Ogród Luizy

Nie znam osoby, której ten film by się nie spodobał, każdy znajdzie w nim coś dla siebie. Jest tu historia miłosna dla pań i wątek gangsterski dla panów - fantastyczne polskie kino, właśnie na takie filmy chce się chodzić do kina. Poza tym świetna obsada. Film godny polecenia.

ocenił(a) film na 5
anka343

"Nie znam osoby, której ten film by się nie spodobał"
Cześć. Mam na imię Marcin i ten film mi się nie podobał.
Historia miłosna to takie dużo gorsze "Pretty Women" w polskich realiach z wplątanym wątkiem choroby psychicznej a wątek gangsterski jest tak słaby, że nie mam nawet porównania.
Obsada aktorska oprócz Stroińskiego jest bardzo słaba.
Mimo wszystko kilka dialogów w tym filmie było bardzo dobrych, np.: "'Musisz polubić Dziś, wtedy Dziś polubi Ciebie. Wczoraj nie ma. Jeśli zapomnisz o Wczoraj, to Wczoraj zapomni o Tobie...", niestety były to rodzynki w tym PRZECIĘTNYM filmie.

ocenił(a) film na 8
k_rach

Właśnie obejrzalem ten film na Canal+ i pierwsza mysl jaka mi sie nasunęła po jego zakonczeniu jest taka, ze Polacy jeszcze nie zapomnieli jak sie robi dobre filmy, niekoniecznie komedie.
Dla mnie obsada aktorska, jak i gra jest bardzo dobra, ciekawe postacie, a watek gangsterski akurat tutaj nie jest najwazniejszy.