Arcydzieło! Klasyka kina! Marlon Brando kapitalnie zagrał rolę niezapomnianego ojca chrzestnego! Jeden z moich najlepszych filmów! Warty uwagi!
ojciec chrzestny to napewno nie jest arcydzielo. to przecietny film który swego czasu był przełomowy i nieżle namieszał. został rozdmuchany do rozmiarów arcydziela przez ludzi z branzy filmowej ceniacych donre rzemiosło. jezeli chcesz obejrzec prawdziwe arcydzielo(alez to pretensjonalnie brzmi-chyba nigdy wiecej nie uzyje tego słowa) zobacz takie filmy jak donnie darko, amadeusz, badz wszyscy albo nikt zhanga yimou
hahaha
Ojciec Chrzestny NA PEWNO jest arcydziełem.
Muzyka, genialne kreacje, świetny scenariusz, nawet najdrobniejsze szczegóły jak pomarańcze w chwili śmierci (smaczki dla fanatyków:), wieloznaczność, no nie wiem, kultowy film, jeden z najczęściej cytowanych, chyba "Człowiek z blizną" jest cytowany częściej, nawet to się składa na geniusz tego filmu. To naprawdę jest prawdziwe arcydzieło. Jest tu wszystko i dla ludzi ceniących sztukę, kinomaniaków, ludzi ceniących rozrywkę. Dla elit i plebsu. Nie wiem jak można nie doceniać tego filmu, można go nie lubić ale nie można mówić, że to nie arcydzieło. Wiem, że człowiek ma prawo do innego zdania ale w kwestii tego filmu, jestem pieprzonym ignorantem i nie dopuszczam do siebie innych tłumaczeń niż to, że to genialne arcydzieło. Pozdrawiam.