Ojciec chrzestny III

The Godfather: Part III
1990
7,9 186 tys. ocen
7,9 10 1 186255
6,9 44 krytyków
Ojciec chrzestny III
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny III

Świadomość, że mam nie obejrzaną trzecią część ”Ojca Chrzestnego” spędzała mi sen z powiek. Wolny od pracy piątek pozwolił mi to nadrobić. Sam jestem zaskoczony ale trzecia część podobała mi się najbardziej. Niech sobie krytycy gadają co chcą, niech wręczają Złote Maliny i inne bzdury (moim zdaniem Sofia Coppola na malinę nie zasłużyła ale co ja tam wiem). W trzeciej części podobała mi się sama historia i wynikający z niej morał. Jakkolwiek byśmy się nie starali zerwać przeszłością ona prędziej czy później do nas wróci.
Uważam, że ocena filmu powinna w głównej mierze wynikać z emocji przeżywanych przez widza. Ja po obejrzeniu tego filmu byłem urzeczony. 10/10!

ocenił(a) film na 9
galladorn

Gwoli ścisłości Złote Maliny nie są wręczane przez krytyków, to jest nagroda "otwarta", tj. każdy może się do tego "szacownego" gremium zapisać. Wystarczy jedynie zarejestrować się na malinowej stronie www i płacić składki.

ocenił(a) film na 9
Sqrchybyk

A Coppolówna moim zdaniem słabo, niestety, zagrała. Może nie fatalnie, ale na tle doborowej obsady wyróżniała się bardzo negatywnie.

ocenił(a) film na 10
Sqrchybyk

Dzięki za wyjaśnienie. Nie wiedziałem tego. No cóż: "vox populi vox dei". W sumie to Sofia łatwego zadania nie miała. Wypaść dobrze na tle Pacino, Wallacha, Dianne Keaton nie jest łatwo. Podobała mi się z wyglądu, mimo garbatego nosa:). Może dlatego jej bronię. Podczas oglądania filmu nie wgłębiałem się zbytnio w jej grę. W każdym razie nie drażniła mnie. Dopiero potem przyeczytałem o malinie. Pozdrawiam