Pewno dawno już by tak było, gdyby nie dzieci NEO, co to znają sie na filmach. Ich zdaniem Ojciec Chrzestny to słaby, bezsensowny film. A powodów mają mnóstwo! Ale wszystko powoli zmierza chyba w dobrym kierunku. Chciałbym aby kiedyś było powyżej 9.0. Temu filmowi sie to należy!
ja rowniez mam taka cicha nadzieje - nie ma to jak rank imdb.com
1. Ojciec Chrzestny - ponad 230 tys. glosow - srednia 9.1
2. Skazani na Shawshank - prawie 280 tys. glosow - srednia 9.1
3. Ojciec Chrzestny II - ponad 130 tys. glosow - srednia 9.0
to pokazuje ze Amerykanie na znaja pojecia "dzieci neo"
Znają tam, ale na imdb z tego co wiem aby oceniać i komentować trzeba troszkę zapłacić, więc trollowi się odechciewa i problem rozwiązuje się sam...
Mimo fali ataków średnia Godfathera wzrosła z 8,85 na 8,9. Biorąc pod uwagę
bagno NEO i tak jest dobrze.
Na imdb nic nie trzeba płacić.. Jest konto pro, ale to tylko taki bonus..
A co powiecie na to:
"Pewnego razu.." miało kiedyś (jak weszło na listę) średnią 9,32.. Teraz dzięki blady84, blom i innym jest 8,95..
Ranking imdb też nie jest taki super, widziałeś ile "Ojciec chrzestny" ma głosów na 1? 14,371. Tylko oceny 8, 9 i 10 mają większą ilość głosów. Moim zdaniem jeśli kumuś nie spodobał się ten film, a oczywiście może się wielu nie podobać, to od razu nie zasługuje na 1, taką ocenę powinien dostawać film całkowicie beznadziejny, z drewnianymi aktorami, scenariuszem bez ładu i słabo wyreżyserowany. Tylko, że na imdb liczą się głosy regularnie głosujących użytkowników, więc pewnie i tak więkość tych jedynek nie jest branych pod uwagę. Ale jednak widać, że tam też są ludzie specjalnie obniżający ocenę jakimuś filmowi.
Jak wejdziesz w dany film na imdb, naciśnij "more", obok filmowej średniej oceny. Zobacz sobie ile Godfather ma "1", a potem gadaj. Tak jest wszędzie..
Jasne idż sobie popatrz na mode na skuces! Widze ze masz ja w ulubionych :hahaha:
Co za dziecko... :/
Ty jestes dziecko... idz wlasnie ogladac tak ambitne seriale jak moda na sukces (lol 2 :D:D) gdzie koles zastanawia sie przez 1000 odcinkow czy zejsc ze schodow... Ojciec Chrzestny to niestety zbyt ambitne kino jak dla Ciebie droga Ewuniu..
Zamiast oglądać takie filmy jak Godfather, zobacz sobie ponownie Madagaskar, Król Lew i Shreka, bo widze ze masz same świetne "filmy" w ulubionych lol3...
To ile masz lat nie ma znaczenia. Zachowujesz sie jak maly dzieciak i oceniasz te filmy jak maly dzieciak. Ja jak 2 lata temu (miałem wtedy 14 lat) zobaczyłem po raz pierwszy Ojca Chrzestnego i zachwyciłem sie nim. Zachwyciłem sie także Marlonem Brando. Gdyby nie ten film i nie ten wspaniały aktor, pewno nie oglądał bym teraz tak natarczywie klasyki. Ten film pokazał mi urok i wspaniałość kina, kina które teraz schodzi na psy. Coraz mniej jest filmów godnych polecenia. Ale takie filmy jak ten można oglądać 100 razy i za kazdym razem sie nie nudze.
Oczywiscie ty sie broń boże nie zabieraj za takie filmy. Bo potem bedziemy myslec ze mamy kolejne prowokacje a to po prostu dzieci...
buehehehhe xD nie wiem co widzieliscie w tym filmie ;d bo mnie strasznie nudzil ;d moze gdybym nie przeczytala ksiazki byl by jakis ciekawy . i mam 16 lat jakby co ;p
chetnie obejrze krola lwa jescze raz bo kocham ten film :P
gdybys byl przez wiekszosc wakacji u babci tez bys sie wkrecil w mode na sukces :P buehehehehe . ^^
16 lat? Respect inteligencji do wieku...^^
Jak to powiedział kiedyś pewien stary mędrzec: buehehehehe . ^^
zenada .
nie kazdemu musil sie podobac ojciec chrzestny :/ co z tego ze jest na pierwszym miejscu ? omg -.- kazdy ma inny gust .
Jak to powiedział kiedyś pewien stary mędrzec: buehehehehe . ^^
'ha ha ha ' bardzo zabwane . buehehehe . umieram ze smiechu -.-
omg . z[e]nada
"omg. z[e]nada"..? Nowy slang. Rozumiem, że teraz literke "e", musimy koniecznie opatrzyć w nawias kwadratowy..
To prawda, że każdy ma inny gust. Dlatego jeden bardziej lubi horrory, a drugi komedie. Nuda tymbardziej jest odczuciem subiektywnym. Jeden może się chamsko wynudzić, a drugi mieć przez cały czas szczenę otwartą.
Jednak wszystko, w granicach zdrowego rozsądku.
"omg. z[e]nada"..? Nowy slang. Rozumiem, że teraz literke "e", musimy koniecznie opatrzyć w nawias kwadratowy..
buahahahahhaaha . gdybys byl z torunia to bys wiedzial o co chodzi :PP
Elana ! xDD
Mnie wystarczy, że taki film jak Ojciec Chrzestny zaistniał. Nie widzę potrzeby podjęcia próby przekonania kogokolwiek do spojrzenia na ten obraz w taki, czy inny sposób. Żyjemy już w takim różnorodnym świecie, gdzie geniusz spotyka się z niezrozumieniem, krytyką, często prowokacją. Zazdrosne ataki potwierdzają jedynie siłę geniuszu. Gorzej, kiedy za komentowanie biorą się ludzie nierozumiejący w swej niewinności. Do pewnych rzeczy dojrzewa się poprzez własne doświadczenia. Niestety, niektórym życia brakuje, by osiągnąć pewien pułap rozwoju. Pozostaje mieć nadzieję, że szesnastka to wiek (jeszcze) usprawiedliwiający spojrzenie przez pryzmat pokolenia umcyków i kolorowych panienek.
czy kazdemu musi sie podobac ojciec chrzestny ? jeny :/ zal .
zawsze wiedzilam ze ludzie na filmwebie sa beznadziejni ;d ale ze az tak to nie <lol2> i chyba pierwszy raz napislam az tak duzo postow -.- zazwyczaj nic tu nie pisalam bo obojetni co kto napisze i tak zostanie zjechany . bo sa gusta i gusciki wiec zawsze bed ajakies klotnie albo poznizanie mlodszych . bo niby jak mam 16 lat to sie nie znam na filmach ani na zyciu ani na nicyzm . no penwie jestem glupia szesnastka ktora nic nie znaczy . omg . i dla was mlodzi ludzie ktorzy nie lubia tego filmu co wy poprostu sa za mlodzi i nie rozumieja go (nienawidze jak ktos tak pisze bo to jest zalosne) a co do filmu to rozumiem go bo przeczytal ksiazke wiec bardzo dobrze go zrozumialam ale nie podobal mi sie film . nie podobala mi sie gra aktorow itd. ale jak dorosne to go obejrze jescze raz moze zrozumie go jesczez bardziej . a teraz ide ogladac 2 czesc ;]]
aha co do 'umcykow i kolorowych panienek' to raczej sie do nich nie zaliczam :P bo nie lubie techniawek itp. slucham o wiele lepszej muzyki od tej (jesli techno mozna wogole nazwa muzyka ? )
to na tyle ;)) pzdr . ;*
Porylas mi glowe tą eLANĄ buahahahahhaaha... ^^ LOL
Powiem ci coś: śmieRdząca sprawa, nie? Kibicujesz elanie to wiesz o co chodzi... ^^
Wiesz co ci powiem? Pokazujesz tutaj, swoimi wypowiedziami, że jesteś mało inteligentna. Kibicujesz elanie i hańbisz tym samym Ruch Chorzów z którymi macie sztame a którego ja nienawidze. Ale mam szacunek do tego klubu za to co osiągnął w polskiej lidze.
I tak samo powinno byc z tobą w stosunku do Ojca Chrzestnego! Nie podoba sie? Nie krytykuj jak widzisz, że wiekszosc uwaza ten film za wspanialy. Chyba, że myślisz, że to ty sie znasz na filmach a my nie mamy o tym zielonego pojęcia, to nie mamy o czym rozmawiać. Też mam 16 lat ale dostrzegam pewne rzeczy i dziwi mnie czemu ty masz z tym problem!?
nie uwazam ze znam sie na filmach ale mam chyba prawo wypowiedziec sie co mi sie podoba a co nie . od tego chyba jest forum no nie ? :/ O_o
ksq666 - naprawdę jesteś żałosny. Jak można się czepiać tego, co kto ma w ulubionych? Hę? Sam masz przecież "Bad Boysów II", a tego ani ambitnym, ani ciekawym kinem bym nie nazwał.
Co do "Shreka" - kino rozrywkowe dwa poziomy wyżej od "Bad Boysów II". Jedna z nielicznych komedii współczesnych tak znana i nieepatująca golizną. Ze rewelacyjną ścieżką dźwiękową, dubbingiem, postaciami. I z dużym przekazem.
"Król Lew" - słaby jest, bo jest filmem animowanym? Bo nie ma go w TOP100? W TOP100 nie ma też starych "101 dalmatyńczyków" - arcydzieła kina.
Tyle. Przestańcie się czepiać Ulubionych czyichś. Co komu do tego? I żeby była jasność - gwiżdżę na to, że masz tych "Bad Boysów" w Ulubionych. Chodziło mi tylko o to, żebyś przejrzał na oczy. Drwisz z innych, sam masz gnioty tam.
Pozdrawiam.
Wy mnie ludzie przerażacie. Czy to, że komuś nie podoba się ten film [albo inny], oznacza że jest głupi, beznadziejny, nie zna się na kinie? Czy nie może się coś komuś PO PROSTU nie podobać? Wyluzujcie, ludzie. Niektórzy zachowują sie tu jak jacyś niezrównoważeni psychicznie. A poza tym to czy filmy lubi się tylko dla tego, że są na pierwszym miejscu na liście jakiejś tam? No nie sądzę, chociaż niektórzy najwyraźniej tak rozumują- "lubię "Ojca Chrzestnego" bo jest pierwszy[i wy też macie lubić], ale filmu 'X' lub 'Y' już nie lubię, bo przecież nie ma go na liście".
Psychiatrę polecam, a nie fora :/
A co do "ojca chrzestnego" to 8/10. Ani więcej, ani mniej. Jak dla mnie można by ograniczyć strzelanie i byłoby więcej. Ale ogólnie wrażenia jak najbardziej pozytywne :]
Acha, i popieram przedmówcę.
Jasne. Zauważ tylko jedno. Założyłem temat, wszystko fajnie, aż ewka napisala: "a ja mam nadzieje ze nigdy nie bedzie mial 9.0 -.- ;)"
Do cholery po co błyszczy głupotą? Nie chodzi mi o to czy jej sie film podoba albo kto co ma w ulubionych. Co to była wogóle za wypowiedż? Czyste dziecko! Pisze taką bzdure, nie uzasadniając jej! A czemu? Bo nie potrafi. Wypadało by powiedzieć, że film jest źle zrobiony, slabi aktorzy, kiepska fabuła itp. A to, że ona powie, że film jest nudny, szczerze mówiąc gówno mnie to obchodzi. To żadne uzasadnienie! Po 2 po co sie tu wogóle wypowiadała jak nie ma nic sensownego (nie powiem mądrego, bo dla niektórych to zbyt trudne słowo chyba...^^) do powiedzenia?! Bad Boysów mam w ulubionych bo to swietna komedia i lubie taki chumor. Dodam też sobie How High'a i Euro Tripa. Bo to są świetne komedie. Co z tego, że głupie? Komedia ma być śmieszna nie mądra i pouczająca. Ale oczywiście nigdy tym filmom bym nie dał 10/10!
ksq666 - to dobrze, że lubisz taki "chumor". Zabłysnąłeś znajomością ortografii.
Powiem tak: na początku tematu przypiąłeś wszystkim, którzy zaniżają ocenę "Ojcu...", etykietę dzieci NEO. Teraz konsekwentnie się tego trzymasz. Tyle że to niesprawiedliwe. Bo wedle Twojego toku rozumowania ktoś, kto wystawi ocenę 8 (zaniżając w ten sposób ocenę ogólną), jest dzieckiem NEO. Zastanów się dwa razy, nim znów taką głupotę palniesz na forum.
Tak poza tym - to Wy wszyscy - znawcy - też niewiele macie do powiedzenia. Powtarzacie cały czas to samo - aktorstwo wyborne, rewelacyjna i wciągająca fabuła etc. Spoko - ale dla Was. Dla Was 10/10, dla kogoś może tylko 8/10.
I jeszcze jedna sprawa - dlaczego dzieci NEO miałyby zaniżyć ten film? Na rzecz czego? Moim zdaniem ten film spokojnie trafia w gusta dzieci NEO. Przecież mamy tu mafię, a to pożywka dla takich osób. Więc?
Pozdrawiam.
"I jeszcze jedna sprawa - dlaczego dzieci NEO miałyby zaniżyć ten film? Na rzecz czego? Moim zdaniem ten film spokojnie trafia w gusta dzieci NEO. Przecież mamy tu mafię, a to pożywka dla takich osób. Więc?"
Prędzej ty mi przypominasz takie dziecko! Umiesz czytać? Przeczytaj świetną książke "Ojciec Chrzestny" i potem jeszcze raz zobacz film. Pewno dałeś mu 8/10 bo nie dostrzegłeś lub nie zrozumiałeś wszystkiego. Książka ci w tym napewno pomoże.
Co do dzieci NEO, to chyba każdy wie o kogo chodzi. Wypowiadają się dość często tutaj...
8/10 nie uważam za zanizanie oceny, wiec nie wiem czemu sie czepiasz.
Albo jestes az tak tepy albo naprawde nie wiedziałes, że chodzi mi o osoby które dają 1/10 :lol:
I nie wypowiadaj sie wiecej na temat OT bo chyba nie wiesz co to jest, sądząc po twojej wypowiedzi w innym temacie...
A czy trudno ci zrozumiec,ze film moze byc dobrze zrobiony, miec dobrych aktorow,ale pomimo to byc nudny? Widocznie ta panienka tak mysli. Czy slowo nudny uzasadniajace ocene dla jakiegos filmu nie jest wystarczajace ? I smieszne rzucasz argumenty-mialby 9,0 gdyby nie dzieci NEO. To ja ci powiem ze nie zaliczam sie do tej kategorii, a tez zanizylem mu ocene,bo dalem 8. I co mam sie tego wstydzic? A slowa,ze filmowi temu po prostu sie nalezy ocena 9,0 sa malo przekonujace-znam wiele filmow ktorym sie nalezy ponad 9,0 a nawet nie ma ich na liscie top 100. Ciesz sie,ze twoj ulubiony film jest na 1 miejscu,a nie wymyslasz jakies dziwne teorie o zbyt niskiej sredniej itd. Nie wiem co by to zmienilo...
Dla mnie 8-/10
Film wg mnie nie zasługuje na pozycję 1 oraz nawet 2 i 3... Tak samo jak "Milczenie Owiec" nie zasługuje na pozycję 7...
1.Skazani na Shawshank
2.Zielona Mila
3.Requiem dla snu
Nie zasluguje? Kilkanascie tysiecy osob uwaza inaczej, co jest wlasnie spowodowane pierwszym miejscem w rankingu (nie tylko w tym, takze w tych gdzie nie glosują dzieci Neo) Oczywiscie Skazani na Shawshank to takze genialny film.. ale mysle ze pierwsza 3 na FW jest wlasciwa ;) Pozdrawiam :)
Takie dyskusje są bezproduktywne i ja chciałem tylko apelować o rozwage do co rozsądniejszych użytkowników filmwebu. Szkoda nerwów. Pozdrawiam.
przepraszam czy tu bija? co ty widzisz w "Zielonej mili" ze na drugim miejscu? ok twoj gust ale wytlumacz mi dlaczego lepszy od Ojca Chrzestnego... aha Brylant tez sie zgadzam ze TOP3 na fw jest odpowiednia i w odpowiednej kolejnosci ;)
Kilka spraw:
Po pierwsze to co ktoś ma w ulubionych to tylko jego sprawa i nikomu nic do tego. Każdy może zrobić z siebie snoba i nawrzucać tam najambitniejszych filmów, tylko po co?
Po drugie ja uważam że "Godfather" genialny jest ale rozumiem że komuś może on się nie podobać albo go znudzić bo nie każdy musi lubić takie historie i
ten gatunek. Jednak twierdzenie że gra aktorska jest w tym filmie słaba świadczy o braku znajomości kina i rzemiosła aktorskiego.
Po trzecie dla mnie dzieci NEO to tacy co to oceniają filmy, których nie widzieli lub których jeszcze nie ma( a są takie przypadki i to często) lub wchodzą na fora najbardziej znanych i lubianych filmów i walą popieprzone posty w stylu - "Żałosny film 1/10" bez jakichkolwiek argumentów albo sypią ogólnikami typu - "nudny, cienki, dłużyzny". Ja nie lubię filmów Lyncha(z kilkoma wyjątkami) ale nie wchodzę na ich fora i nie wale 1/10 bo to bez sensu.
I po czwarte, ludzie nie walcie non stop argumentu że ty pewnie masz 15 lat i się nie znasz. To że ktoś ma nawet 40 lat to nie znaczy że ma dobry gust tak samo 15 to nie znaczy że ma zły.
kabal92 - brawo. Nareszcie mądrze powiedziane. Podpisuję się pod Twoimi słowami obiema rękami.
Pozdrawiam.
Jak wam odpowiedzi znikają, to musicie walnąć jeszcze jedną choćby pustą.. wtedy będzie takie czary-mary i będzie widać odp. poprzednią.
PS. To tak w ramach informacji, bo filmweb zjadł wypowiedź amerrozzo.
Tak, tak nie jestem pępkiem świata, wiem. Z góry przepraszam za zaśmiecanie filmweba.
Pozdrawiam.
Święte słowa! :D Do dzieci NEO dopisałbym jeszcze "...i co się Hooligans podniecają" a to już mówi samo za siebie.Rośnie nam społeczeństwo mało inteligentnych, nie wykształconych "dresów", a to jest już smutne :( Amen
Bueheheehe i kto to mowi. Fan Kickboxera i Wiecznego studenta. Wyluzuj troche gosciu, bo nie jestes zadnym autorytetem w dziedzinie filmow. A Hooligans jest malo ambitny,ale niektorym moze sie podobac tematyka (w tym mi, a nie zaliczam sie do dresow). Moze to slabe uzasadnienie, ale poziom trzyma z pewnoscia wyzszy niz Kickboxer...