PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=370572}
7,4 36 tys. ocen
7,4 10 1 36115
6,2 10 krytyków
Ogród Luizy
powrót do forum filmu Ogród Luizy

Film nawet całkiem niezły,ogląda sie całkiem przyjemnie, gdyby nie kilka bezsensownych motywów, jak koleś kopiacy wazący przyanjmniej pół tony motor,to tak jakby ktos chciał zniszyc kamień o takiej wadze własnymi nogami. Ten i kilka innych motywów pokazało,że film momentami trąci tandetą. Dorociński zagrał całkiem nieżle, chociaż był troche za łągodny jak na gangstera-scena z dłużnikiem - pyta sie go ile potrzebuje czasu, ten mówi że tydzien, Dorocinski na to, to masz 2- nie sadze żeby takie zachowania byłyby mozliwe w świecie gangsterów.Moi mzdaniem ocena zdecydowanie za wysoka,calkiem fajnie sie ogląda ale bez szału. Widać, że autorzy ccczerpali różne motywy z innych filmów, o Uprowadzeniu Agaty nie wspominając - córka zakochana w gangsterze, zamknieta w psychiatryku, bogaty tatuś dla którego najwazniejsza jest kariera.

Robson293

Widzę, że nie tylko ja miałem takie skojarzenie odnośnie "Uprowadzenia Agaty" :)

ocenił(a) film na 9
cOOba

To jest was dwoje :D ja żadnego podobieństwa nie widzę :/

ocenił(a) film na 7
Robson293

Litości, "Uprowadzenie Agaty" to agitka polityczna pisana na zamówienie, która zakończyła się zniszczeniem człowieka.

marlett_1

Dokładnie. Andrzeja Kerna.