Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 574 tys. ocen
8,6 10 1 574489
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

I się nie zawiodłam!!! Świetne, tyle, że trwało tak długo i mi się końcówka nienagrała:( Może mi ktoś powiedzieć co było, kiedy Michael z bandą wychodzili z pokoju tego męża ich siostry? Plisss XD

ocenił(a) film na 10
Lina_3

Wtedy mąż tej siostry, Carlo wsiadł do samochodu. Z tyłu siedział Clemenza
i zarzucił na głowę zdrajcy garotę, zabijajac Carlo. Później przyjechała siostra i żona zabitego, Connie, wpadła do pokoju Michaela, oskarżając go o zabicie Carla. Michael kazał wyprowadzić Alowi Neriemu ją. Kay zapytała się go, czy on to zrobił. Michalep początkowo wrzeszczał aby się nie wtrącała do interesów, ale później zaprzeczył. Kay uwierzyła mu, poszła do kuchni, i wtedy weszli Al Neri, Rocco Lampone i Pete Clemenza, który całując w rękę Michaela i wymawiajac słowa Don Corleone okazał mu szacunek i lojalność. Rocco robi to samo i w tym momencie Neri zamyka dzwi przed Kay. Koniec.

Obejrz, bo scena niesamowita, doprawiona cudowną muzyką. Okaże się że moje streszczenie to nie to samo ;]

ocenił(a) film na 10
Lina_3

Santino bardzo ładnie wytłumaczył. Ja wtrące jedno słowo- Al Neri to ten koleś przebrany za policjanta, to zabijał pod schodami. To tak napisałem, bo z tego co pamiętam w filmie nie pada jego nazwisko.