Dla mnie wszystkie części są wspaniałe.. i ta trzecia która wywołuje i mnie wzruszenie i to ze łzami !! Co na żadnym filmie mi się jeszcze nie zdarzyło, co najwyżej tylko jakieś emocje i tyle... Po prostu Ojciec Chrzestny jest rewelacyjny :) a jak u was z tematem wzruszenia ?
Mnie również każda część Ojca Chrzestnego poruszyła. III najbardziej, po scenie w operze kompletne załamanie, ale już wcześniejsze sceny z chorym Michaelem chwytają za serce.
Przecież ta cześć to totalny nieprawdziwy, nudny gniot
W dodatku miał słabą oglądalność. Ludzie woleli po raz 10 obejście Kevina niż tego gniota
O chłopie jeśli tak uważasz to ja ci szczerze współczuje... Po pierwsze co do słabej oglądalności to nawet jeśli ona było to co się temu dziwić jeśli Ojciec Chrzestny 3 leciał w TV4, a jak każdy wie ta telewizja nie jest dostępna dla każdego, jak Polsat i tu kevina mógł sobie zobaczyć każdy burak taki jak ty który czekał na niego cały rok :)
Rozwiewam wszelkie wątpliwości co do oglądalności http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tvp-1-liderem-kevin-sam-w-domu-swiatecznym- hi
Przecierz telewizja TV4 podlega Polsatowi i wszędzie gdzie jest dostępny Polsat to też jest TV4. Ja osobiście się nigdy nie spotkałem z taką sytuacją aby był Polsat a nie było TV4
a ja się spotkałem bo sam miałem kiedyś tylko 5 kanałów i wtedy nie masz TV4, a takich ludzi jest sporo :)
nawet podam przykład co do oglądalności owej stacji gdy puszczali oni mecz Lecha i z tego co słyszałem osiągnęli wtedy najwyższą oglądalność i było to około 2 mln. o ile dobrze pamiętam, więc co się dziwić że twój kochany Kevinek miał większą oglądalność.
Nawet wyszukałem dla cb specjalnie :
" Czwartkowa transmisja meczu Lecha Poznań z Manchesterem City w ramach Ligi Europejskiej przyniosła TV 4 najwyższą oglądalność w historii stacji. Wygrane 3-1 przez polską drużynę spotkanie śledziło prawie 2,2 mln widzów."
,,kiedyś tylko 5 kanałów i wtedy nie masz TV4'' - ,,kiedyś'' znaczy ile lat temu 10 - 15. Od kiedy TV4 wszedł na rynek to zawsze był czy to na antenach siatkowych, kablówce, czy platformach satelitarnych. Nie wiem jak to jest w przypadku telewizji N, czy jest czy nie ma.
Co do meczu Lecha to on był puszczany w dzień roboczy to nic dziwnego że miał tylko 2,2 mln. Natomiast Ojciec chrzestny był równolegle puszczony z Kevinem w święta, a w święta zawsze jest większa oglądalność. Jaki z tego wniosek, a taki że nikt nie chce oglądać OC
W okolicach Częstochowy nie odbiera TV4 poprzez telewizję naziemną (a w Kielcach znowu jest od kilku lat). My na pocieszenie mamy PULS od jakiś 10 lat :P
Ojciec Chrzestny III to niezwykłe poruszające arcydzieło, a Kevin to typowy badziew dla dzieciaków. Że to jeszcze puszczają na antenie. A ty zamiast sugerować się opiniami innych mógłbyś mieć własne zdanie. Oglądnij Stowarzyszenie umarłych poetów, może Cię to czegoś nauczy.
Ja tylko stwierdzam jaka naprawdę jest prawda. Co do Kevina to bardzo dobry film, ale to puszczanie go co święta robi się żałosne, z drógiejnie ma co się dziwić jeżeli z roku na rok przyciąga miliony telewidzów.
Stowarzyszenie umarłych poetów - czekam aż go wyemitują w TV bo oglądanie na komputerze to nie to samo
podro elias, znowu zmieniłeś avatar
Kevin - dobry film
Ojciec Chrzestny - gniot
hahaha , ku**a człowieku idź spie***laj z tej strony i się dalej nie ośmieszaj , to że ludzie mają w mózgach siano i wolą obejżeć Kevina nie znaczy że to lepszy film , ludzie w Polsce mają IQ średnio po 100 , dlatego wolą obejżeć ten banał dla idiotów zamiast OC którego zeby zrozumieć i docenić trzeba miec trochę więcej mógu niż przeciętny , Polski burak jakim jesteś ty .
Trzecia cześć jest gniotem, sprawdź sobie chociażby jaką ma średnią IMDB - podpowiem ci 7.6 i to z szacunku dla 2 pierwszych części (na IMDB są zwyżone punktacje)
Sądzisz że Kevin nie jest dobrym filmem - powiedz to milionom polaków którzy w każde święta zasiadają przed TV
''ludzie w Polsce mają IQ średnio po 100'' - domyślam się już, woku jakich ludzi się obracasz na codzień, skoro wysnułeś to twierdzenie - prawdopodobnie są to buraki takie jak ty
W dupie mam milionów Polaków , to że ku**a miliony Polaków oglądają Shreka czy inne gówna nie znaczy że to są dobre filmy , to że oglądają miliony Klan nie znaczy że to dobry serial (no chyba że uważasz inaczej) , co tutaj mają miliony Polaków? jeśli 80 % Polaków to idioci z niskim IQ?
Nie wierzysz że średnia IQ w Polsce to 100? to sam zobacz:http://www.starttestiq.pl/statystyki.html - Po prostu większość Polaków to kretyni którzy są zby głupi aby zrozumieć tak ambitne kino jak OC i zasiadają nad niszowym kinem komediowym jakim jest Kevin.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale z tego wykresu wynika że Polska jest w czołówce średniej IQ, więc nie chrzań że są to idioci - pokazując ten link sam sobie zaprzeczyłeś.
Od kiedy trzeba być inteligentnym żeby zrozumieć OC? Przecież to banalny i prosty film
Jest w czołówce ale IQ 100 jest bardzo niskie i dlatego większość Polkaów to idioci oglądający Kevina których nie stać na jakieś ambitniejsze kino . A z zresztą zamknij ryj bo masz o filmie takie pojęcie jak ja o balecie , idź sobie Kevina obejrzyj bo zbyt tępy jesteś na Ojca idioto ;)
To że ty masz we łbie siano i nie zrozumiałeś tego filmu nie znaczy że masz to narzucać innym , a i idź jeszcze sobie obejrzyj Klan albo Na Wspólnej bo też mają zajebiście wysoką oglądalność i bardzo dużo ludzi to ogląda.
^ Buraku z pod budki z piwem przestań już pisać, z każdym postem się coraz to bardziej kompromitujesz. Najpierw napisałeś że Polacy to idioci, później podałeś link który zamiast potwierdzić twoją logikę, to ją obalił. Później zacząłeś mnie obrażać jak zwykły szczeniak. - ,,hmm co mi szkodzi go wyzwać, przecież on i tak mi nic nie może zrobić''. Na koniec pogrążyłeś się totalnie tym starymi śpiewkami ,,idź obejrzeć to i tamto; bo ty tych filmów nie rozumiesz''
"Najpierw napisałeś że Polacy to idioci, później podałeś link który zamiast potwierdzić twoją logikę, to ją obalił."
Jezu , człowieku ale ty jesteś idiotą :/ , co obalił? wiesz w ogóle o tym że 100 to bardzo niskie IQ? nie ma może dużo narodów które były by inteligentniejsze od Polski ale ŚREDNIA IQ WYNOSI 100 A 100 TO NISKIE IQ , mało jest osób o IQ większym które potrafią docenić trochę ambitniejsze kino niż denny Kevin.
Buraku , odpowiedz mi jeszcze na to pytanie : Czy uważasz Klan za dobry serial bo mnóstwo ludzi go ogląda? ja pierdziele co ma oglądalność do dobrego filmu? tępaku jeden :/...
Ciebie nie można nie obrażać , podniecasz się Rambo , staje ci na widok Pakiao bo zajebiście leje się po mordzie ale nie potrafisz docenic OC bo do tego filmu trzeba mieć trochę inteligencji i go zrozumieć , ten film nie opiera się na napierdzielaniu po mordzie tak jak lubisz więc trudno się dziwić aby ci się spodobał ale proszę nie zniżaj innych osób do swojego poziomu bo jak widzisz jesteś raczej osamotniony w tych swoich gustach.
Zacznijmy od tego że jesteś zwykłym trollem, bo ^ to konto to jedno z multikont stworzone po to aby dawać 10 OC
jak nie obalił jak obalił. Polska jest 18 na ponad 150 krajów i jest to inteligentny naród czy tobie się to podoba czy nie. 98IQ średnia,
(mam nadzieje w ogóle wiesz co to jest średnia). Ten wynik jest uśredniony wszytki grup społecznych, czyli dzieci, młodzież, dorośli, ludzie starzy i nic dziwnego że jest tak nisko. Przecież w uśrednianiu nie brali tylko sami studenci, magistrzy i profesorzy. Czy to tak trudno ci pojąć?
Nie wiem czy jest dobry bo nie oglądam, a poza tym to co innego bo to serial. Jest codziennie o tej samej porze to może mieć i dużą oglądalność
,,podniecasz się Rambo'' a co w tym dziwnego przecież to klasyk
A co to Pacquiao to jest to mój ulubiony bokser i boks to moja pasja. A jaka jest twoja pasja? - Tworzenie nowych multikont i trollowanie.
OCIII zrozumiałem bez problemów, ale twierdze że jest nieprawdziwy i nudny.
"ale twierdze że jest nieprawdziwy i nudny."
Za to rozpierdalanie 70 osób przez Rambo jest prawdziwe i zajebiście ciekawe :/
"a co w tym dziwnego przecież to klasyk "
Jesteś śmiesznym człowiekiem , dlatego że to klasyk jest to dobry film? hahaha
"Ten wynik jest uśredniony wszytki grup społecznych, czyli dzieci, młodzież, dorośli, ludzie starzy i nic dziwnego że jest tak nisko."
No właśnie i tego Kevina oglądają właśnie te dzieci , młodzież itd. , nie mówie już o tym że Kevin to film dla wszystkich a OC jest dla dorosłych więc nic dziwnego że ma mniejszą ogladalność.
"A co to Pacquiao to jest to mój ulubiony bokser i boks to moja pasja. A jaka jest twoja pasja? - Tworzenie nowych multikont i trollowanie."
Moją pasją jest piłka nożna , nie tworze multikont i mam w dupie te wasze rankingi , nic dziwnego że boks to twoja pasja , przecież obijanie ryjów jest pasją większości kretynów .
,,Za to rozpierdalanie 70 osób przez Rambo jest prawdziwe i zajebiście ciekawe'' Gdzie naliczyłeś aż 70 osób, chyba cię coś posrało
Na resztę nie odpowiadam bo jesteś idiotą i tak nic do ciebie nie dotrze
http://www.filmweb.pl/film/Rambo+Pierwsza+krew-1982-9063/discussion/Ile+os%C3%B3 b+zabija+Rambo+w+tym+filmie,1070149 - tu masz link który pokazuje jak grubo się myliłeś 'znawco'
A sprawdź ile ludzi leci do kina na byle komedie romantyczną, liczba widzów szczególnie jeśli chodzi o tv nie jest wyznacznikiem jakości. Pisząc takie rzeczy obrażasz cudownego sportowca jakiego masz w swoim awatarze.
A po kiego ci grzyba średnia imdb ? To jest wyznacznik artyzmu? Ranking filmwebu jest o niebo lepszy.
IMDB jest zdecydowanie lepszy chociażby dlatego że jest 250 pozycji i nie ma tam tylu trollów OC-ego i Avatara, którzy minusują inne filmy.
tak tak, ranking imdb jest lepszy. Nie ma to jak ocena Fortepianu,Angielskiego Pacjenta czy Lecą żurawie na poniżej 8,7. W rankingu imdb są wysoko wszystkie filmy kultowe i łatwe w odbiorze oraz stanowczo za dużo jest granta, stewarta i innych maskotek lat 40.
tutaj też są takie wybryki jak OCIII, jakieś japońskie anime albo krótkometrażówki Bagińskiego
Zdecydowanie scena cierpienia Michaela gdy zabito mu córkę chwyta za serce... Po prostu geniusz aktorski! Nawet ja się wzruszyłem i myślę, że chyba tylko prawdziwy mężczyzna zrozumie naprawdę cały "tragizm" postaci Michaela. To nie jest film dla kobiet.
W każdym bądź razie bardzo niedoceniona część Ojca Chrzestnego, a jak dla mnie Al Pacino zagrał tutaj właśnie najlepszą rolę z pośród pozostałych części (chociaż jako film tamte były lepsze).
Pozdrawiam! ;)
A końcowa scen, kiedy Michael umiera w samotności, zapomniany przez większość niegdyś potężny don, przed którym wszyscy klękali, a jego znajomości sięgały najwyższych stanowisk w USA.
dawids, wypierdalaj pedale stąd. Uważasz się za mądrego człowieka, bo oceniłeś Oc na 10/10 - kandydat do nagrody "krula błaznuf" (błędy oczywiście specjalnie popełnione). Człowiek, który pisze "obejrzyj" przez ż jest debilem i ma siano w głowie.