PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645682}
8,0 67  ocen
8,0 10 1 67
Oh My Friend
powrót do forum filmu Oh My Friend

Jestem zachwycona! Mimo, że na co dzień zwykłam oglądać filmy Bollywoodzkie i nie spodziewałam się, że aż tak spodoba mi się Tolly! :) Wszyscy aktorzy, bez wyjątku, spisali się rewelacyjnie. Do tego świetna muzyka, fajne i ciekawe teledyski, bardzo ładne zdjęcia, ale nade wszystko: ciekawe przesłanie i zaskakujący przebieg akcji. Przynajmniej dla tych, którzy przywykli do tradycyjnego indyjskiego scenariusza ;) "Oh My Friend" oczywiście polecam wszystkim - to film ciepły, miejscami bardzo zabawny i bez wątpienia poprawi Wam humor, a jednocześnie nie jest banalny. I coś mi się wydaje, że teraz zacznę przerabiać filmografię Siddharta ;))

oldschool_punk00

Napiszę Ci, że warto zaprzyjaźnić się z Siddhem. Jest świetnym aktorem, jego filmy może w kilku momentach i banalne, ale zawsze mają jakieś przesłanie. Czasem głębsze, czasem (znacznie rzadziej) jakieś płytkie. Zresztą zawsze warto popatrzeć na urocze minki Siddha. :D
Na dobry początek polecam Ci "180" oraz "Baava". No i duet z Genelią w "Bommarillu" (z którym kojarzyło mi się "Tere Naal Love Ho Gaya" nie wiedząc czemu).

Pozdrawiam. :)

ocenił(a) film na 9
julCia69

Dzięki wielkie za tytuły! :D Obejrzę je po sesji - bo faktycznie, jest na kogo popatrzeć ;) i również pozdrawiam :)

oldschool_punk00

Nie ma za co:)
Jak obejrzę "Oy!", "Konchem Ishtam Konchem Kashtam", "Chukkallo Chandrudu" oraz "Nuvvostanante Nenoddantana" to zdam Ci relację. :) Jeszcze jest duet z Ileaną "Aata" - nieco gorsze, ale piosenki i wiele zabawnych momentów wynagradzają. Do tego wcale nie taka banalna historia.
Powodzenia w sesji. :)

Pozdrawiam. :)

ocenił(a) film na 7
oldschool_punk00

Jeśli spodobał Ci się OMF to koniecznie musisz nadrobić inne Sidowe (choć może już to zrobiłas :)) bo 90% jego filmów jest lepszych i fajniejszych od powyższego, który mi akurat do gustu nie przypadł. Ja uwielbiam jego starsze filmy :)
Edit: Widzę, że film otrzymał ode mnie aż 7 punktów, to być może za końcówkę :)