Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 574 tys. ocen
8,6 10 1 574402
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Niestety na 1 części Ojca Chrzestnego bardzo się zawiodłem wiele osób mówiło mi że ten film jest wybitny, ale muszę szczerze powiedzieć że dla mnie jest znacznie poniżej oczekiwań więc 4/10. I tu mam pytanie czy druga część jest lepsza? Czy po niezbyt dobrych wrażeniach z pierwszej opłaca mi się ją oglądać?
Tylko proszę o komentarze adekwatne do tematu, a nie jechanie mnie po całej linii za to że film mi się nie spodobał.

ocenił(a) film na 9
Miczal

W dupie mam, o co prosisz. Drugiej części nie tykaj się, bo podobnie, jak pierwsza nie została zrobiona z myślą o nastoletnich debilach.
Nara.

ocenił(a) film na 10
_Ja_

Zgadzam się z kolega ,,Ja"... przede wszystkim dorosnij do tego filmu..

BRYLANT_2

hahaahhaha Ja rozwaliłeś mnie tym komentem hahaha lol:D:D:D

teraz do autora tematu: Jak pierwsza część Ci się nie podobała to druga na 100% Ci się również nie spodoba. Nie wiem w ogóle po co o to pytasz jak na forum Ojca Chrzestnego II jest wiele tematów zbieżnych do Twojego pytania.

ocenił(a) film na 7
BRAK_UZYTKOWNIKA

Encore i Cornholio dzięki za sensowną odpowiedź, a wypowiedź Ja i Brylant'a zostawiam bez komentarza bo są po prostu dziecinne.

ocenił(a) film na 10
Miczal

Twoj komentarz jest dziecinny Raven, ja tylko mowie zebys dorosnal do tego filmu....

ocenił(a) film na 7
_Ja_

Widzę że kolega Ja jest trochę nadpobudliwy i niezbyt rozgarnięty. Więc tu mam kilka uwag do niego:
1. Czytaj posty do końca (w tym przypadku z naciskiem na ostatnie zdanie).
2. Jeśli już opanujesz czytanie do końca to zrób to ze zrozumieniem, bo w tej wypowiedzi nie było ŻADNEJ PROŚBY tylko PYTANIE.
3. Na forum wypowiadamy się inteligentnie, a braku argumentów i braku sensu w wypowiedzi nie maskujemy przekleństwami. A po twojej wypowiedzi wychodzi na to, że to ty jesteś osobą z upośledzeniem mózgu które wywołuje paniczną reakcję i potok przekleństw w wypadku krytyki filmu który ci się spodobał (może to też by przejawem braku dojrzałości emocjonalnej ale nie mnie to osądza może pomoże ci jakiś psycholog albo [jeśli zmiany w psychice są już daleko idące] psychiatra).
4. Z przykrością muszę stwierdzi że twoja wypowiedź w tym temacie (a także w kilku innych) nadaje się tylko na ŻAL.PL
To by było na tyle co do Ja.

Natomiast jeśli chodzi o temat to także nie sądzę (jak poprzednik) żeby "dwójka" ci się spodobała, a patrząc po twoich ulubionych masz już chyba wyrobione zdanie co do filmów i nie sądzę żeby kiedyklwiek ten film przypadł ci do gustu.

ocenił(a) film na 9
cornholio_2

Widzę, że kolega Cornholio ma wielką ochotę na gierki słowne.

1. Tak jest, padre.;-)
2. Nie ma żadnej prośby? Zaiste - słowo "proszę" od dziś winno być pytaniem... Co proszę?;-)
3. Są cyferki będą i literki:
a) nie użyłem żadnego przekleństwa.
b) argumentów podałem już tu w brud - powtarzać się nie mam zamiaru (zajrzyj na inne tematy).
c) wiesz lub nie - na forum filmweb.pl panuje samowola - mało kto piszę tu inteligentnie. Gdyby przedstawicielem tej grupy nielicznych okazał się mój adherent (autor tematu) - odpowiedziałbym na poziomie.
d) jeśli nie Tobie to osądzać, to po co to czynisz?
4. Z przykrością muszę stwierdzić, że podpunkt czwarty całkowicie zniweczył ogół wartości Twojego postu. Tekstów typu "żal.pl" używaj na forum Małego Gościa Niedzielnego.

Pozdrawiam (szczerzę).

PS - Pamiętaj o interpunkcji.