Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574535
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Arcydzieło! Klasyka kina! Marlon Brando kapitalnie zagrał rolę niezapomnianego ojca chrzestnego! Jeden z moich najlepszych filmów! Warty uwagi!

ocenił(a) film na 7
fila100

ojciec chrzestny to napewno nie jest arcydzielo. to przecietny film który swego czasu był przełomowy i nieżle namieszał. został rozdmuchany do rozmiarów arcydziela przez ludzi z branzy filmowej ceniacych donre rzemiosło. jezeli chcesz obejrzec prawdziwe arcydzielo(alez to pretensjonalnie brzmi-chyba nigdy wiecej nie uzyje tego słowa) zobacz takie filmy jak donnie darko, amadeusz, badz wszyscy albo nikt zhanga yimou

ocenił(a) film na 10
duende_2

hahaha

Ojciec Chrzestny NA PEWNO jest arcydziełem.

Muzyka, genialne kreacje, świetny scenariusz, nawet najdrobniejsze szczegóły jak pomarańcze w chwili śmierci (smaczki dla fanatyków:), wieloznaczność, no nie wiem, kultowy film, jeden z najczęściej cytowanych, chyba "Człowiek z blizną" jest cytowany częściej, nawet to się składa na geniusz tego filmu. To naprawdę jest prawdziwe arcydzieło. Jest tu wszystko i dla ludzi ceniących sztukę, kinomaniaków, ludzi ceniących rozrywkę. Dla elit i plebsu. Nie wiem jak można nie doceniać tego filmu, można go nie lubić ale nie można mówić, że to nie arcydzieło. Wiem, że człowiek ma prawo do innego zdania ale w kwestii tego filmu, jestem pieprzonym ignorantem i nie dopuszczam do siebie innych tłumaczeń niż to, że to genialne arcydzieło. Pozdrawiam.

Tommy_DeVito

Ignorant = osoba, która ignoruje zdanie innych. :D